Tuesday, October 8, 2013

توضیحات برادر میرحسین از وضعیت حصر وی

توضیحات برادر میرحسین از وضعیت حصر وی

پس از اظهارات روز گذشته مصطفی پورمحمدی دربار بررسی وضعیت حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی، برادر آقای موسوی می‌گوید هیچ ملاقاتی در مورد رفع حصر برادرش انجام نشده است.

به دنبال سخنان روز گذشته‌ی وزیر دادگستری ایران در خصوص حصر سران معترض به انتخابات ۸۸، میرمحمود موسوی برادر میرحسین موسوی توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.
آقای موسوی در گفتگو با روزنامه اعتماد و در پاسخ به این پرسش که شرایط آقای موسوی چگونه است؟ گفت: «بنده به صلاحدید امنیتی ۱۴ ماه است ممنوع‌الملاقاتم. اخیرا، در طول سه هفته گذشته هر هفته با حضور ماموران، ملاقاتی بین ایشان و دختران‌شان و خواهران‌شان انجام گرفته است. در مجموع حال عمومی ایشان متوسط و حال روحی‌شان هم بسیار خوب است.»
به گزارش «فرارو» وی در جواب این سوال که «آیا ملاقات‌هایی با ایشان برای رفع حصر صورت گرفته است؟» هم گفت: «خیر. طبق اطلاع ما تا هفته اخیر ملاقاتی برای رفع حصر با ایشان صورت نگرفته است و ایشان هم هیچ پیغامی در این مورد دریافت نکرده‌اند و بیرون هم نداده‌اند.»
برادر میرحسین موسوی در پاسخ به این سوال که پورمحمدی روز گذشته گفته که در شورای عالی امنیت ملی برای رفع حصر تصمیم‌هایی گرفته خواهد شد؛ آیا در جریان جزییات آن هستید؟ نیز گفت: «من هم خبر را در رسانه‌ها خواندم .»
گفتنی است پیشتر رسانه‌ها نوشته بودند که علی شمخانی، دبیر جدید شورای امنیت ملی با میرحسین موسوی دیدار کرده است.
هم‌چنین روز گذشته هم مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران گفت: پرونده میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو کاندیدای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، در شورای عالی امنیت ملی در دست بررسی است.
وی توضیح بیشتری در مورد چگونگی بررسی این پرونده‌ها، مسوولان بررسی آنها و زمان اعلام نتیجه بررسی‌ها نداد.
مهدی کروبی همراه با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد معتقد به وجود «تقلب گسترده» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ هستند و از بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی بسر می برن

اعتراض ظریف به نقل‌قول روزنامه کیهان از 'جلسه محرمانه' مجلس

اعتراض ظریف به نقل‌قول روزنامه کیهان از 'جلسه محرمانه' مجلس

تیتر یک روزنامه کیهان درباره اظهارات محمدجواد ظریف
محمدجواد ظریف به انتشار اظهارات نقل‌شده از او از یک جلسه "محرمانه" با نمایندگان مجلس اعتراض کرده است.
وزیر امور خارجه ایران بدون نام‌بردن از روزنامه کیهان، به تیتر یک شماره روز سه‌شنبه این نشریه چاپ تهران اشاره کرده و گفته که در پی دیدن این تیتر و گزارش "کمردرد و پادرد شدید عصبی" گرفته، راهی مطب و بیمارستان شده و اغلب برنامه‌های روزش را لغو کرده است.

روزنامه کیهان که همواره مواضعی تند علیه بهبود روابط با آمریکا داشته، روز سه‌شنبه ۱۶ مهر، ۸ اکتبر در صفحه اول خود از قول محمدجواد ظریف نوشت: "مکالمه روحانی با اوباما و دیدار طولانی من با جان کری نابجا بود".پیش از این سخنگوی وزارت خارجه ایران هم این نقل‌قول از آقای ظریف را تکذیب کرده بود.
این روزنامه نزدیک به محافظه‌کاران تندرو است که مدیرمسئول آن را آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران منصوب می‌کند.
کیهان در گزارشی که اعتراض آقای ظریف را بر انگیخته، نوشته او به نمایندگان مجلس گفته است: "برداشت ما این است که ایشان [رهبر جمهوری اسلامی] به گفت‌وگوی دکتر روحانی با اوباما انتقاد دارند و این را یکی از اقدامات نابه‌جا می‌دانند و طولانی‌شدن مذاکرات بنده و جان کری را از اقدامات نابه‌جای دیگر سفر می‌دانند."
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، یک روز پیش از حضور آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی مجلس، در اولین اظهار نظر عمومی خود پس از حضور هیات ایرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: "برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد به نظر ما به‌جا نبود."
آقای خامنه‌ای در عین حال از تلاش‌های دیپلماتیک دولت آقای روحانی حمایت کرد و گفت که به این دولت اعتماد دارد.

'صادقانه و در خور تحسین'

ظریف و کری برای نخستین بار پس از انقلاب، درباره ایران با یکدیگر صحبت کردند
روزنامه کیهان که در روزهای گذشته درباره درستی سیاست‌های دیپلماتیک اخیر ایران ابراز تردید کرده بود، نوشته است که این اظهارات آقای ظریف، "صادقانه و در خور تحسین" است.
اما در شامگاه روز سه‌شنبه به وقت تهران، محمدجواد ظریف در صفحه فیس‌بوک خود نوشته است آن‌چه در این گزارش منتشر شده، "هیچ ارتباطی با بحث مفصل من نداشت".
وزیر امور خارجه ایران نوشته است که صحبت‌هایش با نمایندگان مجلس "خصوصی" بوده و "صراحتا توافق شده بود محرمانه و غیرقابل‌نقل خواهد ماند".
آقای ظریف نوشته است از این پس فقط اظهارنظرهای رسمی خود را در اختیار این نمایندگان مجلس که محتوای جلسه را درز داده‌اند، قرار می‌دهد.
ساعاتی پیش از این نوشته محمدجواد ظریف، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز گزارش‌های منتشره در مورد اظهارات او در جمع نمایندگان کمیسیون امنیت ملی را تکذیب کرده بود.
مرضیه افخم در این باره گفت آن‌چه از قول آقای ظریف نقل شده، "برداشت‌های نمایندگان مجلس" از سخنان اوست و "برخی مطالب منتشره، کاملاً در مغایرت با اظهارات وزیر امور خارجه در این نشست بوده است."
در روزهای گذشته موضع‌گیری‌های حسن روحانی و محمدجواد ظریف در سفر نیویورک، واکنش‌های مختلفی در ایران برانگیخته است.
اغلب مقامات ایرانی به طور کلی از این موضع‌گیری‌ها استقبال کرده‌اند.
اختلاف‌نظرها بیشتر درباره مکالمه تلفنی رئیس‌جمهوری ایران با همتای آمریکایی‌اش باراک اوباما بوده که سد ارتباطی رهبران دو کشور در ۳۴ سال اخیر با آن شکسته شد.
از جمله محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران اسلامی، از مواضع آقای روحانی در نیویورک استقبال کرده و آنها را "مناسب و مقتدرانه" خوانده اما گفته است که مکالمه تلفنی "باید به بعد از اقدامات عملی آمریکا موکول می‌شد".
یک گروه از منتقدان مواضع حسن روحانی هنگام بازگشت او به تهران، در فرودگاه تجمع کردند و گزارش شد که در این تجمع، لنگه کفشی هم به سوی کاروان حامل رئیس‌جمهوری ایران پرت شده اس