Tuesday, August 24, 2010

ساخت تونل برای بیرون کشیدن معدنچیان محبوس شیلیایی



در شیلی، گروههای نجات موفق شدند برای سی و سه معدنچی در زیرِ زمین، با لوله مواد غذایی و آب بفرستند. این معدنچیان ۱۹ روز است که در زیر زمین گیر افتاده اند. رئیس جمهوری شیلی دیروز توانسته بود با دوربینی که به یک میله کاوشگر متصل است، معدنچیان را ببینند و از سلامتشان باخبر شود. ساخت تونل برای بیرون کشیدن معدنچیان محبوس همچنان ادامه دارد.گروههای نجات می گویند حفر تونل شاید دو تا سه ماه طول بکشد.

معاون احمدی نژاد نادران را به دادگاه کشاند

الیاس نادران نماینده راستگرای منتقد دولت که به طور مشخص پیگیر پرونده جعل مدرک تحصیلی و فساد اقتصادی محمد رضا رحیمی، معاون اول احمدی نژاد است روز گذشته با شکایت وی به دادگاه احضار شد. همزمان با این احضار، پایگاه اطلاع رسانی دولت که پیش از این به دستور احمدی نژاد از استفاده از لقب "دکتر" برای محمد رضا رحیمی منع شده بود، بار دیگر در پوشش اخبار مربوط به سفر وی به سیستان و بلوچستان از این عنوان استفاده کرد.




سایت خبری جام جم آنلاين روز گذشته اعلام کرد:" محمدرضا رحيمي با اتهام نشر اكاذيب و افترا از الياس نادران نماينده تهران شكايت كرده است كه در همين راستا پرونده اي در شعبه 6 كاركنان دولت گشوده شده است. نادران تاكنون حداقل دو بار براي توضيحات به دادسرا احضار شده است".



این گزارش افزوده: "رحیمی در شكايت خود عنوان داشته كه اينجانب از عنوان دكترا براي خود استفاده نكرده و آنچه نادران در اين زمينه مي گويد كذب است".



این گزارش روز گذشته درحالی منتشر شد که از صبح دیروز رسانه های حامی دولت اخبار سفر محمد رضا رحیمی به سیستان و بلوچستان را با عنوان "دکتر" منتشر می کردند.



پایگاه اطلاع رسانی دولت از جمله این رسانه ها بود که با وجود ممنوعیت اعلام شده از سوی احمدی نژاد در استفاده از عنوان دکتربرای رحیمی، روز گذشته باز هم او را "دکتر محمد رضا رحیمی" معرفی کرد: "دكتر محمد رضا رحيمي صبح امروز(دوشنبه) وارد فرودگاه ايرانشهر شد ودر بدو ورود از سوي استاندار و مقامات ارشد محلي مورد استقبال قرار گرفت. معاون اول رييس جمهور..."

سایت آتی نیوز در اینباره نوشته است:" پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری صبح امروز در دو خبر مجزا از سفر محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهوری به استان سیستان و بلوچستان، از وی به عنوان "دکتر" یاد کرد. این در حالی است؛ از سال گذشته که برخی نسبت به مدرک رحیمی اعتراض داشتند و می‌گفتند که مدرک وی دکتری نیست، محمود احمدی‌نژاد گفته بود که دیگر به وی نگوید دکتر و از آن زمان تاکنون این عنوان برای رحیمی به کار برده نمی‌شد".



اما ساعاتی پس از انتشار این خبر در رسانه های داخلی، پایگاه اطلاع رسانی دولت اخباری را که طی آن رحیمی بها عنوان "دکتر" معرفی شده بود، از خروجی خود حذف کرد.



احضار الیاس نادران به دادگاه، درست در فردای نشست مشترک دولت و مجلس که از بهمن ماه گذشته تا کنون برگزار نشده بود صورت می گیرد. نشستی که به گزارش تابناک، محمد رضا رحیمی نیز در آن شرکت داشته و با برخی از راهیافتگان به مجلس هم گفت و گوهایی داشته است.



بنا به گزارش تابناک، رحیمی در حالی از الیاس نادران شکایت کرده که روز گذشته کوشیده با برخی از منتقدان خود در مجلس از جمله احمد توکلی و علیرضا زاکانی گفت و گو کند اما موفق به این اقدام نشده است.



این گزارش همچنین می افزاید: "پس از انتقادات غلامعلی حداد عادل از اسفندیار رحیم مشایی که در نشست نیز حضور داشت، اعلام شده که به دلیل کمبود وقت، فرصتی برای سخنرانی احمد توکلی وجود ندارد. شنیده ها حاکیست که توکلی قصد داشته است در این سخنرانی به ماجرای فساد اقتصادی و جعل مدرک رحیمی نیز اشاره کند".



بنا به گزارش ها از تهران، اخبار مربوط به شکایت رحیمی و نیز افشای استفاده پایگاه اطلاع رسانی دولت از عنوان "دکتر" برای رحیمی، روز گذشته در سایت های افراطی و تریبون های احمدی نژاد از جمله جوان آنلاین و رجانیوز سانسور شد.



گفتنی است فروردین ماه گذشته، کامران دانشجو، وزیر علوم دولت احمدی نژاد در جلسه هیات دولت گفته بود رحیمی فاقد مدرک دکترا است و مدرک مورد ادعای وی درمقطع فوق لیسانس نیز اعتبار و سندیت ندارد.



سایت الف، پایگاه خبری نزدیک به احمد توکلی دراینباره نوشته بود: "در جلسه اخير هيات دولت وزير علوم براساس تحقيقات خود اعلام كرد آقاي محمدرضا رحيمي، مدرك دكتري ندارد و مدرك ارايه شده از سوي وی فاقد صحت و اعتبار است. در اين جلسه آقاي احمدي نژاد پس از استماع گزارش وزير علوم اعلام كرد آقاي رحيمي از مدرك دكتري استفاده نمي‌كنند و ديگران هم نبايد ايشان را دكتر خطاب كنند".



محمد رضا رحیمی علاوه بر اتهام جعل مدرک تحصیلی، به دلیل هدایت یک باند فساد مالی بیمه ای، مشهور به "باند خانه فاطمی" که تنها در یک مورد برای اجساد فاقد ولی دم، بیمه عمر درست می کرده اند، پرونده ای در قوه قضاییه دارد.



نام وی به عنوان "مفسد اقتصادی" اولین بار از زبان الیاس نادران و پس از سخنرانی صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه مبنی بر "انهدام یک شبکه فساد اقتصادی در دولت" مطرح شد.



این اتهام بارها از سوی رحیمی رد شده است، اما الیاس نادران، احمد توکلی و علیرضا زاکانی سه نماینده ای هستند که بر پیگیری این پرونده از سوی قوه قضاییه اصرار دارند.



محمود احمدی نژاد در واکنش به این اتهام رحیمی وی را به سمت "دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی" منصوب کرد. او در واپسین دفاع اش از رحیمی عنوان کرد که "رحیمی حتی یک خط تخلف هم ندارد".



یک نماینده مجلس در مورد احضار نادران به دادگاه به روز گفت: "نادران پیش از این به قوه قضاییه اعلام کرده بود که بهترین فرصت وی برای افشاگری علیه مفاسد رحیمی احضارش به دادگاه است. او تا آنجایی که مطلع شده ام از این احضاریه استقبال کرده و در حال جمع آوری مستندات خود برای ارائه به دادگاه است".

اگر کسی واجب‌القتل باشد، در نمازجمعه فتوا می‌دهم

در حالی که فشار بر فعالان دانشجویی، روز به روز افزایش می‌یابد، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار با عده‌ای از دانشجویان، گرچه "تندروی" در برخوردهای انضباطی را رد کرد، اما این را هم گفت که: " صدالبته كه دانشگاه هم انضباط و امنيت مي‌خواهد. نمي‌شود محيط دانشگاه را رها كرد چرا كه آماج بسياري از توطئه‌هاي دشمن دانشگاه است."وی همچنین با اشاره به اینکه "دشمنان گفتند كه اين قتل‌ها با يك فتوا انجام شده تا از اين طريق پاي رهبري را وسط بكشند" افزود: "من همان موقع در نماز جمعه گفتم اگر احساس كنم كسي لازم القتل است، در نماز جمعه علني خواهم گفت."




رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار با اشاره به وظایف جنبش دانشجویی، چنین گفت: "جریان و جنبش دانشجویی نباید تصور کند که معارضه با دستگاه‌ها، جزء وظایف اوست، بلکه آنچه مهم است طرح سئوال و مطالبه پاسخ از مسئولان ذیربط است".



آیت‌الله خامنه‌ای ضمن انتقاد از دانشجویان طرفدار دولت، به دل‌جویی از آنان هم پرداخت، و با اشاره به تجمع دانشجویان در مقابل مجلس در اعتراض به تصویب طرح وقف دانشگاه ازاد گفت: "در اين زمينه اظهار نظري نمي كنم البته شعارهاي اكثر تجمع كنندگان بد نبود اما برخي شعارهاي تند دادند كه طبعاً اين دانشجويان نيز بايد نقدپذير باشند."



رهبر جمهوری اسلامی همچنین در این دیدار از روند پیگیری حادثه کوی دانشگاه انتقاد کرد و اظهار داشت: "من دنبال قضيه بودم و هستم. البته قضيه كند پيش رفته ولي بايد پيش برود. ان‎شاءالله پيش خواهد رفت. لكن تصور نكنيد فراموش شده است. برخي دستگاه‌ها شايد براي همكاري انگيزه لازم را ندارند اما بايد اين قضيه پيش برود."



این در حالی است که پیش از این سردار عزیز جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، سال گذشته اعلام کرده بود "گروه ویژه‌ای برای بررسی این موضوع تشکیل شده و احتمال می‌دهیم تا پایان این ماه [تیر ۱۳۸۸] دادگاهی مخصوص این عوامل تشکیل شود".







دیدار با افسران جنگ نرم



دیدار رهبر جمهوری اسلامی با این دانشجویان در حالی صورت گرفت که عملا هیچ یک از دانشجویان منتقد دولت در این دیدار حضور نداشتند. شاید به همین دلیل بود که سخنان مجری برنامه - محمد بياتيان، از اعضای سابق طیف شیراز دفتر تحکیم ـ که از این دانشجویان با عنوان "افسران جنگ نرم" یاد کرد، مورد پسند رهبر جمهوری اسلامی واقع شد و وی اعلام کرد که "از بن دندان به اين تعبير" معتقد است و "از به كار بردن و تكرار آن توسط مجري لذت" برده است. شاید به همین دلیل بود که رهبر جمهوری اسلامی پس از پایان سخنان دیگر سخنرانی این جمع، محمد افكانه، نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، پلاكي را كه به گردن وی آويخته بود بوسید؛پلاکی که رویش نوشته شده بود: "ویژه افسر جوان جنگ نرم".



دیگر سخنان عده‌ای از دانشجویان در انتقاد از دولت‌های پیشین جمهوری اسلامی ـ دولت هاشمی‌رفسنجانی و دولت خاتمی ـ هم موجب انبساط خاطر آقای خامنه ای شد، و او ضمن تایید این نظریات، درباره تخریب فرهنگی در این دولت‌ها چنین گفت:"در برخی از دولت‌ها حتی تخریب فرهنگی ارزش‌های اسلام و انقلاب هم انجام شد."







رهبرو قتل ها



آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار فراموش نکرد که اشاره‌ای هم به سال‌های پیشین داشته باشد: "مبادا كسي تصور كند كه رهبري برخلاف آنچه به عنوان نظر رسمي مطرح مي كند، مواضع ديگري دارد كه به برخي خواص مي گويد چرا كه اين تصور مطلقاً درست نيست و اگر كسي چنين نسبتي بدهد گناه كبيره كرده است. چند سال پيش قتلي اتفاق افتاده بود. دشمنان گفتند كه اين قتل‌ها با يك فتوا انجام شده تا از اين طريق پاي رهبري را وسط بكشند. من همان موقع در نماز جمعه گفتم اگر احساس كنم كسي لازم القتل است، در نماز جمعه علني خواهم گفت."







دانشجویان خودی، انتقادهای خودی



در چند روز گذشته، به دنبال اتخاذ مواضعی از سوی رهبر جمهوری اسلامی و همچنین برخی از ائمه جمعه، برخی از تحلیل‌گران، از عزم رهبر جمهوری اسلامی برای وحدت دوباره با اصلاح‌طلبان سخن رانده بودند. رهبر جمهوری اسلامی در همین زمینه و در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که پرسیده بود "سكوت و سخنان خاص برخي از شخصيت‌ها و افراد كه به موجب آن آتش فتنه شعله‌ورتر مي‌شد، برخي مي‌گويد وحدت و برخي از خالص‌سازي انقلاب دم مي‌زنند، حال از مقتدايمان اين سؤال را داريم كه شما كدام را توصيه مي‌كنيد؟" گفت: "خالص كردن جامعه با فشار و حركتهاي تند به وجود نمي آيد و اسلام نيز كسي را مأمور نكرده است كه اشخاص ضعيف الايمان را به بهانه خالص كردن جامعه، از دايره خارج كنند. تأكيد بر وحدت به معنی اتحاد بر مبناي اصول است. بر اين مبنا، با هركسي به همان اندازه كه اصول را قبول دارد متصل و متحديم و هركسي اصول را قبول ندارد طبعاً از اين دايره وحدت خارج است".



انتقادهای دانشجویان اما به همین مسایل خلاصه نمی‌شد. انتقاد به موضوع اسفندیار رحیم مشایی، عدم برخوردبا محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت که متهم به فساد مالی است، و سخنانی در انتقاد از صدا وسیما هم مطرح بود.اما کسی در این دیدار درباره محروم شدن دانشجویان از تحصیل، احکام سنگین انضباطی و قضایی برای دانشجویان و برخوردهایی که با آنان در زندان می‌شود، سخنی نگفت. شاید به همین دلیل بود که رهبر جمهوری اسلامی در پایان این دیدار، از این "جمع صمیمی و خودی" تشکر ویژه‌ کرد.



نیک آهنگ کوثر

فیلم / احمد خاتمی : زنان به مسابقات کشتی و شنا که در تلويزيون نشان داده میشود نگاه نکنند

فیلم / یک آخوند در برنامه "ديروز، امروز، فردا" بمناسبت دوازدهمين سال مرگ لاجوردی :