Friday, June 11, 2010

رييس سازمان انرژي اتمي ایران : چين زماني بيدار مي‌شود كه دير شده!

رييس سازمان انرژي اتمي ايران به خبرنگار ايسنا گفت:« تصويب قطعنامه بدون اجماع عليه ايران نشان دهنده منزوي شدن تلاش‌هاي آمريكا براي جهان‌شمول نشان دادن مسئله‌ هسته‌يي ايران است.»

علي‌اكبر صالحي در گفت‌وگو با خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به تصويب قطعنامه‌ جديد عليه ايران در شوراي امنيت بدون اجماع، اظهاركرد:« آمريكا از ابتدا مي‌گفت جامعه جهاني عليه ايران است؛ اما امروز نمي‌تواند با وجود راي‌گيري درباره قطعنامه در شوراي امنيت درباره ايران اين حرف را بزند؛ اين درحالي است كه هميشه قطعنامه‌هاي شوراي امنيت با اجماع به تصويب مي‌رسيد.»

صالحي با اشاره به راي مخالف دو كشور بزرگ تركيه و برزيل و راي ممتنع لبنان كه از جايگاه ويژه سياسي در جهان برخوردار است، اظهاركرد:«‌ اين نشان مي‌دهد آمريكا روز به روز نسبت به اين مسئله كه برنامه هسته‌يي ايران را بخواهد جهان‌شمول مطرح كند،‌ منزوي مي‌شود و درمقابل حقانيت ايران براي افكارعمومي دنيا بيشتر روشن خواهد شد.»

معاون رييس‌جمهور همچنين با انتقاد شديد از چين، با توجه به راي مثبتش به قطعنامه جديد در شوراي امنيت عليه ايران، تاكيد كرد:«‌ از چين تعجب مي‌كنيم كه با وجود سابقه‌ تاريخي و فلسفي‌اش و به رغم عظمتش دچار سلطه‌پذيري است و براي رفع مشكلات خودش، رفتاري را نشان مي‌دهد كه قطعا در جهان اسلام و بر اذهان مسلمين اثرگذار است و آرام آرام جايگاه محترم خود در جهان اسلام از دست مي‌دهد و روزي بيدار مي‌شود كه ديگر دير خواهد بود.»

صالحي گفت:‌« زماني چين به آمريكا مي‌گفت "پلنگ كاغذي"،‌ من در حيرتم با اقدامي كه چين در موافقت با قطعنامه عليه ايران در شوراي امنيت انجام داد، چه عنواني مي‌توان براي چين قائل شد؟!»

معاون رييس‌جمهور درخصوص واكنش ايران به قطعنامه جديد شوراي امنيت عليه ايران نيز ‌گفت:« واكنش ما قطعا هوشمندانه و داهيانه خواهد بود، همان‌گونه كه تاكنون بوده است. ما دچار آشفتگي نمي‌شويم و صبوريم و پس از بازگشت رييس‌جمهور به كشور، با تامل به ارزيابي دقيق شرايط و بررسي مسائل مي‌پردازيم.»

نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 16:17:51 توسط كشكساب.محارب
خوانندگان ببخشيد.خطابم اين آفتابه دار خامنه اى دزد است.يابووو.چينيها بيدارند.چشمهاشون نازكه تو فكر كردى خوابيدن.حاج حسين اوباما خواب بود كه فكر ميكنم تا كاملا بيدار بشه دير شده.چين در كمك وسايل شكنجه و حسين اوباما با سكوت و تائيد حكومت كثيف ولايت فقيه.شريك شكنجه و كشتار ايرانيانند.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 11:33:03 توسط مش قاسم
زبان حال مسؤولین جمهوری اسلامی بعد از خنجر زدن عالی روسیه و چین و آویزان شدن به تخمهای ترکیه و برزیل در این بیت زیبا از مرحوم میرزاده عشقی به زیبایی تصور شده است: " از دستبوس نیل به پابوس میکنم// خاکم به سر ترقی معکوس میکنم !!!"

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 11:01:45 توسط کلیبر
می ترسم شما به همچنین سرنوشتی دچار شوید کفتار صفتان شب پرست

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 10:53:44 توسط fred
آقای صالحی ، درک اینگونه افکار برای سرکار و رژیم جنایتکارتان خیلی مشکل است ، چینی ها خود همیشه حقوق ملت خود را زیر پا گذاشته اند ولی با اینهمه متوجه شده اند که رژیم اسلامی ایران دست جنایتکاران بزرگی چون هیتلر و استالین و دیگران را ازپشت بسته ، بهمین خاطر نه فقط چین بلکه دنیا در برابر رژیم منفور اسلامی بلند شده و امیداوریم هر چه زودتر رژیم خون و جنون اسلامی یدست ملت شریف ایران نابود گردد. تاآزادی ایران و ایرانی.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:30:21 توسط رزمجو از طايفه ( محترم ) كفار
اينك جا دارد كه جمهوري مظلوم اسلامي از حجم سفارشات وارداتي خود از كشور چين كم نمايد كه شايد از نظر اقتصادي قدري تنبيه گردد. براي ما هيچ فرقي نمي كند كه با مهرهاي ساخت چين نماز خوانده و با تسبيح هاي محصول ان ديار ذكر بكنيم, يا با ساخته هاي مملكت ديگر, بطور مثال: اسرائيل! چيني هاي چيني را هم عينهو دلار امريكا كه چند سال قبل, چند تائي از انها جلوي دوربين خبرنگاران خارجي اتش زده شد, را ميشود از بين برد. ميتوان از كهنه هايشان كه ديگر جاي بست تازه ندارند, استفاده كرد. نتيجه اين جهاد انشاالله موجب بيداري ان كشور بگردد.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:40:25 توسط تیزبین
ای بابا جناب حضرت خا...یت الله!! تا کنون کجا بودی که ما کور و نادان بودیم و نمیدانستیم کشورهای ترکیه و برزیل اینهمه بزرگ هستند. با آن اقتصاد قوی که دارند و با آن بدهکاریهای خارجی که اصلا ندارند!! خاک بر سر بی مختان باد . مجیز گویی از روسها و چشم بادامیها تمام شد و الان نوبت ترکیه و برزیل است. آذریها مثلی دارند که میگوید اگر میخواهی خاک هم بر سرت بریزی حداقل از یک خاکروبه بلند مرتبه بریز.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:19:14 توسط Babak
چين ظاهرا ; ظاهرا از خواب بيدار شده٠ شماها فعلا تو خواب خرگوشى تشريف داريد!!!

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:10:43 توسط علی از یه جای دنج تو اروپا
جايگاه محترم چین کمونیست در جهان اسلام ! - به حق چیزهای ندیده و نشنیده. دفتر ریاست جمهوری مشنگی نژاد با شامپانزه هایی مثل مشایی خودش را جهان اسلام میدونه و نبایدم تعجب کرد وقتی روسیه شد کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ، لابد چین هم جایگاهی در آن دنیای اسلام سه متر در چهار داشته که خود چین هم ازش بی خبر بوده. دنیای اسلام آقایون با اون مدیریت جهانی ، دلیلش برای تعجبش اینه که یه مشنگی از نوع چینی یه زمانی به امریکا گفته پلنگ کاغذی و جناب مدیرت جهانی هم روی این حرف عمیق و سند تاریخی چینی حساب باز کرده که چین کمونیست برای جمهوری اسلامی تره خورد خواهند کرد. الان هم منتظر هستند تا رئیس بنجول محترم برگردند تا عقلشان را با فرزانگی رهبر روی هم بذارند تا بقول خودش اون تصمیم هوشمندانه را بگیرند! (زرشک!) تنها راه حلی که به نظر جمهوری اسلامی عاقلانه است دشمنی و ترور مردم ایران و نوکری کمونیست هاست.

بازداشت اعضای یک خانواده به اتهام نوشتن این شعار در اوین : عاقبت روزی اینجا را موزه خواهیم کرد

اعضای خانواده کیارش کامرانی یکی از بازداشت شدگان عاشورای تهران، در روز ملاقات هفتگی با وی بازداشت شدند.

به گزارش خبرنگار کلمه ،بازداشت این خانواده هنگامی اتفاق افتاد که روی دیوارهای سالن ملاقات این شعار با رنگ سبز نوشته شد :”عاقبت روزی اینجا را موزه خواهیم کرد.”

هنگامی که خانواده کامرانی از ملاقات کابینی با فرزندشان بازمی گشتند و در حال خروج از در اصلی سالن ملاقات با زندانیان بند ۳۵۰ اوین در میدان درکه بودند ،با یورش نیروهای امنیتی و همراه با ضرب و شتم شدید به اتهام شعار نویسی روی دبوارهای سالن ملاقات بازداشت شدند.

پدر، خواهر و برادر این دانشجوی زندانی که با توجه به رای دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس محکوم شده است، به اتهام”تبلیغ علیه نظام” که مصداق آن شعارنویسی در سالن ملاقات اوین عنوان شده ، بازداشت شده و منزلشان نیز مورد تفتیش قرار گرفته است.

پدر و خواهر کیارش کامرانی بعدتر آزاد شده اند اما “مهدی کامرانی” برادر وی همچنان در بند ۳۵۰ اوین در بازداشت است.


نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:51:43 توسط آرش*
"هیات موتلفه اسلامی که پیش از انقلاب تنها چند نفر زندانی داشت و برخی از آنها از جمله عسگراولادی و محی الدین انواری و ... با گفتن سپاس شاه از زندان آزاد شده بودند، بعد از انقلاب مدعی اداره زندانهای کشور شدند و مسئولیت زندانهای کشور را بر عهده گرفتند. تا زمان برکناری اسدالله لاجوردی به دلیل خوی خشونت طلبی و بیماری آزار دهی زندانیان، بر دادستانی ها و زندانهای کشور حاکم بودند. بعد از آن نیز سازمان زندانها را بر عهده گرفتند و تا هم در اختیار آنها است"...

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:11:30 توسط roya_kafar va mahareb
زندان مخوف و معروف باستيل در فرانسه الان جز اثار تاريخي هست كه به توريستها نشان مي دهند و صحبت مي كنند نوبت اوين هم خواهد رسيد .

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 10:33:32 توسط iranzad
اصلا اینهمه قتل،شکنجه، کتک، تجاوز جنسی‌،توهین به ما ، ملّت ایران،به خاطر اسلام انجام میشود. چونکه ما ایرانیان، نه مسلمانیم و نه ایران مثلمان میشود. و تا زمانی‌ که آخوند و اسلام در ایران و در مغز ایرانیان قرار دارد، نه ایران گلستان میشود و نه موزه، بلکه گورستان خواهد بود.بنا بر این مبارزه تا نا‌ بودی اسلام و آخوند و سید و تمام اجنبی پرستان ادامه خواهد داشت.تازه اول کاره.پاینده ایران.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:33:50 توسط الهام
آدم جایی رو موزه میکنه که ارزش دیدن داشته باشه ... چیو میخواهین موزه کنین ؟ غل و زنجیر ؟ حصار ؟ خون ؟ اسارت ؟ ما اونجارو تبدیل به یه گلخونه میکنیم ... یه گلخونه پر از گلای زینتی عکس شهدامونو هم میذاریم توش ! موزه گل ...

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:23:40 توسط نیما
لابد به زعم آقایان کروبی و موسوی اینگونه دستگیریها جزء تعرض به جان و ناموس مردم محسوب نمی شود چونکه خودشان به خطر نمی اقتادند و خدای نکرده مورد ضرب وشتم قرار نمی گیرند.آقای کروبی و موسوی در پیام خو نوشته بودند که برای حفظ جا و مال مردم در راه پیمایی سالگرد قیام مردم ایران شرکت نمی کنند. روزی هست که جان و ناموس و مال مردم مورد تعرض نیروهای ولی فقیه علی خامنه ای قرار نگیرد. آقای کروبی و موسوی شما می گویید پیرو آمام حسین هستید. امام حسین وقتی که در مقابل ظلم و جور یزید قرار گرفت با کودک شیر خوارش به جنگ یزید رفت و کشته شد.در صورتیکه علی خامنه ای جنایتهایی که کرده است یزید و معاویه از شنیدن آن از شرم خواهند مرد. پس چگونه برای حفظ حیات خفیف خود جان مردم را بهانه می کنید. وقتی مردم کاری را انجام میدهند شما می گویید دنباله رو مردم هستید ولی وقتی که برای شرکت در اعتراضات می شه شما را نمی گذارند در عاشورا هم می گویید اصلا به ما ربطی ندارد.البته حق ندارید و دیگر نمی توانید درد و رنج مردم را به سرقت ببریید از امروز در کنار علی خامنه ای قرار گرفتید.

گفتگو با مادر فرزاد کمانگر معلم اعدام شده کرد

خبرگزاری هرانا - فرزاد کمانگر معلم کرد، در 19 اردی بهشت ماه سالجاری در زندان اوین به صورت مخفیانه اعدام شد و خانواده وی برای تحویل پیکر وی با گذشت بیش از یک ماه همچنان بلاتکلیف هستند.

متن زیر گفتگویی است با مادر فرزاد کمانگر پس از گذشت یک ماه از اعدام فرزندش، وی در گفتگو با گزارشگران هرانا اعلام داشت از اعتراضات مدنی و مسالمت آمیز مردم ایران در چهلم جانباختگان 19 اردی بهشت ماه حمایت می کند.

خانم رضایی ابتدا بفرمائید تلاشهای خانواده اعدام شدگان 19 اردیبهشت ماه برای تحویل اجساد به کجا رسیده است؟

- خانواده ما همان روز یک شنبه و ساعاتی پس از اجرای حکم از طریق تماس های فعالین مدنی در جریان اعدام فرزاد و همراهانش قرار گرفت. ابتدا پذیرفتن این حقیقت تلخ برای همه ما بسیار دشوار بود و به همین خاطر فوری تصمیم گرفتیم برای اطلاع دقیق از درستی خبر به تهران برویم. همان روز همراه چندین تن از اعضای خانواده دیگر اعدام شدگان دیگر به تهران رفتیم. به مدت چند روز که در آنجا بودیم ابتدا به زندان اوین مراجعه کردیم تا واقعا ببینیم این خبر واقعیت داره یا نه!

بعد از اینکه مطمئن شدیم فرزندانمان بعد از چهار سال شکنجه و زندان عاقبت توسط دشمنان انسانیت اعدام شده، تصمیم گرفتیم طبق وصیت فرزندم پیکر وی را تحویل بگیرم و در روستای پدری اش دفن بکنیم ولی متاسفانه تمام تلاش هایمان در طول آن چند روز در تهران به جایی نرسید و نه نمایندگان مجلس و نه مسولان قضایی جواب مشخصی به ما می دادند. همه می گفتند اگر جنازه ها رو تحویل بدهیم در کردستان آشوب به پا می شود. هر چند آقای بهرامیان وکیل فرزاد هم اعلام کرد حاضر است تعهد بدهد که بدون اینکه مشکلی پیش بیاید جنازه رو تحویل بگیرد و در کامیاران دفن نماید، اما آنها باز پاسخی به درخواست ما ندادند. آنان خودشان خوب می دانستند چه جنایتی انجام داده اند و از پیامدهای آن می ترسیدند، آنان می دانستند فرزاد و همراهانش فعال حقوق انسانی بوده اند و در دل تمام هر وجدان آگاهی جای دارد، می ترسیدند از تهران تا کردستان کاروانهای پیشوازی از پیکر شهدا به راه انداخته شود. بعد از بازگشت از تهران نیز به دلیل حضور گسترده مردم از تمام مناطق ایران نتوانستم شخصا به تراه بروم تنها چند تن از اعضای خانواده همراهی اعضای خانواده دیگر اعضای خانواده دوباره به تهران رفتند اما باز هم به جوابی ندادند.

ما تصمیم گرفتیم تا زمانی که جنازه را تحویل ندهند در جلوی استانداری همراه اعضای خانواده شهید فرهاد وکیلی و علی حیدریان تحصن بکنیم اما چند روز قبلش گویا یکی از نمایندگان کرد مجلس تماس گرفته بود و اعلام کرد بود قولهای به وی داده اند به همین خاطر جلوی استانداری تحصن نکنیم. ما هم پذیرفتیم اما باز هم خبری از آنها نشد. تا اینکه هفته گذشته فکر کنم چهارشنبه بود

همراه خواهر شهید فرهاد وکیلی و مادر و خواهران علی حیدریان به استانداری کردستان مراجعه کردیم و توانستیم با استاندار ملاقات بکنیم. زمانی که مه به تهران رفته بودیم استاندار هم آنجا بود و به ما قول داد که بعدا پیکر شهدا رو به ما تحویل بدهند. من هم از استاندار خواستم طبق قولی که داده بود جنازه ها رو به ما تحویل بدهد چون در تهران شایعاتی منتشر شد که استاندار و اطلاعات کردستان اجازه تحویل پیکر شهدا رو نمی دهند. اون روز استاندار کردستان اعلام کرد که جنازه ها در جایی خاص دفن شده است و بعدا مکانش در زمان مناسب را به ما اعلام می کنند. حرفهای دیگر زد که با واکنش من مواجه شد و فوری همراه محافظانش اتاق رو ترک کرد و درب را به روی ما بستند، موقعی که نیروهای حراسات ما رو از ساختمان خارج کردند مشاهده کردیم که تعداد زیادی نیروی در محوطه استانداری مستقر شده اند، مثل اینکه آنان از چهار تا پیره زن ترسیده بودند.

خانم رضایی آیا نیروهای امنیتی و انتظامی در برگزاری مراسم ختم فرزندتان برای خانواده شما ممانعت ایجاد کردند؟

- موقعی که ما از تهران برگشتیم به ما اطلاع دادند که اطلاعات تماس گرفته و اعلام کرده نباید مراسم ختم در مسجد برگزاری بشود و تنها اجازه برگزاری مراسم رو در خانه خودمان داده بودند. ما هم که به عنوان خانواده فرزاد دوست نداشتیم در این مراسمات برای کسی مشکلی ایجاد شود به همین خاطر تنها در منزل خودمان درهای خانه رو به روی دوستاران آزادی و برابری باز کردیم و حتی نه اعلامیه ایی و نه چیز دیگر پخش کردیم. اما مردم شهر به چند مسجد شهر رفته بودند تا برای برگزاری مراسم ختم با خادم مساجد هماهنگی بکنند، اما دیده بودند همه مساجد رو بسته اند. شرکت کسترده مردم سبب شد که واقعا تمام اتاق منزل و حتی راهروها پر بشود، به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم

طبق عرف محلی که همیشه مراسم ختم رو در مسجد برگزاری می کنند ما هم همراه کردم شهر به مسجد نزدیک منزلمان رفتیم. هنوز یم ساعت نگذشته بود که نیروهای اطلاعاتی اقدام به محاصره مسجد کردند و از اعضای خانواده خواستند ما مسجد رو همراه مردم ترک بکنیم، ما هم که چون نمی خواستیم در این مدت مشکلی برای کسی ایجاد شود از مسجد بیرون آمدیم یا بهتر بگم ما رو از خانه خدا بیرون کردند. ما در هیچ دین و مذهبی ندیدم که برای حضور در خانه خدا باید از حکومت باید اجازه گرفت.

ولی چون فرزاد تمام عمرش را برای رفاه و آسایش مردم صرف کرده بود، نمی خواستیم شلوغی پیش بیاید و در این میان مردم بی گناه قربانی ای از خدا بی خبران بشوند.

واقعا تا امروز هم مردم از همه شهرها به منزلمان آمده اند و با ما ابراز همدردی کرده اند. جای دارد از همه این خانواده ها تشکر نمایم.

خانم رضایی آیا برای برگزاری مراسم چهلم فرزاد برنامه ی خاصی دارید؟

- در طی چند روز گذشته تعدادی از فعالین مدنی که به خانه امان آمدند، اعلام کردند آنان تصمیم دارند شب چهلم شهدا ( پنج شنبه ساعت 10 شب ) به پاس احترام به روح پاک پنج پروانه راه آزادی و همچنین اعلام نارضایتی از اجرای حکم اعدام زندانیان سیاسی و درخواست توقف این جنایتها لامپهای منازلشان را به مدت 5 دقیقه خاموش می کنند، من هم پیشنهاد آن را مناسب دیدم و از این حرکت حمایت می کنم. دیروز ما ابراهیم ها ، احسان ها ، کیانوش ها ، نداها و سهراب ها رو از دست دادیم ، امروز هم شیرین ها ، فرهاد ها ، علی ها ، فرزادها و مهدی ها در زندان اعدام شدند، فردا هم شاید نوبت زینب ها ، حبیب ها ، عبدالرضاها ، شیرکوه ها و صارمی ها می باشد، نباید در قبال این جنایت بی تفاوت باشیم، ملت کرد در 23 اردیبهشت ثابت کردند که در کنار فرزاندشان هستند و با اقتدار اعلام کردند که دیگر مسئولان جمهوری اسلامی باید اجرای اعدام های سیاسی در زندانها را متوقف بکنند، من هم سعی می کنم تاآخرین نفسهایم آن را مقدسی که فرزاد برگزیده بود ادامه بدهم. راه انسایت و برابری ما الان نمی توانیم برای توقف اعدامها از مردم بخواهیم به خیابانها بریزند چون واقعا رژیم در کردستان همه را در خیابانها غلط در خون خواهد کرد، اما حداقل می توانیم با اعتصاب و کارهای همچون خاموش کردن لامپها از کسانی که همه چیز خویش را در راه آزادی فدا کردند، حمایت بکنیم.

تا جایی که من همیشه شنیده بودم دولتها خدمت گذار مردم هستند ولی متاسفانه اینجا ...

خانم رضایی در پایان اگر پیامی خاصی دارید، بفرمائید؟

- من از همه کسانی که در مدت این چهار سال همراه فرزاد بودند و تمام تلاشهایشان رو برای آزادی فرزاد انجام دادند، تشکر می کنم. اعتقاد دارم فرزاد و همراهانش برای همیشه در تاریخ جاویدان شدند.

نکته که جای دارد به عنوان مادر فرزاد به اون اشاره بکنم این است فرزاد همیشه از من می خواست نباید اجازه بدهیم دشمنان احساس بکنند با بازداشت ، شکنجه و اعدام فرزندان این میهن توانسته اند به ما ضربه بزنند.

هر چند از دست دادن فرزاد برای من به عنوان یک مادر ناگوار است و نمی توانم باور بکنم که دیگر نمی توانم صدای فرزندم را پشت تلفن زندان بشنوم، اما اعلام می کنم که ما مادران سرافراز این میهن هستیم نه مادران عزادار ما باید به وجود چنین فرزندانی افتخار بکینم و این واقعیت را بپذیریم که روح آنان امروز شاد هستش و این راهیست که آنان با درک دشواریهای آن برگزیدند.

در پایان هم جای دارد به مقاومت زندانیان سیاسی در سیاهچالهای جمهوری اسلامی درود بفرستم و از اینجا برای همه آنها سلام دارم.

امام جمعه تهران : آمريكا با اين شيطنت خود خواست ايران را منزوي كند ولي خودش منزوي شده است

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيداحمد خاتمي در خطبه‌هاي اين هفته نماز جمعه تهران گفت : 31 سال است گوش ما از اين تحريم‌ها پر است و 31 سال است كه دنيا مي‌بيند ملت ايران، ملت فرصت‌ساز است و حتي از بحران‌ها به عنوان فرصت استفاده مي‌كند و در طول 31 سال تحريم بوده كه فن‌آوران و دانشمندان كشورمان به پيشرفت‌هاي چشمگير رسيده‌اند و اين قطعنامه بستري خواهد ساخت كه استعدادهاي بيشتر جوانان ما شكوفا شود.

عضو هيات رييسه مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: آمريكا با اين شيطنت خود خواست ايران را منزوي كند ولي خودش منزوي شده است؛ چرا كه اولا نتوانسته شوراي 15 نفري امنيت را به اجماع برساند و تركيه و برزيل هم مخالفت كردند و لبنان هم راي ممتنع داد و اين شكست بزرگي براي آمريكا بود. بله دنباله‌روهاي آمريكا در شوراي امنيت راي داده‌اند، ولي از طرفي 120 كشور غيرمتعهد جهان به نفع ايران بيانيه داده‌اند كه در حقيقت تو دهني به قطعنامه‌اي بود كه آمريكا به شوراي امنيت صادر كرده است. حالا خودتان قضاوت كنيد كه چه كسي منزوي است؟ ايران اسلامي كه چنين پرقدرت در همه جاي دنيا حضور دارد يا شما كه فقط شماييد و چند كشور دنباله‌روي شما، كه عين يك نوكر حلقه‌ به گوش‌تان عمل مي‌كند.

وي با اشاره به مساله شهرام اميري گفت: فرياد مبارزه با تروريسم اينها گوش فلك را كر كرده است، ولي مي‌آيند يك شهروند ايراني را با همكاري دولت عربستان مي‌دزدند و به آمريكا مي‌برند تا عليه ايران فشار بياورند و مثلا عليه ايران چيزي بگويند اسم اين كار چيست؟ آيا اسم اين كار آدم‌ربايي، وحشي‌گري و جنايت نيست؟ دولتمردان آمريكا موظف‌اند هرچه سريع‌تر اين شهروند ايراني را برگردانند و مسوولان ما هم بايد تمام توان خود را در اين عرصه بگذارند.

وي هم‌چنين به برگزاري مراسم بزرگداشت 14 و 15 خرداد اشاره كرد و گفت: مردم قدرشناس ما در هفته گذشته سنگ‌تمام گذاشتند و آن‌طور از امام تجليل كردند كه 21 سال پيش امام را به سوي خانه ابدي خود بدرقه كرده‌ بودند و جدا اين همه ابراز عشق و ارادت به امام و آرمان‌هاي ايشان ستودني است . مقام معظم رهبري در خطابه بسيار عالمانه و فاخر خود خط و شاخص‌هاي خط امام را تبيين كردند و اگر ما نام اين خطابه را منشور تفسير خط امام بگذاريم سخني به گزاف نگفته‌ايم.

نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:37:11 توسط حميدن
آدم رو به ياد اون بچه كه گم شده بود ميندازه كه فكر ميكرد مامان باباش گم شدن ٠بله شما درست ميگيد آمريكا منزوي شده التماسهاي ان هم به روسيه و سفرش به چين هم براي جلوگيري ا ز منزوي شدن آمريكا بود

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:11:14 توسط payambar
این بی عقل حرف از انزوا میزنه وقتی خودش مسوول انزوای ۳۵ میلیون زن ایرانیه

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 11:38:16 توسط کاغذپاره
شماید که همواره الله فروشی را با انواع نیرنگها و دروغهای شاخدار و ایه و حدیث، یک مشت ابله و نادان را با انواع وعده های پوچ و الکی از حوریان بهشتی گرفته تا اب زمزم و شراب و اوای داود و ترساندن از جهنم وراه رفتن روی پل از مو باریکتر و اتش و سیخ و میخ ودر نهایت با کشتار و زور شمشیر ..منافع جنایت کاران را و قدرت انها را برای چپاول هر چه بیشتربا تاراج هست و نیست مردم خود را حفظ میکنید .بالای منبر رفتن وبا وراجیهای تکراری را که دیگربدرد احمق ترین و ابله ترین و نادانترین طرفدارانتان هم نمیخورد وغیر از اینکه بطور مزدوری کار خود را انجام داده، سر خود شیره بمالید. زیرا دیگر حتی مردم ساده و نادان هم از محتوای کتاب مقدس و دروغ پیغمبران و ملا و اخوندهای رنگارنگ همه ادیان را فهمیده اند و اگر شیطانی هم که باز خود ساخته تخیلات عصر حجری، وجود داشته باشد همین شما ها هستید که نادانی و گریز از شعور و خرد را ترویج میکنید.دیگر زمان این مزخرفات الهی و مذهبی وسیاس گونه به پایان رسیده.شما نابود خواهیدشد

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:00:19 توسط شاکی
کاشکی من هم شب قبل پای منقل تریاک و اوامر معظم بودم تا امروز به دلخوشی یک مشت یونجه بیشتر بع بع میکردم. اما حیف. من ایرانی و با غیرتم. از ریخت هر چی آخوند و بسیجی و سپاهی و خودفروشی حالم بهم میخوره. من یک وظیفه دارم. این مذهب و این نمایندگانش را که بدرد همون بیابانهای عربستان میخورند به گور بفرستم و اینکار بزودی میشود. کمی صبر.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:30:53 توسط Babak
مقام معظم رهبري در خطابه بسيار عالمانه و فاخر خود !!!!!!!!!!!!!! خط و شاخص‌هاي خط امام را تبيين كردند و اگر ما نام اين خطابه را منشور تفسير خط امام بگذاريم سخني به گزاف نگفته‌ايم.!!!!!!!!!!!!! فكر ميكنم اين يارو امام (چمبه) زيادى LSD استفاده كرده٠

استاندار تهران: هیچ مجوزی برای راهپیمایی 22 خرداد صادر نشده / به دنبال راهپیمایی غیرواقعی بودند/ می‌خواستند جشن دروغ بگیرند

استاندار تهران گفت: هیچ مجوزی برای تجمع در روز 22 خرداد صادر نشده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی تمدن صبح امروز در حاشیه بازدید از شهرستان قدس در مصاحبه با خبرنگاران محلی در پاسخ به سوالی درباره صدور مجوز تجمع فردا گفت: جریان فتنه بعد از ضربات پی‌درپی كه از ملت ایران خورد و پس از این‌كه نقشه‌های شوم‌شان برای مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به بن‌بست رسید، اخیرا دوباره جنگ روانی به راه انداختند و قصد دارند برای مردم و منافع عمومی ایجاد مزاحمت كنند، لذا درخواست راهپیمایی غیرواقعی از استانداری تهران كردند.

تمدن افزود: در همین راستا نامه‌ای فاقد شماره برای استانداری ارسال كردند و هیچ گونه پیگیری نكردند.

وی افزود: این نامه مستند به هیچ ضمانت قانونی نبود و قبل از این‌كه به دست استانداری برسد ما آن را در سایت‌های ضد انقلاب و برخی سایت‌های داخلی ملاحظه كردیم.

استاندار تهران گفت: هیچ گونه دلیلی نبود كه ما در برابر فضای عمومی جامعه كه فضای آرامش و كار و كوشش است مجوز راهپیمایی بدهیم.

تمدن با طرح این سوال كه به چه دلیلی باید به این راهپیمایی مجوز می‌دادیم؟ گفت: این‌ها یك دروغ بزرگ در راستای انتخابات مردمی مطرح كردند و آن هم دروغ بزرگ تقلب بود.

وی گفت: اگر این افراد می‌خواهند با این تقاضا راهپیمایی 22 خرداد را جشن بگیرند، باید اسم آن را جشن دروغ بگذاریم، زیرا با حركات ناروا مرتكب گناه شدند و در پیشگاه ملت هیچ‌گاه بخشیده نخواهند شد و روزی باید در پیشگاه عدالت و دستگاه قانونی پاسخگوی كارهای خلاف قانون خود باشند.

تمدن افزود: بحث خنده‌آور راهپیمایی در 22 خرداد موضوعیت نداشت، لذا برای روز شنبه مجوز هیچ‌گونه تجمعی داده نشده و هر حركت غیرقانونی كه در راستای اخلال در نظم عمومی جامعه و ایجاد مزاحمت برای مردم باشد تحمل نخواهد شد و برابر قانون برخورد می‌شود.

استاندار تهران درباره شایعه تعطیلی ادارات و مدارس در روز شنبه هم گفت: این حرف از همان حرف‌های مسخره‌ای است كه سران داخلی و خارجی برای جنگ روانی به راه انداخته‌اند و مردم هم می‌دانند این حرف‌ها بیشتر به طنز خارج نشینان باید تعبیر شود تا واقعیت.

وی افزود: فردا هیچ اداره‌ای تعطیل نیست و امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها در فضایی كاملا عادی و آرام برگزار می‌شود و ادارات نیز به كار خود ادامه می‌دهند.

تمدن افزود: ‌فتنه‌گران بهتر است برای خود فكری بكنند، زیرا با این حرف‌ها و شایعات و خودسری‌ها نمی‌توانند كارنامه بسیار سیاه خود را نزد ملت ایران پاك كنند و ان‌شاءالله به زودی شاهد سقوط آنها به همراه اربابانشان باشیم.


نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:49:50 توسط حجت
آقای بی تمدن: ملت شریف و مبارز ایران نه تورا و نه آ« اهریمن رهبرت را و نه آن کاغذ پاره های بی ارزشی که نام آنرا قانون اساسی گذارده اید برسمیت نمیشناسد که نیاز به مجوز داشته باشد. این ملت اراده فرموده است که شمارا بزباله دان بریزد و تمامتان بدانید که این جنگ از طرف ما برای حفظ شرف و غرور ملی و سربلندی و افتخار و انتقام جان جانباختگان بزرگوارمان و جان بازان مغرورمان که در قصابخانه های شما اسیرند و گرفتن حقمان که خانه ماست و آزاد کردن آن و راندن شما اشغالگران است و از طرف شما برای تداوم چپاول و کشتار و برقراری رژیمی متشکل از حیله گرترین اهریمنان انسان نما و کثیف مانند خامنه ای و رفسنجانی و اجمدی نژاد و دار ودسته بی آبروهاست که تو ای بی تمدن عضو ناچیزی از آن هستی. این نبرد تا نتیجه نهائی تعطیل بردار نیست و همه شما را باید درچاه جمکران پیش آن موجود خیالی بریزیم و روی آن هفتاد و دو تن بتون مسلح تا دیگر آوازه تان هم دنیا را آلوده نکند. مردم بجان آمده اند و شمارا نمیخواهند وبا جان خویش در مقابل شما ایستاده اند و اگر هزار یاوه گو چون احمدی مقدم کثیف عربده بکشند در عاقبت شما تغییری نخواهد کرد.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:16:57 توسط آزاد
مردم انقلاب نكردنند كه مشتي بي سروپا به وزارت و سرداري سپاه برسنند وبراي مردم شاخ و شونه بكشنند وعده ما با شما در روز ايجاد دادگاه هاي مردمي

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 11:22:40 توسط shahriar
در دسته هاى جدا ' در محلههاى مختلف ' با اين روش كفتارهاى سيد على سردرگم ميشوند. اگر بامتور سيكلت به سوى جمع آمدند فرار نكنيد' بسويشان برويد در اين حالت كفتارها منفعل ميشوند.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:33:07 توسط korosh
فرمان تظاهرات هر روزه خرداد را ندا صادر کرد ، فقط ندا مجاز به لغوش است، ما میاییم

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:00:37 توسط تیزبین
آغای گرگزا توحش دقیقا تمام چیزهایی را که لایق رژیم کثیف اسلامی در ایران میباشد به مردم مبارز ایران نسبت داده است و هر خواننده ای با نگاه به این چرندیات بی اختیار میخندد. با درود به رزمجوی عزیز روزی که این میمون مقلد بدست جوانان و شیرزنان ایران افتاد مثل کودکان گریه خواهد کرد و تمام این شکر خوریها را تکذیب خواهد کرد البته با استفاده از روش تقیه اسلامی.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:47:16 توسط احمد
من که جدا وقت خواندن این مزخرفات را ندارم. حرف تازه ای هم توش نیست. یک مشت دلقک که فکر میکنند همه مثل خودشون ابله اند.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:42:08 توسط تهمتن
سلسبيل;نارمك;تهران پارس;هزاردستگاه وجنوب تهران;عباس آباد; غرب و شرق تهران وشمال شهر آماده ي قيام فردا بوده كه ازروزهاي پيش هزاران اعلاميه را دربين مردم پخش كرده وازكسي هم مجوز نخواسته اند. جوانان همراه با سنگرداران آزادي- دانشجويان دلير - ازسنگر قيام دفاع كرده وقطعا سالگرد٢٢خرداد را به پتكي ديگر تبديل كرده و بر سر نظام جنايتكاراسلامي بار ديگر فرودخواهندآورد كه نااميدي ازقيام درقاموس شان نبوده و فردا را به عاشوراي سال گذشته تبديل كرده و بطور حتم سنگ و چوب وككتل مولتف را همچون آنروز بهمراه خواهند آورد و درسي ديگر بمزدوران بسيجي و لباس شخصي و انتطامي ولي وقيح خواهند داد.. و اگر اينبار و دوباره سبز پوشان در صددجلوگيري از تنبيه مزدوران رژيم برآيند(همانطور كه درآن روز كردند)شماهم همراه بامزدوران رژيم تنبيه خواهيد شد.. قيام مردم همچنان ادامه داشته و دارد وحتااگر٢٢خرداد ضربات كاري را بر رژيم نزند;اما روزهاي بعدي هم درراه است.. قيام مردم كه رشته درآگاهي دارد ضربه پذيرنبوده وبرعكس هرگونه خيانتي كه از هرطرف را مواجه باخود به بينيد;به جوشش وغليان قيام افزوده گشته و روزهاي نهايي رانزديكترميكند..

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:07:13 توسط رزمجو از طايفه ( محترم ) كفار
اين كوچك مرد, مرتضی تمدن, به اصطلاح استاندار تهران جزو كساني است كه در روز موعود, گوش بزرگترين تيكه بدن ناشريفشان خواهد بود.

ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز از سوی وزارت اطلاعات

جرس: وزارت اطلاعات از روز گذشته ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز به شهروندان را آغاز کرده است.

متن این پیامک‌ها اغلب به این شکل است: "شهروند گرامی،شما مورد فریب رسانه‌های بیگانه قرار گرفته اید و برای آنها فعالیت می‌کنید. در صورت تکرار مجدد این عمل از سوی شما بنابر قوانین مجازات اسلامی با شما برخورد خواهد شد."

پیش از این نیز وزارت اطلاعات اقدام به ارسال پیامک های تهدید آمیز کرده بود.

نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 07:14:53 توسط شاکی
ذلت و بیچارگی در حد اعلای خود. وطنفروشها بیگانه شمایید که برده ی اعراب هستيد. حنای شما دیگر رنگی ندارد. روز گم کردن گورتان نزدیک است و این ترفندها فقط مردم را میخنداند

توصیه مقام‌های روسیه به احمدی نژاد

دويچه وله : رسانه‌های روسیه پیرامون پیامد تحریم‌ها علیه ایران و نیز تحویل موشک‌های اس۳۰۰ نوشته‌اند. اما آنها در این نوشته‌ها به "درگیری لفظی احمدی‌نژاد و پوتین" و دلایل عدم عضویت ایران در "سازمان همکاری شانگهای" نیز اشاره کرده‌اند.


درگیری لفظی پوتین و احمدی نژاد

روزنامه‌ی روسی "کامرسانت" درمقاله‌ی خود ضمن اشاره به برخورد لفظی ولادیمیر پوتین و محمود احمدی‌نژاد در کنفرانس ترکیه می‌نویسد که رییس جمهور ایران به روسیه پیشنهاد می‌کند در صف دشمنان ایران قرار نگیرد.

مقاله نویس "کامرسانت" سخنان احمدی‌نژاد را "شانتاژ و تا حدودی اولتیماتوم" تحلیل می‌کند. کامرسانت می‌افزاید، ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه در پاسخ گفته است که «احمدی‌نژاد باید در روابط خود با جامعه‌ی جهانی خوش‌‌برخوردتر باشد».

درگیری لفظی پوتین و احمدی نژاد به ترک زودهنگام احمدی‌نژاد ختم شده است. به نوشته‌ی روزنامه روسی "کامرسانت"، احمدی نژاد حتی منتظر ضیافت جمعی صرف نهار نیز نمانده است.

مقام‌ روسی: احمدی نژاد اوضاع را درک نکرده است

روزنامه‌ی "اکسپرت" روسیه در مقاله‌ی خود تحت عنوان"قطعنامه زباله‌ای" با انتشار نظر کارشناسان روس به سخنان رئیس "کمیته امور بین‌المللی شورای فدراسیون روسیه" (مجلس سنا) هم اشاره می‌کند که گفته است، تحریم‌ها علیه ایران، پیامدهای جدی برای این کشور در پی خواهد داشت.

وی خاطرنشان می‌کند: «محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران، که اعلام می‌کند این قطعنامه پشیزی ارزش ندارد، در حقیقت اوضاع را به طور کامل درک نکرده است». مارگولف ضمن اشاره به پیامدهای این تحریم‌ها به احمدی نژاد توصیه می‌کند، «بهتر است دوستان کشور خود که زیاد هم نیستند را از خود دور نکند».

چرا احمدی نژاد به اجلاس شانگهای نرفت

آرکادی دوبنوف، روزنامه نگار و تحلیل‌گرسیاسی روس در آخرین شماره‌ی "ورمیا نووستی"، چاپ مسکو درباره‌ی عدم شرکت احمدی‌نژاد در سازمان همکاری شانگهای می‌نویسد: «سال گذشته وقتی در تهران تظاهرات بود، احمدی‌نژاد به یکاترینبورگ روسیه آمد و تظاهرکنندگان ایرانی، روسیه را متهم کردند که از رژیم ایران پشتیبانی می‌کند. اینبار او از روسیه دوری کرد. احمدی‌نژاد درک کرد که "نمایشگاه بین‌المللی شانگهای" در چین در حال حاضر برای او مناسب‌تر از "اجلاس شانگهای" در ازبکستان است.»

این روزنامه می‌افزاید، سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نیز به‌خوبی می‌دانند، در وضعیت کنونی با رهبری احمدی‌نژاد، پذیرفتن ایران که سیاست افراطی دارد، امکان‌پذیرنیست.

ایران به دلیل تحریم‌ها عضو شانگهای نمی‌شود

خبرگزاری روسی ریا نووستی در مصاحبه‌ای با فئودور لوکیانوف، سردبیر مجله "روسیه در سیاست جهانی"، از وی درباره‌ی عضویت کشورهای ناظر در سازمان شانگهای پرسیده است.

وی در پاسخ به پرسش ریا نووستی درباره‌ی عضویت ایران در این سازمان، به مخالفت چین و روسیه اشاره می‌کند و می‌گوید: « بدنبال تحریم‌هایی که در آستانه‌ی اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای علیه ایران اعلام شد، کشوری که در رابطه با آن تحریم بین‌المللی وجود دارد، نمی‌تواند عضو سازمان شود.»

به نظر لوکیانوف، باتوجه به وخیم‌تر شدن مناسبات روسیه و ایران، تهران دیگر شانسی برای عضویت سریع در سازمان همکاری شانگهای ندارد.

"روسیه، به کجا چنین شتابان؟"

اما پایگاه خبری − تحلیلی "روسیران" که به زبان فارسی در روسیه منتشر می‌شود، در"یادداشت ویژه" خود تحت عنوان "روسیه، به کجا چنین شتابان؟" از سیاست روسیه در قبال ایران انتقاد می‌کند و آن را با سیاست شوروی سابق مقایسه می‌کند که با دخالت آمریکا به شکست انجامیده است.

"روسیران" یادآور می‌شود که در مدت یکسال، مواضع مسکو در قبال مسائل مختلف، به خصوص در قبال ایران، آنچنان تغییر کرد که کمتر کسی انتظارش را داشت. "روسیران" همچنین می‌نویسد: «از روسیه‌ای که زمانی خود را ابرقدرت می‌پنداشت و در هر موضوعی می‌خواست تا قدرت رقیب خود، آمریکا را به چالش بکشد، امروز دیگر خبری نیست.»

"روسیران" با بیان اینکه روسیه با سرعت به دامان غرب می‌رود می‌پرسد، آیا روسیه به تعهدات خویش در قبال ایران پایبند بوده است؟

این رسانه در پایان "یادداشت ویژه"‌ی خود پیشنهاد می‌کند: «پس آیا بهتر نیست روسیه در سیاست‌های خود بازنگری کرده و منافع بلند‌مدت خویش را مد نظر داشته باشد؟»

طاهر شیرمحمدی


خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:21:49 توسط hashemi
روسها خاك گرجستان را اشغال كرده اند و براي اين اشغالگري خود را توجيه ميكنند ٠بيشتر ازاينكه ايران به روسيه نياز داشته باشد روسها به ايران احتياج دارند٠ احمدينژاد هم بسيار كار شايسته اي انجام داد ٠ اين مقامات روس نوين هستند كه بايد مواظب اعمالشان و رفتار و گفتارشان باشند٠زمان هم به عقب بر نميگردد ٠

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:37:53 توسط رضا 2
برای اطلاع باید گفت سایت روسیران و ایران رو که در روسیه منتشر می شود با حمایت مالی سفارت جمهور ی اسلامی ایران و نظام اسلامی ایران اداره می شود. چنین مواضعی طبیعی است.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 11:00:01 توسط شاکی
ماموت بیچاره با اربابان خود حالا خودشان مثل دستمال مصرف شده دور انداخته میشوند. بینوا که اداره یک کشور را با اداره یک قهوه خانه با شراکت رفقا اشتباه کرده بود، میبیند که امام زمانش هم معجزاتش ته کشیده. عیسی مسیح هم بدادش نرسید. رفیق پوتین که اصولا به مادر خودش هم رحم نمیکند، حالا نوبت مردم است. صاحبان این ملک تا تو و اربابان فاعل و مفعولت را به درک واصل کنند. ماموتی! دیدار به دادگاه مردمی.

گاردین: می خواهیم دنیا از حوادث ایران با خبر شود

بی بی سی : تعدادی از رسانه های بین المللی مطالبی را به مناسبت سالگرد برگزاری انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری ایران منتشر کرده اند.

از جمله روزنامه گاردین در شماره روز جمعه، 21 خرداد (11 ژوئن)، در این زمینه مطالبی شامل متن مصاحبه با چهار عضو سپاه پاسداران و نیروی بسیج را چاپ کرده که گفته اند به دلیل اینکه تحمل مشاهده برخورد نیروهای دولتی با معترضان را نداشته اند شغل خود را ترک کرده و به خارج گریخته اند.

این روزنامه با چاپ تصویری از کارت عضویت محمد حسین ترکمان در نیروی بسیج، بخشی از متن مصاحبه ویدیوئی او را نقل کرده که در آن آمده است که آقای ترکمان هنگام کار در بسیج، با تیم های محافظ آیت الله خامنه ای رهبر ایران و محمود احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور در تماس بود و به همین دلیل، به اطلاعاتی در مورد وضعیت آنان در زمان اعتراضات نسبت به نتیجه انتخابات دست یافت.

این عضو سابق بسیج در گفتگویی در نقطه ای در ترکیه، که فیلم ویدیوئی آن در سایت روزنامه گاردین در دسترس است، آنچه را که قساوت نیروهای دولتی در برخورد با معترضان به نتیجه انتخابات خوانده و همچنین تاثیر این وقایع بر روحیه نیروهای دولتی را توصیف کرده است.

به نوشته گاردین، اظهارات آقای ترکمان تردیدهایی جدی را در مورد میزان وفاداری سپاه پاسداران نسبت به رهبر جمهوری اسلامی و رئیس جمهوری بر می انگیزد زیرا، به گفته وی، رفتار بی رحمانه ای که "حکومتی وحشت زده با هر نوع مخالفتی در پیش گرفت" باعث تزلزل در اعتقاد "پیاده نظام" رژیم به رهبران آن شده است.

محمد حسین ترکمان با اظهار اینکه در جریان سرکوب تظاهرات اعتراضی از نزدیک شاهد رفتار مقامات ارشد و فرماندهان نیروهای محافظ رهبران حکومت بوده، می گوید که در آن زمان، وحشت و دستپاچگی به وضوح در حرکات و اقدامات این افراد از جمله تغییرات مکرر در رده های دولتی مشهود بود.

وی می گوید که رهبران حکومت چنان متوحش شده بودند که برای آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد هواپیماهایی آماده پرواز تعیین شده بود تا در صورت لزوم، آنان را به سوریه منتقل کنند و می افزاید که آیت الله خامنه ای اعتماد خود را حتی به تیم محافظان و واحدهای اطلاعاتی ویژه خود از دست داده بود تا حدی که دفتر او با تعبیه دستگاه های شنود و دوربین های مخفی برای زیر نظر گرفتن این افراد، به جاسوسی در مورد جاسوسان رهبری پرداخته بود.

این عضو سابق بسیج از وجود شکاف و اختلاف در بدنه سپاه پاسداران خبر می دهد و می گوید که با افزایش این شکاف، رژیم هزاران روستایی جوان را جانشین پاسداران با سابقه کرده است هر چند در صورتیکه رژیم با خطر سقوط مواجه شود، اختلافات کنار گذاشته خواهد شد.

گاردین همچنین مصاحبه با محمد رضا مدحی تازه کند، از افسران سابق سپاه پاسداران را همراه با کارت عضویت او در این نیرو منتشر کرده و نوشته است که آقای مدحی هم به دلیل انزجار از روش حکومت، دو سال پیش از ایران خارج شد و اینک در پایتخت تایلند سکونت دارد.

محمد رضا مدحی، که از مجروحان شیمیایی جنگ ایران و عراق است، می گوید که سیاست جاری سپاه پاسداران مبتنی بر پاکسازی این نیرو از اعضای قدیمی تری است که نسبت به آرمان های انقلاب سال 1979 وفادار مانده اند و در این جابجایی، کسانی جایگزین سپاهیان قدیمی شوند که اکثرا هیچ استنباطی از خوب و بد، قانون و قانون شکنی ندارند، و هنگامی که اسلحه به دست می گیرند، به سادگی مرتکب قتل می شوند.

به گفته این افسر سابق سپاه پاسداران، این نیرو در تمام نهادهای حکومتی حضور دارد و امکانات اقتصادی گسترده ای را در اختیار گرفته و با استفاده از این شرایط، به عضوگیری می پردازد.

محمد رضا مدحی نیز از بروز اختلاف و شکاف در صفوف سپاه پاسداران سخن می گوید و به نوشته گاردین، این اظهارات مورد تایید یک عضو سایق نیروی قدس سپاه پاسداران نیز قرار گرفته است.

به نوشته گاردین، این فرد که نخواسته نامش فاش شود، تشدید خشونت و کاربرد شکنجه را عامل رویگردانی شماری از اعضای سپاه از رهبران حکومت دانسته و گفته است که خود او به شدت از مشاهده دار زدن زنی حامله منقلب شد و افزوده است که "چنین رژیمی نمی تواند دوام چندانی داشته باشد.

روزنامه گاردین در بخش دیگری از این گزارش متن مصاحبه با فرد دیگری به نام علی، عضو سابق سپاه را که سه هفته پیش به طور قاچاق وارد ترکیه شد، منتشر کرده و گفته است که همسر و فرزند این شخص همچنان در ایران به سر می برند.

علی گفته است که به دلیل خودداری از حمله به تظاهرکنندگان در ایران بازداشت و به مدت دو ماه زندانی شد و می افزاید که شکنجه هایی که در این مدت تحمل کرد رویه جاری حکومت در برخورد با مخالفان بوده است.

گاردین در گزارش ویژه خود به مناسبت سالگرد انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری مطلبی تحلیلی در مورد بروز شکاف در سپاه پاسداران هم چاپ کرده که در آن آمده است که اگرچه ممکن است فرماندهان ارشد این نیرو با برخورداری از منافع وسیع اقتصادی، نسبت به دولت به رهبری آقای احمدی نژاد وفادار باشند، اما برای بسیاری دیگر از اعضای سپاه پاسداران، گرایش عقیدتی این نیرو در حال حاضر ابهام آور است.

گزارش دیگر گاردین در شماره روز جمعه به تصمیم میرحسین موسوی و مهدی کروبی در مورد لغو راهپیمایی سالگرد برگزاری انتخابات به دلیل عدم صدور مجوز لازم از سوی وزارت کشور اختصاص دارد.

نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 16:03:31 توسط حجت
به حقوق انسانی در زندانها و خارج از زندانها در کنار مسائل هسته ای قرار گیرد و این قطعنامه اخیر در شورای امنیت با آن رأی درخشان تصویب شود. ما باید بدون درنگ با حداکثر قدرت در مقابل این باقیمانده گان رژیم ظاهر شویم و کاری را که در ششم دیماه (که تازیان بآن عاشورا میگویند) تمام نکردیم باتمام برسانیم و به تمام مأمورین مرزها اخطار کنیم که دربرابرفرارجانیان وبخصوص علی ومجتبی خامنه ای، اکبررفسنجانی، احمدی نژاد وعواملش و برادران لاریجانی، جنتی وامامان جمعه، نمایندگان قلابی مجلس، قضات جنایتکار و شکنجه گران ومراجع تقلید جنایتکارمثل ناصر مکارم و امثال آنان که درمقابل ملت ایران مسئولند وفراراینان موجب پی گیری کسانی که موجبات آنرا فراهم و یا کمک کرده اند خواهد شد. هرچند که دولت ملی تمام این جنایتکاران را برخواهد گرداند و کشورهای مانند سوریه بدانند که راه دادن این جنایتکاران را ملت ایران نخواهد بخشید . امثال بشار اسد با بیداری مردمشان با الهام از ایرانیان بهمین سرنوشت ها دچارخواهند شد. ما با هر سلاحی که دردسترس داشته وازعوامل انتظامی بگیریم جنگ خواهیم کرد و درست کردن کوکتل مولوتف و استفاده از کارد و

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:33:38 توسط حجت
به حقوق انسانی در زندانها و خارج از زندانها در کنار مسائل هسته ای قرار گیرد و این قطعنامه اخیر در شورای امنیت با آن رأی درخشان تصویب شود. ما باید بدون درنگ با حداکثر قدرت در مقابل این باقیمانده گان رژیم ظاهر شویم و کاری را که در ششم دیماه (که تازیان بآن عاشورا میگویند) تمام نکردیم باتمام برسانیم و به تمام مأمورین مرزها اخطار کنیم که دربرابرفرارجانیان وبخصوص علی ومجتبی خامنه ای، اکبررفسنجانی، احمدی نژاد وعواملش و برادران لاریجانی، جنتی وامامان جمعه، نمایندگان قلابی مجلس، قضات جنایتکار و شکنجه گران ومراجع تقلید جنایتکارمثل ناصر مکارم و امثال آنان که درمقابل ملت ایران مسئولند وفراراینان موجب پی گیری کسانی که موجبات آنرا فراهم و یا کمک کرده اند خواهد شد. هرچند که دولت ملی تمام این جنایتکاران را برخواهد گرداند و کشورهای مانند سوریه بدانند که راه دادن این جنایتکاران را ملت ایران نخواهد بخشید . امثال بشار اسد با بیداری مردمشان با الهام از ایرانیان بهمین سرنوشت ها دچارخواهند شد. ما با هر سلاحی که دردسترس داشته وازعوامل انتظامی بگیریم جنگ خواهیم کرد و درست کردن کوکتل مولوتف و استفاده از کارد و

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:31:22 توسط حجت
این اطلاعات که بنظر صحیح میآید اطلاعاتی نیست که دیروز و یا امروز بدست بی بی سی و گاردین افتاده است بلکه حتی بر مبنای همین گزارش زمانی از دسترسی بآن اطلاعات و این مصاحبه و امثال آن که فرتوان است ولی نقل نششده میگذرد. اما چرا امروز این اطلاعات پخش میشود و ما چه نتیجه ای از آن میگذرد. نظر شما را به تفسیر یکی از کامنت گذاران قدیمی سایت که تحلیل اساسی از این گزارش ادائه داده جلب میکنم. حقیقت اینست که قدرتهای خارجی تا مدت کوتاهی پیش مایل بادامه این حکومت بوده اند و آنرا بنفع خود میدانستند و سعی میکردند با مطرح نکردن این گونه ضعف ها مانع از پخش موقعیت ضعیف این حکومت شوند، اما سرانجام آنها دریافتند که از یک طرف دلاوران ایران مصمم و قادر به براندازی این حکومت هستند و از طرف دیگر این حکومت حتی آنقدر درایت و قدرت ندارد که بتواند در مقابل این سیل خروشان ملت خودش مقاومت کند و بنابر این برایشان بهتر است که حداقل از نظر تبلیغاتی جانب منافع ملت ایران را بگیرند. مبارزات خارج نشینان و استمرار آن در افشاگری جنایات رژیم و مبرزات قدرتمندان داخلی از طرف دیگر موجب شد که این قبیل صداها و بحث درباره تجاوز ...

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:31:21 توسط مملي ف
با درود. رژيم سفاك سپاهي آخوندي و تمامي عوامل ريز و درشت خود فروخته شان, بزدل تر از اين هستند كه تاب مقاومت رزمندگان انقلابي جنبش مردم ايران را داشته باشند و كارشان را بايد يكسره و ضرب الاجل تمام كرد كه هر لحظه زنده ماندن و نفس كشيدن شان, ننگ داغيست بر پيشاني انسانيت!!.. مطمئن باشيم كساني كه قدرت پوشالي شان را به افراد بيدفاع و زندانيان بيگناه رسانده و روزشان را با دروغ و افترا به اين و آن و ناعدالتي و كشت و كشتار به شب ميرسانند , قطعا فاقد هرگونه صفات انساني پسنديده بوده و كابوس مقابله با مبارزين راه آزادي, خواب را از ديدگان دريده شان ميربايد تا جايي كه وحشت خود را پنهان نكرده و علنا از تظاهرات مسلحانه ي مردم بستوه آمده سخن بميان ميآورند, امري كه وقوع آن اجتناب ناپذير گشته و خود هم, نيك بدان آگاهند...

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:19:45 توسط baba karl
عدالت و برابري "خواستار حق انسان و حقوقش "خواستار يك حقوق حقوق بشري با قانون مساوي´´كه تا به امروز از درد بدست اوردنش از دل فريادش مي كشيم كه ما ايستاده ايم همه باهم برا ي ان´´**همه باهم فرياد كشيدم´´و انها ترسيدند;و ميدانيم اما متل يك سگ مي ترسند´´سال ٨٩ را سال پيروزي ملت نام گداري كرديم ´´پيروزي نور بر تاريكيها´´وهمين هم خواهد شد´´پيروز خواهيم شد با تو و ما´ومادران داغدار و سياه پوش مان را از داغ عزيزانشان رها خواهيم كرد وهر يك فرزندي براي انها خواهيم شد´اما مهربان٠٠٠٠اما فردا ´´شيران و دلاوران فرزندان ايران زمين باز دوباره به ميدان خواهند رفت افتخاران ايرانيان نشان خواهد داد كه اين سرزمين ´فرزند غيور داردو سلحشور ´´زن و مرد ازاده دارد ´ايستاده مي جنگد و ترسي از غرش گلوله نداردانها مي ترسند"انها مي ترسند"از محاكمه´´بيداد گران و غارت گران را نابود كنيم و اجازه نفس كشيدن را صلب كنيم٠٠اما باور كنيم پايان اعدام را براي هميشه از ايران ٠٠ما فردا مي ايم با قدرت و باتوفان٠

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:08:04 توسط baba karl
درود بر قهرمانان و مبارزان راه ازادي و رهاي´´ فردا روز ٢٢ خرداد اغاز قيام ملت بزرگ ايران است´´ملتي كه ٣١ سال در چپاول و جنايت دوران گدراند´´ملتي كه درسايه استبداد و ديكتاتوري حاكم هميشه سوخت اما اتش زير خاكستر ماند´´روز ٢٢خرداد٨٨ سر اغاز قيامي بود كه ازخون نداها و سهرب ها و رامين ها و فرزاد ها در اين برحه از تاريخ ابياري شد و تقديم ازادي و رهاي ملت بزرگ ايران گرديد و تاريخ را باز دوباره تكرار كرد´´ومبارزان دليران بي باك و شجاعان پولادين ساخت ´´كه تا به امروز ايستاده و متل فولاد محكم و قاطع در هدفش خواهد ماند ´´قيامي كه اتحاد بسياري را بوجود اورد و اگاهي´بسياري راداد ´´بارها اراده پولادين خود را نشان داد اما به كچ راه كشانده شد كه چه بسا دوباره راه را پيدا كرد´´اين قيام قهرمانان بسياردارد ´´عاشقان بسيار دارد ´´اين قيام هدف داردو ان ارزوي هر ايراني ومادران داغدار سرزمين را دلداري ميدهدو اميد را مي پر وراند´´كه ما خواستار يك ايراني ازاد سربلند و راها از هر ديكتاتوري و استبداد هستيم´´خواستار ع

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 14:33:10 توسط رزمجو از طایفه ( محترم ) کفار
با درود, جهت اطلاع لازم است که بعرض برسانم امروز بعداظهر خود شخصا شاهد ایجاد امادگی رزمی بسیاری از مردم مخصوصا جوانان دلاور محل سکونتمان, از دختر و پسر در مقابل عوامل سرکوبگر وابسطه به ارتجاع مذهبی بودم. چیزی که توجه چشم گیری دارد عزم راسخ و برداشت مفید از تجربیات در تظاهرات و درگیری های قبل است. تقریبا همه مصمم به زدن ضربه متقابل هستند. یکی از به اصطلاح ریش سفیدان خوش نام محله میگفت: اگه زدن, باید!!! بزنی! وگرنه باز هم یاغی تر میشن. بچه ها دیگر روی افراد ترسو, دوروح و توزرد, هیچ حسابی نمیکنند و کلا عقیده دارند که صدای شکستن کمر رژیم را, دنیا باور کرده است. فردا روز دیگریست!!!

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 14:12:45 توسط شورا
جوانان و مردم معترضی که يك سال است به هر مناسبت و بهانه‌ای و با استفاده از هر موقعیتی به خیابان می‌ریزند و تنّفر خود را از رژیم، و خواست سرنگونی جمهوری اسلامی را با شعارهائی چون، مرگ بر دیکتاتور! مرگ بر جمهوری اسلامی! مرگ بر خامنه‌ای و اصل ولایت فقیه، فریاد می‌زنند، در حال حاضر نیز دارند خود را برای مصاف و رو در روئی با رژیم آماده می‌کنند.مبارزات و نبرد رو در روی مردم زحمتکش و به جان آمده، با رژیم ارتجاعی جمهوری اسلامی، قطعاً به اعتراضات مردم در يك روز محدود خلاصه نخواهد شد و در سایر روزها و به مناسبت‌های دیگر و تا سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت.زمانی که اعتراضات کارگری اوج بیشتری بگیرد و به اعتصاب عمومی سیاسی سراسری و قیام مسلحانه توده‌ای فرابروید، آن روز، روز تشییع جنازۀ جمهوری اسلامی نیز فرا رسیده است. رژیم جمهوری اسلامی، هرچند سفاک‌تر، بیرحم‌تر و خیانت‌کارتر از رژیم شاه است و در برابر طوفان مبارزات توده‌ها، تا آخرین لحظات مقاومت خواهد کرد، اما بطور قطع سرنوشتی جز سرنوشت رژیم شاه ندارد و نخواهد داشت .

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 13:32:25 توسط payambar
دیروز ویدیویی در همین سایت بود تحت عنوان استقبال ایرانیان مقیم ایرلند از امام متکی که یکی از لات های منوچهر متکا جلوی چشم یک مشت پیر مرد پیر زن ایرلندی ظاهرکت شلواری و تحصیلکرده و در حضور پلیس ایرلند چند تا مشت آبدار هوای یک جوان بخت بر گشته ایرانی کرد که بعد هم دستگیرش کردند که چرا از سخنگوی طالبان پرسیده چرا ملت را هر روز به تهمت هزار واژه بی سر و ته عربی که اعراب هم معنیش رو نمیدونن ترور میکنند ؟ اگه گاردین خیلی دلش سوخته و با اجازه ایاتولله خامنعی چند تا عکس از این فیلم از کسانی که در جلسه هستند و لحظه حمله لات حزبالله به جوان ایرانی را چاپ بکنه بقیه طلبش

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:16:45 توسط جنبش مسيحيان ايران
[تصمیم میرحسین موسوی و مهدی کروبی در مورد لغو راهپیمایی سالگرد برگزاری انتخابات به دلیل عدم صدور مجوز لازم از سوی وزارت کشور اختصاص دارد]! براي انقلاب, در سالگرد قيام پيروز خرداد ماه بپاخیزیم! هموطنان, زنان, مردان, جوانان و نوجوانان مبارز, آگاه, با شرف و با غيرت, براي آزادسازي ميهن عزيز و اسيرمان, با قدرت هر چه تمامتر در جاي جاي ايران بپا مي خيزيم! براي آزادي ايران از لوث وجود ظالمان, ستمگران و اشغالگران حاكم, تا بامروز هر بهائي پرداخته و حاضر به پرداخت هر بهائي خواهيم بود! لحظه اي از جنگيدن با سوداگران جان و مال و ناموس مردم ايران, كه همانا حكومت جنايتكار ولي فقيه ميباشد, دست نخواهيم كشيد! همگان نيك ميدانيم كه بهاي بدست آوردن آزادي بسيار گران است, اما جنبش مسيحيان ايران با مردمش عهد بسته است كه براي برافراشتن پرچم پيروز آزادي و رهائي بر فراز تپه ها, قله ها و کوه های استوار ميهن به جنگ با "حكومت شيطان بر روي زمين" با قدرت هر چه تمامتر, لحظه اي ترديد نخواهد كرد! خداوند ما عيسي گفت: اما اگر كوله بارو پول داريد, برداريد, و اگر شمشير نداريد بهتر است لباس خود را بفروشيد و شمشير بخريد.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 10:44:04 توسط fred
چه BBC و یا هرسازمان و یا کشوردیگری در حقیقت میتواننــــــد و بیآینــــــــد و واقعآ به ملت ایران کمک کرده ، تا همگی از دست این رژیم خون آشام و انسان ستیز اسلامی راحت شویم ، فقط کافیست کشورهائی که قدرت ماهواره ای و جاسوسی دارند در ۲۲ خرداد برای فقط چند ساعت از ماهواره تظاهرات ملت ایران را در جهان پخش کنند و کار رژیم تمام میباشـــــــد. پاینده و جاوید باشند دختران و پسران غیور ایران زمین . تاآزادی و نجات ایران و ایرانی چند قدیمی بیش نمانـــــده . بلنـــــد شویم و خودمان را آزاد کنیم .

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 10:36:20 توسط تهمتن
وحشت ولي وقيح ازقيام مردم و آماده كردن هواپيماي فرار هم همين امروز آماده ي پرواز و فرار است..گول وفريب طبل هاي خالي نظام را نخوريد كه فردا وبمناسب٢٢خرداد و شروع دوباره قيام مردم درخيابانها هيچ غلطي بر عليه مردم نمي توانند بكنند.. گزارش گاردين عين حقيقت است و نطام در هرلحظه خطر نابودي اش درراه است. تمام رشته هاي قدرت او ازهم پاشيده است. همه باندهاي جنايتكار آن از اصلاحطلب تا اصولگرا و باندهاي نظامي امنيتي و غيره در هراس از قيام مردمند و بخوبي ميدانند كه به روزهاي آخر نزديكنند. وبي جهت نيست كه دراين لحظات آشفتگي نظام از فروپاشي; باند دغلكار اصلاحطلب هم همراه با نظام اسلامي شان تظاهرات ضد نظام را ممنوع( لغو) ميكنند.. علت اصلي آنرا در اين گزارش پيدا كنيد (اختلاف درسپاه;نگهدارنده اصلي نظام)كه حاميان نظام را بطور بسيار جدي ترسان نموده و سرنگوني راقطعي ميدانند.. فردا روزي ست كه نظام جواب صداي طبل هاي تو خالي خودرا در خيابانهاي تهران خواهد گرفت.. جوانان و مردم بپاخاسته ايران; نظام دروحشت ازقيام فرداي شماست وهيچ اعتمادي هم به نيروهاي سركوبگر ندارد چون اين نيروها هم ترسيده اند.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:59:23 توسط bolbol
ویدئو را اینجا ببینید. http://www.guardian.co.uk/world/2010/jun/11/iran-revolutionary-guards-regime

فیلم / فیلم جديدی از لحظه جانباختن ندا



نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 16:23:53 توسط erik
چجوری دانلود میشه کرد؟

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 16:13:23 توسط MajidA
[دیگر بلبلان سرزمین دن برای داویدف و ناگالانف که قلبم گرامیشان میدارد نخواهند خواند، خوشهای نو رسیدهٔ گندم در گوششان زمزمه نخواهند کرد و دیگر آن رود کوچک و بینام که از کنارهای آبکند گرمیاچی روان است در بستر خود طنین نخواهد افکند،آری همه چیز تمام شد و رفت] (زمین نو آباد اثر شلوخوف) فقط اگر راهمان را ادامه بدهیم و زمین نو آبادی بسازیم که در آن هیچ آثاری از تجاوز و شکنجه و اسرات زنان نباشد. سرزمینی که در آن اجازه زندگی‌ به هر کس به هر نحوی را میدهد، جایی‌ که در آن همهٔ ما تحمل دیدن یک دیگر را داشته باشیم در مقابل ظلم سر فرود نیاوریم یا به جنبش‌های مختلف سکوت نپیوندیم تنها در آنزمان است که خون هموطنان دوست داشتنی ما به هدر نرفته است.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 13:51:46 توسط احسان
دژخیمان رژیم ! خامنه ای , احمدی نژاد و سرداران ملیاردی سپاه و بسیج و بسیجیهای مزدور. قسم به خون جوانانمان فقط بدانید خون کثیفتان را خواهیم ریخت. شما مشتی انسان نمای فرومایه هستید که ادامه حیات کثیفتان با آدمکشی ممکن شده . نصر من الله و فتح قریب

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 13:45:02 توسط علی از یه جای دنج تو اروپا
این فیلم خیلی وحشتناکتر از اونهایی هست که قبلا پخش شده. حالا دلیل اینکه چرا تا حالا پخش نشده و دقیقا یک روز مونده به 22 خرداد پخش شده حتما عمدی بوده. از اونجاییکه دولت محمود فیلم ها رو بروز نمیده تا اینکه به موقع و برای دفع خطر و دور کردن توجه مردم از مسئله اصلی باشه. حالا جنبش سبز هم یاد گرفته و فیلمها رو به موقع وقتیکه بیشتر از هر زمانی نیاز به وحدت ایرانی ها هست بروز میده. مخصوصا که امشب تلوزیون شایعه ساز جمهوری اسلامی یه مثلا مستند جدید درست کرده که باز بگه مسئله ندا همش تئاتر و صحنه سازی بوده و حالا با وجود همین چند ثانیه فیلم نقشه اش براب میشه. به نظر من هشیاری جنبش سبز نسبت به سال گذشته خیلی بالا رفته و خیلی پخته تر شده. سرنگونی دیکتاتور روز به روز بیشتر حس میشه و محمود فقط این به زوال رفتن رو سرعت بخشید.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 13:29:02 توسط مباشر
حكومت كودتائى و دست تا مرفق در خون جوانان ميهن بداند كه امروز ايران يعنى ندا و ندا يعنى مقاومت تا ازادى مام ميهن از دست دژخيمان شبپرست!

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 13:12:28 توسط iraniazad
فقط يك ارزو دارم اي خداوند بزرگ اي طبيعت اي افرينده جهان كه بچهاي خا منه اي چلاق واحمقي نزاد رواني بدست مردم انتقام ندا رو بگيرند و ان روز دير نيست اينها از صدام وپسرانش گناه كارتر و كتيف ترند

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:29:37 توسط reza
لعنت خدا بر کسانی‌ که ادعا میکننن این همش نمایش بوده و خون این عزیز را پایمال میکنند.به امید روزی که قاتل این عزیز در دادگاه مردم ایران به جزایش برسد.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 12:04:36 توسط roya_kafar va mahareb
متاسفم هاله عزيز; بايد صبر كني تا روزي برسد كه مردم همه براي رهاي از ديكتاتوري قيام كنند اگر شما الان شاهد قتل و كشتار بي دليل اين حكومت هستيد من شاهدي هستم كه كشتار هاي سال ٦٠ و٦٧ را ديده.تا مردم در جهل و ناداني و خرافات بسر مي برند اين حكومت پابرجا مي ماند!

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 11:36:24 توسط َشهروند
هاله خانومفچرا ما باید همیشه منتظر باشیم کسی به دادمان برسد؟چرا خودمان کاری نکنیم؟ همین انتظار ها ما را تا به امروز اسیر این دزخیمان جلاد کردهفباید به پا خاست باید تقاص خونهای ریخته شده به دست وحشیان اسلامی را گرفت. به امید پیروزی مردم و ننگ و نفرین بر رژیم خونخوار اسلامی

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 10:33:00 توسط ک. گ. کامران
من کسی بودم که تا پیش از بر پایی جنبش سبز و تا پیش از دیدن کشتار های مردم بیگناه در خیابان های میهنم از واژه های نفرت و انتقام و جنگ زیاد استفاده نمیکردم. اما امروز یقین دارم که تا آنجایی که توان دارم و تا هنگامی که نفس میکشم یک لحظه برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی شکنجه و تجاوز از پا نخواهم نشت. در هر کجا که هستم، به هر کجا که سفر میکنم، به هر اداره ای که سر میزنم تنها با این اندیشه گام برمیدارم که چگونه انتقام خون ندا را بگیرم. من به پا خواسته ام و میدانم که تنها نیستم. من و ما رودخانه ای هستیم که این بار بزرگی و شکوه برای ایران خواهیم آفرید. پس از اینکه این خونخواران مذهبی را برای آخرین بار به زباله دان های تاریخ سپردیم، برای همیشته آزاد خواهیم اندیشید و آزاد خواهیم زیست.

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 09:49:02 توسط haleh
يكي نيست به داد مون برسه همه ديدن شنيدن هيچكس به داد مان نميرسه حالم خوب نيست

فیلم / مصاحبه گاردين با چهار عضو سابق سپاه پاسداران و نیروی بسیج

مفاله گاردين :
گاردین: می خواهیم دنیا از حوادث ایران با خبر شود







نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 16:24:38 توسط رزمجو از طایفه ( محترم ) کفار
رژیم پوشالی ولایت فقیه, قصاص ئ ( لطفا! ببخشید که من کافر هم از این لغت لعنتی اسلامی استفاده میکنم ) تمام جنایات مخفی و مشهود خود را, پس خواهد داد. این قانون جامعه است. ما نه می بخشیم و نه فراموش میکنیم. بیش از ٣١ سال دروغ, حق کشی و جنایت, نمی تواند و نباید از یاد برود!!!!! انان ما را دست کم گرفته بودند و تصور ابهانه شان حاکی از این بود که با گرفتار کردن مردم در امور معیشتی, رمق میگیرند. خواهند دید!!!

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:59:28 توسط كشكساب.محارب
هميهنان عزيز كه خازج از كشور هستيد.بنده و شما.ما نيز بايد بخواهيم و در پى اين خواستن است كه خواهيم توانست به(مردم جهان)بفهمانيم. در سرزمين ما چه جنايتكاران چه جنايات ميكنندكه تاريخ تا امروز شاهدنبوده. همت كنيم.امروز يكبارديگر بدليل منافع بعض دولتها به دليل فشار بر ولايت كثيف فقيه.گوشه اى از رسانه ها فعال شده اند.تا اين روزنه بسته نشده. از فرصت استفاده كنيم.

احمدی‌مقدم : حادثه کوی خودسرانه بود/ جمعیت معترض در 25 خرداد حداکثر 500 هزارنفر بود/ جمعیت 9 دی قطعا بالای یک میلیون نفر بود/ ناجا از روز اول تا آخر ن

مهر : سردار سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم در گفتگویی مشروح ضمن آسیب‌شناسی و کالبدشکافی حوادث پس از انتخابات، ناگفته‌هایی از مهمترین رویدادهای یک سال اخیر از جمله نقش رهبر معظم انقلاب در عبور از فتنه، ماجرای کهریزک، کوی دانشگاه و قتل ندا آقاسلطان را بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، فرمانده نیروی انتظامی همزمان با سالگرد انتخابات ریاست جمهوری دهم ، با اشاره به اینکه ناجا بر اساس برخی قرائن و شواهد آشکار، حوادث پس از انتخابات را پیش‌بینی می‌کرد گفت: ما اشراف اطلاعاتی نسبتا مناسبی در نوع تعاملات ستادها و جریان‌ها داشتیم و می‌دانستیم مثلا اعضای تحریریه یک نشریه داخلی رفته اند و هسته اصلی بی بی سی فارسی را تشکیل دادند که از عوامل اصلی ایجاد حوادث پس از انتخابات شد.

وی با اعلام اینکه تمام تلاش پلیس جلوگیری از ایجاد تنش و درگیری تا مقطع پیش از انتخابات بود، افزود: حتی به خاطر یک مصلحت بزرگتر در مورد قوانین راهنمایی و رانندگی یا منکرات هم مسامحه می‌کردیم تا اینکه بهانه ندهیم تا فردا بگویند نیروی انتظامی مداخله کرد و کاملا بی‌طرفانه و امن عمل می‌کردیم. با این همه، غوغای انتخاباتی که شروع شد توانستیم مسائل را پیش ببریم و به لحاظ اطلاعاتی و عملیاتی هم آماده بودیم.

سردار احمدی‌مقدم که با هفته نامه «سروش هفتگی» گفتگو کرده ، با تقسیم‌بندی هرم سیاسی و اجتماعی ناآرامی‌های پس از انتخابات به سه لایه اتاق فکر، صحنه‌گردانان و عوامل میدانی و مردم گفت: گروهی بودند که چون بازداشت و زندانی شدند من اسم آنها را نمی‌برم، ولی نظرسنجی‌هایی درست می‌کردند مبنی بر اینکه پیروز نهایی انتخابات هستند. البته خودشان هم در آخرین نظرسنجی‌ها گفتند آقای احمدی‌نژاد برنده است، اما تاکید می کردند که این را نگویید چون تضعیف روحیه می‌شود.

وی افزود: با این حال آنها باز هم اطلاعات اشتباه می‌دانند و به نامزد خودشان می‌گفتند برنده است.

وی در تشریح اتفاق‌هایی که همزمان با روز انتخابات در ستاد یکی از نامزدها افتاد و سازماندهی آشوب‌ها از یک سازمان مرکزی گفت: وقتی رفتیم ستاد قیطریه را بازرسی و پلمب کنیم، متوجه شدیم فیلم آنجا مستقیم و زنده پخش می‌شود و چند نفر در صف مصاحبه با بی بی سی بودند. ما اطلاعات دقیقی داشتیم که اینها سازمان رای درست کرده‌اند که بخشی حقیقی و بخشی مجازی بود. اگر اغتشاش خودجوش باشد الگوی اغتشاش در چند نقطه با هم فرق دارد، اما اغتشاش‌ها همه جا با یک شعار و یک نوع رفتار و برخورد با پلیس بود. اینها سازمان‌یافتگی و مرکز فرماندهی داشت.

احمدی‌مقدم با تحلیل دلیل تجمیع بیشتر آشوب‌ها در مناطق مرکزی تهران افزود: وقتی مردم در صندوقی در شمیران می‌بینند رای موسوی بیشتر است، تقلب برایشان باورپذیرتر است. بعد هم دسترسی‌شان به رسانه‌ها زیاد است و تحت تاثیر اخبار هستند . وقتی به شاه عبدالعظیم می‌روید همه می‌بینند مردم 70 درصد به احمدی‌نژاد رای داده‌اند و تقلب را باور نمی‌کنند. آنجا که تقلب باور شد زمینه‌های اجتماعی به وجود آمد. حامیان احمدی‌نژاد نوعا در طبقات پائین اقتصادی بودند یا آنها که احساس محرومیت داشتند و فکر می‌کردند دولت احمدی‌نژاد توانسته تا حدی کار کند و به آنها روحیه دهد.

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه با اشاره به اینکه مسئولان در برآورد آمار راهپیمایی‌ها نباید گرفتار افراط و مبالغه شوند، جمعیت حاضر در راهپیمایی 25 خرداد حامیان موسوی را 300 تا 500 هزار نفر تخمین زد و درباره تعداد راهپیمایان حاضر در روزهای نهم دی و 22 بهمن 88 هم گفت: جمعیت 9 دی قطعا بالای یک میلیون نفر بود و در 22 بهمن 88 هم به نظر من دو میلیون نفر آمده بودند.

وی قتل ندا آقاسلطان را در روزهای اوج ناآرامی‌های پس از انتخابات یک صحنه‌پردازی و سناریو توصیف کرد که سرنخ آن قطعا در خارج از مرزها است و افزود: این ماجرا هم تحلیل پزشکی دارد هم اطلاعاتی. در هر صورت خانم آقا سلطان قربانی ماجرا شده و ما در این تردید نداریم. ما از این مسئله متاسفیم و جا دارد دستگاه اطلاعاتی تا آخر این ماجرا را پیگیری کند.

سردار احمدی‌مقدم استفاده نکردن نیروهای انتظامی از سلاح گرم را در آشوب‌های پس از انتخابات به دستور شورای عالی امنیت ملی ذکر کرد و ادامه داد: قطعا ناجا از روز اول تا آخر دستور داشت سلاح جنگی به دست نگیرد و سلاح پینت‌بال که رنگ شلیک می‌کند استفاده می‌کرد. حتی تفنگ‌های ساچمه‌ای هم نیاوردیم. دستور ما این بود که حتی در برخورد با اغتشاش هم برخوردها کم‌شدت باشد. تلاش داشتیم تا وقتی درگیری ایجاد نشده ما شروع‌کننده نباشیم. ما سپرده بودیم که فضای آرامش حفظ شود تا رسانه‌ها کار خود را بکنند، مگر این که برسیم به جایی که عده‌ای ابهام نداشته و مرض دارند تا با آنها برخورد کنیم.

فرمانده ناجا با انتقاد از رفتار خودسرانه برخی نیروهای یگان ویژه در ماجرای کوی دانشگاه تهران، حضور پیشگیرانه پلیس را در محیط‌های دانشگاهی یکی از راههای جلوگیری از وارد آمدن خسارت‌های بیشتر در موارد مشابه دانست و ادامه داد: من اگر اشتباهی کرده باشم می‌گویم و معذرت می‌خواهم. حوادث اخیر فتنه بود و من به خبرنگاری گفتم کهریزک تلخ‌ترین حادثه پارسال بود.

احمدی‌مقدم پخش برخی صحنه‌ها از آسیب دیدن نیروهای پلیس را با وجود خدشه‌دار شدن ابهت و اقتدار نیروها در مجموع مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: این آمار خوبی نیست که بگوییم پلیس کتک خورد، اما اینکه این یک چهره از نظام است که کتک می‌خورد اما خشونت بیش از حد ندارد، این هم قابل تامل است، اتفاقا من می‌خواهم بگویم همین فیلم‌ها و تصاویر باعث شد بعدا خیلی از افکار نسبت به ناجا ترمیم شود و مردم این را به حساب سعه صدر نیروی انتظامی گذاشتند.

وی ضمن آسیب‌شناسی کمبودهای ناجا در جریان حوادث پس از انتخابات گفت: شاید می‌توانستیم جلوی برخی هزینه‌ها را بگیریم. مثل بازداشتگاهها. ما فکر نمی‌کردیم بازداشت‌های انبوه داشته باشیم. بازداشتگاهها و مکان‌های موقت ظرفیت محدود دارد و باید امکاناتی داشته باشد، اما اینها دچار خلاء بود. داشتن آبپاش‌های کارآمد یا وسایل ضد اغتشاش هم می‌توانست رو در رویی نیرو را با مردم به حداقل برساند. ما در این زمینه مجهز نبودیم. مسئله دیگر آستانه تحمل بود، خستگی مفرط و فرسایش نیروها در فصل گرما باعث شده بود از خود واکنش تند عصبی بروز بدهند که خسارات را زیاد می‌کرد.

سردار احمدی‌مقدم 22 بهمن را نقطه پایان فتنه پس از انتخابات ذکر کرد و درباره تدابیر و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای عبور از بحران‌ها گفت: نقش ایشان در عبور از این فتنه بی‌نظیر بود. نارسایی‌ها را از ما نمی‌پذیرفتند و خواهان برخورد با کسانی بودند که این نارسایی‌ها را به وجود آوردند. ایشان به دنبال حقوق مردم بودند .

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال وقوع دوباره اغتشاشات در کشور گفت: مقام معظم رهبری در جلسه ای با نظامیان می گفتند "برای نظامی، حمله دشمن فرض است". از نظر ما به عنوان سیستم امنیتی وقوع چنین مسایلی و حتی بدترین وضعیت نیز احتمال آن مفروض است و باید خود را آماده کنیم تا بتوانیم خسارات آن را در جامعه کاهش دهیم. چرا که هرقدر بتوانیم احتمالات را پیش‌بینی کنیم در پیشگیری موفق تر خواهیم بود.

اعتراضات گسترده شبانه در تهران و شهرستانها با شعار مرگ بر دیکتاتور

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" اعتراضات گسترده شبانه مردم تهران و شهرستانها در مناطق مختلف شهر با قرار گرفتن بر بام منازل اقدام به سر دادن بانگ الله اکبر و شعار مرگ بر دیکتاتور نمودند.
غروب روز جمعه 21 خرداد ماه و در آستانه سالگرد قیام مردم ایران مردم تهران با قرار گرفتن بر بام منازل ،بالکنهای طبقات ساختمانها و از پشت پنجره ها اقدام به سر دادن باگ الله اکبر و شعار مرگ بر دیکتاتور نمودند.
فضای شهر تهران آگنده از فریاد اعتراضات شبانه مردم بود و این اعتراضات به حدی گسترده بود که در اکثر نقاط تهران شنیده می شد. شدت اعتراضات در خوابگاههای دانشجویی نسبت به دیگر نقاط تهران بیشتر بود
اعتراضات شبانه از حوالی ساعت 22:00 آغاز و تا 22:45 ادامه یافت .
همچنین گزارشهایی از شهرهای اصفهان و شیراز حاکی از اعتراضات شبانه و سر دادن بانگ الله اکبر و فریادی مرگ بر دیکتاتور در سطح شهر شنیده می شد.
فریادهای گسترده اعتراضات امشب نیروهای سرکوبگر را وحشت زده کرده است. مردم تهران و شهرستانها با اعتراضات شبانه خود، خود را برای اعتراضات گسترده خیابانی که از فردا آغاز خواهد شد و تا 30 خرداد ماه ادامه می یابد آماده می کنند و به همدیگر در شرکت در اعتراضات فردا تاکید دارند.
گفته می شود اعتراضات فردا در مناطق مختلف تهران صورت خواهد گرفت تا از تمرکز نیروهای سرکوبگر در یک نقطه جلوگیری شود و حرکتهای اعتراضی تمامی نقاط تهران و شهرستانها را فراخواهد گرفت

نوشته شده در تاريخ بيست و يکم خرداد ۱۳۸۹ برابر با يازدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 15:54:48 توسط Satarkhan
بترسید بترسید ما همه با هم هستیم. مرگ بر دیکتاتور. مرگ بر اصل ولایت وقیح.

فیلم : الله اکبر و مرگ بر دیکتاتور 21 خرداد 89

فیلم و متن : مشروح کامل کنفرانس خبری مهدی کروبی و میرحسین موسوی

سحام نیوز: مهدی کروبی و میرحسین موسوی چند روز قبل در کنفرانسی خبری به مناسبت سالگرد ۲۲خرداد شرکت کردند و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.در این کنفرانس خبری که به میزبانی سایت کلمه صورت گرفت، خبرنگاران با طرح پرسشهایی جداگانه از هریک از دو نامزد سابق انتخابات به بررسی و تحلیل مسائل سال قبل و پیش روی جنبش پرداختند. مشروح کامل این کنفرانس خبری در ذیل آمده است. همچنین فایل صوتی و تصویری این کنفرانس در ادامه مطلب درج شده است.


مجری:

در آستانه ۲۲خرداد هستیم و فرصتی فراهم شده برای اولین بار فکر می کنم حتی قبل از انتخابات هم این فرصت فراهم نشده بود که یک مصاحبه رسانه ای مشترک شما دو بزرگوار داشته باشید. سایت های مختلف سبز در این جلسه حضور دارند و سوالاتشون رو خدمت شما دو بزرگوار مطرح می کنند و شما هم علی القاعده پاسخی رو که شایسته می دونید می فرمائید.هروقت که صلاح می دونید مقدمه ای رو بفرمائید تا به سراغ سوالات برویم.

میر حسین موسوی:

بسم الله الرحمن الرحیم

خود این که ما خدمت یکی از مبارزین قدیمی و پایدار جمهوری اسلامی هستیم و در کنار جناب آقای کروبی نشستن برای من افتخار است و از این نظر خوشحالم و همچنین صحبت با سایت ها و رسانه های مجازی سبز.

در نظر داشته باشیم که یک سال پیش همچین فرصت هایی برای ما فراهم نبود و خود این نشان دهنه تحولی در زمینه رسانه ها و اطلاع رسانی است و خود این خوشنود کننده است و در نظر داشته باشیم مصاحبه امروز تداوم داشته باشه و تکرار بشه و در مناسبت های مختلف بتونیم با رسانه های سبز صحبت کنیم.

کروبی:

بسم الله الرحمن الرحیم

همانطوری که برادر بسیار بزرگوارمون آقای موسوی فرمودند این فرصت بسیار خوبی ست که اولین باری هم هست همونطوری که اشاره فرمودید دو نفری بنشینیم و صحبت کنیم ضمن اینکه سال سختی هم بود و حوادث مختلفی به وجود آمد اما احساس میکند انسان که عنایت پروردگار متوجه مردم است زیرا آسیب هایی به سمت نظام و جمهوری اسلامی و کشور می آمد و بوجود آمد که الحمدلله با حواذث تلخ که بوجود آمد برکاتش فراوان است. شاید اگر یکی از ما دو نفر اگر پیروز شده بودیم نمی توانستیم اونی که الان ایفا شده ایفا کنیم و با توجه به آنکه چه برنامه هایی برای کشور متاسفانه برنامه ریزی و مهندسی شده از این جهت بسیار مهم است.

مجری:اگر موافق باشید خبرنگاران تک تک سوالات رو مطرح کنند و در خدمت شما باشیم.

خبرنگار سایت جرس: جناب آقای مهندس موسوی و جناب آقای کروبی، سوال برای هردوی شما بزرگواران است.جنبش سبز برای آنکه دچار روزمرگی نشود، و طرفدارانش دچار دلسردی و یاس نگردند، نیاز به تبیین استراتژی و تدوین برنامه (کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت) و تعیین شعارهای اصلی دارد. برای این امور چه تمهیداتی اندیشیده اید؟آیا وقت آن نرسیده که رهبران سبز برای این سه محور به طور عینی و شفاف مواضع مشترک خود را اعلام نمایند؟

میرحسین موسوی:

سوال بسیار دقیقی ست. این شعارهایی که در این سوال مطرح است شعارهایی است که با تجربه مردم و مبارزه مردم و ایستادگی مردم در طول یک سال گذشته در حقیقت بروز و ظهور کرده است.اولین شعار رای من کجا بود به دلیل تخلفات و تقلباتی که بود ولی مردم وقتی با موانع روبرو شدند با سرکوب و شکنجه و کشتار و امثال اینها روبرو شدند متوجه شدند که ما مشکلات وسیع داریم و لذا به تدریج شعارهای مطرح شد. در گرداگرد این شعارها و تجربیاتی که بوجود آمده بیش از پیش جنبش سبز و جریانی که آسیب دید در انتخابات شعارها و مطالباتش مشخص است. الیته مردم هم همینطور است که از طریق شبکه های نیرومند اجتماعی ایجاد شده اصلا قابل مقایسه با یک سال اخیر نیست این درست از که بر اساس این شعارها و روشن شدن مطالبات این شعارها نظم پیدا بکند البته خود این نظم هم با توجه به اتفاقاتی که میفتد قابل تغییر و انعطاف پذیر باشد.

کروبی:

بنده ضمن تایید صحبت های برادر عزیزم یک نکاتی رو اضافه می کنم. حادثه سال پیش بدون جهت بوجود نیامد و این نکته مهمی است. در خلال شور و نشاطی که در انتخابات مردم نشان می دادند مهمترین سوال برایشان این بود که ایا ما بیائیم رای بدهیم همانی که رای دادیم از صندوق بیرون خواهد آمد یا چیز دیگری اتفاق خواهد افتاد؟سه تا انتخابات عجیب برگزار شد که حتما باید کالبد شکافی منطقی معقول و دوستانه با اجراکنندگان و نظارت کنندگان برگزار شود. یکی انتخابات مجلس هفتم،دیگری انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم و دیگری انتخابات هشتم مجلس.اینها همه مقدمه شد برای این حادثه و مردم با آن نشاط هم صحبت می کردند که آن حادثه تکرار نشود وتا آن موقع همیشه ما به مردم می گفتیم تقلب ۲تا ۴میلیون است و ما میر فتیم شما خوب بیائید پای صندوق و وقتی مردم آمدند با آن شدت و همه قبول دارند که نزدیک ۸۵درصد مردم شرکت کردند و وقتی نتایج اعلام شد همه اینها انباشته شد و موجب انفجار مردم شد. و این را باید بگوئیم که این مردم بودند که بهشان برخورد و یک مرتبه تحقیر شدند و با شور و نشاط آمدند و شعار اولیه شان این بود که رای من چه شد و رای مرا پس بدید و… متاسفانه آقایون فکر کردند با یک حرکت و تقلب و سرکوب و برخورد مسئله حل میشود که نشد.ضمن اینکه آن برنامه ریزی های که می فرمائید باید انجام بگیرد اما عنایت کنید که این مسئله چگونه رشد کرده است. و در چه شرایطی هم رشد کرده و پیش آمده یعنی وقتی من با مهندس موسوی می نشینیم کنار هم و یک کمیته تعیین می کنیم. آقای دکتر الویری نماینده بنده و آقای دکتر بهشتی و مقدم نماینده ایشان هستند برای اینکه ببینند اینهایی که زندان افتادند خبر داشته باشند، آن کسی که مجروح شده چه به سرش آمده؟ آن کسی که شهید شده چه به سرش آمده؟ آمدند سه نفر اینها را گرفتند و انداختند زندان و یک نفرش را اون روز ایران نبود خوشبختانه. در یک فضای اینچنینی که مواظب جلسه ها هستند و گفتگوها را سرکوب می کنند و می برند ماه ها اینها را در زندان می اندازند طبیعی ست که برنامه ریزی کمی وقفه هم درش ایجاد می شود ولی انقدر رشد و آگاهی زیاد است که همینطور خود به خود داره رشد پیدا میکند و ببینید انقدر شرایط برایشان سخت شده که همین حادثه سالگرد امام را شاهد بودیم و می توانیم به آن بپردازیم.

خبرنگار سایت امروز: جناب آقای میرحسین موسوی

همانطور که بارها اعلام کرده اید، بزرگترین هدف جنبش سبز آگاه سازی اجتماع می باشد. در یک تقسیم بندی ساده، سیستم آگاهی اجتماعی داری سه رکن زیر می باشد:

(الف) اطلاعات: شامل اخبار، تحلیل، پیام یا دیگر تولیدهای فکری جنبش می باشد.

(ب) زیر ساخت ارتباطی: منظور همان شبکه اجتماعی است که اطلاعات تولید شده می بایست در آن جاری و ساری شود.

(ج) پیش نیاز آموزشی: به دور از القاء هرگونه پیش داوری در گیرنده های اطلاعات (شهروندان جامعه)، برای فهم صحیح اطلاعات منتشر شده در شبکه اجتماعی نیاز است پیش نیازهای آموزشی لازم که به فهم اطلاعات منتشر شده کمک می کند در دسترس شهروندان (گیرنده های شبکه) قرار گیرد. تا حدودی ارتقاء سطح آموزشهای اجتماعی در دوران ۸ ساله اصلاحات به همراه موج جهانی شدن که در فضای مجازی جاریست، توانست این پیش نیازها را به قشر متوسط جامعه آموزش دهد ولی کماکان بخش عمده ای از اجتماع از این پیش نیازها محرومند.

به لحاظ تشکیلاتی رهبران جنبش تا کنون تنها در رکن (الف) فعال بوده اند و برنامه خاصی از ایشان برای دو رکن دیگر مشاهده نشده است. هرچند که معتقدیم برای عملیاتی کردن ارکان (ب) و (ج) رهبران نمی توانند مستقیما وارد عمل شوند و باید با ایجاد هماهنگی بین فعالین اجتماعی-سیاسی حوزه های مختلف این موارد را پیگیری نمایند. در چند ماهه اخیر نیز شاهد تلاشهایی برای ایجاد این هماهنگی و همسویی هستیم ولی مایلیم برنامه های شما را به طور ویژه (البته آنهایی که محرمانه نیست) درباره ارکان (ب) و (ج) بدانیم تا به جامعه و فعالین سیاسی-اجتماعی انتقال دهیم.

میر حسین موسوی:البته خود سوال به نظر من تشریحی ست و یک مقدار جواب خودش را در خودش دارد همانطوری که سه قسمت میکنه مسئله رو .مسئله تولید اطلاعات است و… حقیقتش این است که یکی از ویژگی های انتخابات سال گذشته انفجار اطلاعات در میان جامعه است و دلیل این قضیه حساسیت مردم نسبت به اطلاعات است. اطلاعات همیشه وجود داره در جامعه و بحث سر دیدن این اطلاعات است. مردم کم کم احساس کردند که نیاز دارند به اینکه به سمت تجزیه و تحلیل بروند و مسائل را بهتر و روشن تر ببینند و نتیجه اش این گسترش اطلاعات است و از همن اول هم حدس زده میشد که رسانه های رسمی و حکومتی به علی رغم الزاماتی که در قانون اساسی وجود داشته اجازه نخواهند داد که این اطلاعات به مردم انتقال پیدا کند و یک تعامل ملی بوجود بیاید و این مسئله پیش بره گرچه اگر اینکار صورت می گرفت در حقیقت خیلی از مسائل سیاسی و بحران هایی که داشتیم نبود و اگر می گذاشتند که همه مردم نظرات خودشان را با استفاده از رسانه ملی ابراز کنند و در حقیقت رسانه ملی تبدیل به رسانه ضدملی شد و جلوی هرنوع گفتگو را گرفت،جلوی اجتماعات گرفته شد که یکی از جاهایی بود که می شد اطلاعات در سطح جمعی مطرح بشه ولی عملا کسانی که می گفتند ما اکثریت را به دست آوردیم و ما ۶۴درصد رای مردم را نشان دادند که چنین نیست و کسی که انقدر رای می آورد که نباید از تجمع مردم بترسد و از گردهمایی مردم بترسد و جلوی آن گرفته شد و نتیجه اش روی آوردن مردم به شبکه های اجتماعی از یک طرف و رسانه های مجازی از سوی دیگر بود. البته رسانه های مجازی قبلا وجود داشت ولی استفاده اش در چارچوب این جنبش عظیم دگرگون شد یعنی از محتوای دوست یابی و آشنایی و فعالیت های صرف فرهنگی انتزاعی در آمد و بهیک جریان زنده ای تبدیل شد که الحمدلله گسترش پیدا کرده است و این پشتوانه گسترش آن شبکه اجتماعی نیرومندی شد که ارتباط های بسیار قوی بین ملت ما ایجاد کرد و خود آن سرمایه اصلی ما برای دادن هرنوع اطلاعات است. بله خود این اطلاعات و اطلاع رسانی در یک جاهایی کم و کسری دارد که من اعتقاد دارم که آن بخشی که اطلاعات به دستش رسیده و تعامل درش وجود داره و ارتباطات قوی بینشان ایجاد شده با استفاده از اینترنت و رسانه های مجازی و کانال های تلویزیونی و امثال اینها و مخصوصا دانشگاه ها از بعد دیگر یعنی شبکه ای که در آن اطلاع رسانی قوی صورت می گیرد اینها دایره ی فعالیت خودشان را باید گسترش بدهند و اطلاع رسانی خودشون رو گسترش بدهند. در گرداگرد روز معلم و کارگر یه مقدار فعالیت شد و دیدیم که پاسخ داد. الان هم مخصوصا دانشجویان و معلملن و کسانی که در شبکه های مجازی هستند باید چارچوب هایی که برای خودشان تعریف کردند را کمی بشکنند و یک کمی به فضای ملی بیشتر تاکید کنند، به کشاورزان،به بازاری ها به روحانیت به معلم ها به کارگران و حقوق بگیران و… این جنبه ابزاری هم ندارد به دلیل اینکه مشکلاتی که در کشور هست که در قالب تقلب انتخاباتی شروع شد در حقیقت معطوف به یک اساس و بنیان های ریشه ای تری هست که در عمل وقتی ما به طور گسترده به آن می پردازیم خودش را آشکار می کند و مکن فکر می کنم فساد اقتصادی و اداری و سیاسی و میل به دیکتاتوری و میل به خود رایی هست که زمینه را ایجاد می کند که چینین تقلباتی ایجاد شود و دورنمای یک رای آزاد برای مردم دورتر به نظر بیاید از آن چارچوبی که قانون اساسی نشان داده است. در این رابطه البته مشکلاتی همه دوستان که به نوعی فعال هستند دارند. یعنی عملا نگاه عوض اینکه دعوت کنیم بیایند و تشکل ها فعالیت کنند کسانی که در این زمینه صاحب نظرند دور هم جمع باشند و در نتیجه طرفی برای صحبت باشد و برای حل مسائل سیاسی باشد هر نوع تشکل و گردهمایی را در هم می کوبد. همانطوری که جناب آثای کروبی فرمودند ما ۴نفر رو گذاشته بودیم که فقط به مسائل زندانی ها بپردازند آنها را هم تحمل نکردند و این فرصت از کشور گرفته شده است. دلیل اینکه این همه نظام مایل شده راه حل های امنیتی سر این است که تمام راه حل هایی که می توانست از طریق سیاسی مشکلات را حل بکند اینها خودشان این راه را کور کردند و در حقیقت از بین بردند و به همین دلیل ایجاد یک تشکیلات منظمی که بتواند پاسخ گوی این نیازها باشد را ما نداریم و باز هم من در این چهارچوب فکر می کنم برای مدت قابل توجهی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بتوانند پاسخ گوی این خلا باشند در عین حالی که تلاش هایی باید بشود که ما بتوانیم در سطح بین المللی و در سطح بیرون کشور کانال هایی تاسیس شود و در سطح رسانه ای کمی گسترده تر و نظم یافته تر ادامه پیدا کند و بایستی آندوستانی که به این مسئله فکر می کنند در این کار تسریع بکنند و سریع تر اقدام کنند هم برای رادیو و هم برای کانال های تلویزیونی و این حق ملت ماست که در این زمینه مجاری برای اطلاع رسانی داشته باشد به طور مستقل از زبان جنبش و از زبان منافع ملی ما.

امروز: سوال دوم از اقای مهدی کروبی:

جنبش دانشجویی یکی از توانمندترین شبکه های اجتماعی برای آگاهسازی دیگر اقشار اجتماعی می باشد. شما در دوران تبلیغات انتخاباتی خود توانستید قشر دانشجو (بویژه فعالین شناخته شده دانشجویی) را با خود همراه سازید.ولی امروز متاسفانه با توجه به دستگیری رهبران جنبش دانشجویی و همچنین محدودیت های اعمال شده از طرف حاکمیت در رابطه با ارتباط شما با اقشار مختلف جامعه، به ویژه با اقشار اثرگذار مانند دانشجویان، چه راهکاری برای برون رفت از این شرایط و استفاده از پتانسیل‌های دانشجویان در جهت تحقق اهداف جنبش سبز در نظر دارید؟

کروبی:ببینید همانطوری که خود شما اشاره فرمودید فشارها،محدودیت ها دستگیری ها و از همه امکانات استفاده کردند برای اینکه این رابطه ها قطع بشود ما داریم می بینیم که هر روز چند دانشجو را دستگیر می کنند و از تحصیل محروم می کنند و مجموعه اینها در زندانند و برخی نزدیک یک سال است که در زندانند و حتی یک مرخصی هم بهشان داده نشده است. این بهترین دلیل است که وضع در این سمت رو به رشد و گسترش است و اینها از دانشجویان بیشترین ضربه را خوردند و فشارها بیشتر روی دانشگاه ها و دانشجوها بوده است اما در عین حال ما می بینیم که همه جا حضور دارند و فعالند. طبیعی ست که محدودیت ها و احتیاط ها بیشتر می شود. حتی امکان دارد یک مواردی هم ریزش وجود داشته باشد نه به اینمعنا که فکرش عوض شود و وقتی که سخت شد فعالیتش را کم کند اما فکر و اندیشه و تحرک مانده است من در واقع خدمتتون عرض کنم بنده با وجود این فشارها مقید بوده ام که رابطه خودم رو حفظ کنم یعنی با خانواده هاشون رابطه داشته باشم و در جلسات مختلف شرکت کنم. اما بنده متاسفم و وقتی برخی چیزها را می خوانم مبهوت می شوم و تعجب می کنم که خدایا کجا هستند اینها و ما کجا هستیم.می گویند شما عروسی رفتید و نماینده سپاه که یک روحانی است علیه حاج حسن خمینی مصاحبه می کند و می گوید رفته است دیدن ازادی آقای بهشتی و بنده مبهوت و متحیر می شوم. به هر جهت این قضایا برای اینها انقدر سنگین شده است که کارهایی می کنند که معقول و منطقی نیست بنابراین ما ارتباطاتمون سخت هست ولی این را حفظ کرده ایم و تن به هر بلایی هم داده ایم و می بینید که هر روز فشار می آورند که اینها جرات اینکه جایی بروند را ندارند و مارا انقدر فشار می آورند که سر قبر پدرمان هم نمی توانیم برویم و فاتحه بخوانیم منتهای مراتب وقتی به آنجا می رویم این مردمی که کیهان و رسالت و … می نویسند این مردم گاز فلفلی دارند، چاقو هم دارند اسلحه گرم هم دارند و همین شب جمعه گذشته یکی از پاسدارهای بنده را برده اند و حسابی کتک زده اند و بردند. هم ون دارند و … و اینها مردم هم هستند بنابراین درست است که فشار می آورند اما فشارها عمق مشکل را زیاد می کند و مردم می روند برای این مشکلات راه چاره پیدا کنند. حالا مشکل این پاسدار این بوده که یک جمله گفته است بابا ایشان آمده اند فاتحه بخوانند و بوند و این چه کاری است که انجام داده اید؟ البته ایشون را ساعت ۱۲:۳۰ آزاد کرده اند.

مجری:سوال سایت ادوار نیوز از هر دو بزرگوار:

سایت ادوار نیوز:هر دو شما بزرگواران از عناصر اساسی دوره حیات نظام سیاسی برآمده از انقلاب و خیزش ملی – مذهبی سال ۵۷ بوده و از آنجا که چه پیش از این تحول تاریخی در جریان مبارزات رهایی بخش و ضد استبدادی حضور داشته و از نزدیک با مطالبات مردم و رهبران انقلاب در ارتباط بوده و همچنین پس از پیروزی و استقرار نظام جمهوری اسلامی دارای نقش های کلیدی بوده اید تصدیق می فرمایید که همواره گرایشات مختلف سیاسی معانی مختلفی از مفهوم “جمهوری اسلامی” ارائه کرده و یا در ذهن داشته اند (به طور مثال متون مختلف تنظیم شده برای قانون اساسی)، در شرایط فعلی نیز به نظر می رسد که چالش اساسی در بحران سیاسی فعلی تفاسیر متفاوت طرفین از جمهوری اسلامی است، اکنون و با توجه به تجارب سی ساله گذشته حضرات عالی به عنوان رهبران جنبش سبز آیا معتقدید که مفهوم و نظریه ای سیاسی به نام جمهوری اسلامی به ویژه با توجه به شعارهای انقلابیون تا چه حد در نظام سیاسی موجود تجلی یافته و به طور مشخص آیا این نظریه سیاسی تنها در قالب قانون اساسی موجود “خصوصا با توجه به برخی اصول آن و اعطای اختیارات گسترده” موجود معنا می یابد یا می توان اطلاق جمهوری اسلامی را به ساختارهای حقوقی دیگری نیز نسبت داد به شکلی که هر چه بیشتر به مطالبات آزادی خواهانه انقلابیون ۵۷ و نسل کنونی نزدیک و همخوان باشد؟

کروبی: من الان که اینجا نشسته ام طرفدار سفت و سخت و محکم جمهوری اسلامی هستم و این را بر اساس عقیده خودم می گویم که بنده طرفدار جمهوری اسلامی هستم و رایی را که ۳۱سال پیش دادم بهش معتقدم و تابع هستم. اما این چیزی که امروز اجرا می شود تفسیر نیست بلکه تحمیل به قانون اساسی است و اصلا این جمهوری اسلامی که اینها دارند می گویند واقعش این است که اینها به رای عقیده ندارند و من حرف هایی شنیدم از اینطرف و آنطرف که اصلا جمهوری یعنی چه؟ سه هزار نفر بیایند با یک عالم و اینها رایشان یکی باشد در صورتیکه امام خمینی رای می داد و در همان جا هم افراد مختلف رای می دادند در همان صندوق و ما می دیدیم که مردم مختلف رای می دادند و لیستشان با لیست امام هم منطبق نبود و ما وقتی می گوییم جمهوری اسلامی بسیاری از افرادی که برایشان ذهنیت بوجود آمده بتوانیم جمهوری اسلامی را تبیین کنیم و عملا نشان دهیم حداقل بخش اعظمی از مشکلاتشان حل می شود. حتی در دوران جنگ و حوادث مختلف انتخابات برگزار می شود در سال های ۶۰ و ۶۱ و رئیس جمهور و نخست وزیر کشته می شوند و ۵۰روز بعد انتخابات برگزار می شود و من می خواهم بگویم آقایان یک فکر و اندیششه ای دارند و یک عده ای هم منافع شخصی دارند و لذت و شیرینی حکومت زیر دندانشان جا گرفته است و اینها می خواهند جمهوری اسلامی را تحریف کنند و البته که جمهوری اسلامی این نبوده است و آن وعده هایی که همه ما به مردم دادیم و آن که گفتیم ما جمهوری اسلامی برای شمامی آوریم داریم می بینیم. این برمیگردد به حرف اول بنده که تا انتخابات مجلس هفتم و هشتم و ریاست جمهوری نهم که دوتای آن در دوران اصلاحات انجام شده چه بوده است نمی شود نتیجه قابل اعتنایی گرفت.

میرحسین موسوی:سوال حساسی است و آقای کروبی یک بخشی را فرمودند که چه تفاسیری از جمهری اسلامی صورت گرفته است. بنده مقدمتا عرض می کنم که هر متنی حتی یک متن بسیار سلیس و ساده و گویایی هم باشد بالاخره به مرور زمان و شرایط پیش آمده می تواند تفاسیر گوناگونی را بپذیرد. جمهوری اسلامی هم به همین شکل است. آن وقت آن تفسیر آزادی مردم و ولی نعمت بودن مردم، انتخابات آزاد و حمایت از مستضعفان و حمایت از گروه های ضعیف و… را معنا می داد. الان ما یک تفسیر دیگر داریم که در آن شکی نیست که نسبت به تفسیر اولیه از جمهوری اسلامی ما فاصله گرفته ایم کلا می شود در خود قانون اساسی که پشتوانه جمهوری اسلامی هست اشاره کرد. خود آن قانون اساسی برای طرد دیکتاتوری و استبداد و خودرایی طراحی شد. یک حساسیت فوق العاده ای بوده است. خود تفکیک قوا را در قانون اساسی ببینید خواهید دید که نسبت به تفکیک قوای معمولی در سطح جهان ما یک کمی تجزیه قوای بیشتری داریم به دلیل همین ترس و یا شورای عالی قضایی که پیش بینی شده بود که یک نفر در راس قوه قضائیه نباشد برای این بود که بیم از این بود که قوه قضائیه در خدمت همان استبداد به کار برود و یک ریشه های دیکتاتوری و استبداد در جامعه ما باشد.برای همین نیت اولیه نیت صحیحی بوده است و قانون اساسی برای همان نیت تدوین شده و چارچوب هایی در آن هست که اگر رعایت می شد ما به اینجا نمی رسیدیم ولی باید ببینیم که چه منافعی پشت حاکمیت فعلی هست که این تفسیر را از قانون اساسی ارائه می دهد که دهن مردم را ببندد و رسانه ها را جمع بکند و این انتخابات کذایی رو به این شکل برگزار کند و این زندان ها را پر بکند. این را از زوایای مختلفی می توان گفت ولی من اخیرا یک کمی حساس شدم که بگویم که بالاخره پشت این درآمد چند صد میلیاردی نفتی در سال های گذشته یک ساختی برای دفاع از منافع عده ای سامان یافته که به این سادگی نمی توانند تن به تفسیر مردمی از قانون اساسی بدهند و بحث ۷۰میلیارد واردات در کشور است، حاکمیت بر نهادهای پولی و مالی است. طبیعی ست که در پشت لایه های سیاسی مسئله ما با منافع سنگینی روبرو باشیم که از نوع ویژه ای از تفسیر قانون اساسی دفاع می کند و ما باید به این ریشه ها بپردازیم. قانون اساسی جنبه قراردادی دارد و جنبه ذاتی ندار این مسئله و در پاسخ به سوال شما می گویم که می شود به چارچوب های دیگری هم اطلاق جمهوری اسلامی کرد. ولی باید این را گفت که در یک تفسیر خوب از هر متنی حتی یک متن ضعیف ملت باید قوی شود و اگاهی باید گسترش یابد و مطالبات مردم باید روشن شود و در صحنه حضور داشته باشند و با این مطالبات زندگی کنند. در چنین حالتی ست که امکان کج روی در تفسیر این متن ها از بین می رود. شما همین الان قوانین عادی را می بینید که دولت می گوید ما اجرا نمی کنیم و این خلاف شرع و مصلحت است و نشان می دهد در جامعه ما یک تحولی ایجاد شده است که در جهت برگشت به همون چیزهایی قدم برمیدارد که انقلاب ما برای برچیدن آنها بوجود آمده بود و می بینیم که بازتولید شده است که جمهوری اسلامی در این زمینه مشکلاتی دارد و بنده به عنوان جمع بندی این سوال می گویم که ما به تجربیات تاریخی باید نگاه کنیم و در عین حال ارزش و اهمیت جنبش را باید در این جهت خوب ارزیابی کنیم و بدانیم که در آینده با هر نوع قانون اساسی اگر حضور مردم نباشد و مطالبات روشن مردم نباشد هر نوع تفسیری امکان پذیر است. و به هر حال قانون اساسی فعلی ما که در اینجا اشاره ای به آن شده است اگر هر نوع تحولی در آن اتفاق بیفتد با حضور آگاهانه و نیرومند مردم می تواند چنین چیزی اتفاق بیفتد و گرنه می تواند چارچوب هایی مطرح شود در جهت مناغعی که به آن اشاره شد.

کروبی: بنده یک نکته ای عرض کنم. زمان شاه زندانیان تا قبل از ۵۰جدا بودن از هم یعنی مسلمنان از کمونیست ها جدا بودند و حرمت همدیگر را حفظ می کردند حتی کمونیست ها مواظب بودند در ماه رمضان علنا روزه خواری نکنند. بعد از سال ۵۰ که جمعیت ها قاطی شد و در یک سلولی مسلمان و کمونیست کنارهم قرار می گرفتند بحث هایی رخ می داد. من می دیدم که یک بچه مسلمانی از ائمه و اسلام صحبت می کند. در زندان هم معیار مسلمانی و کمونیستی نماز خواند بود. من به این جوان گفتم خب شما که مسلمانی چرا نماز نمی خوانید. او گفت خدا در قران میگوید نماز به پا دارید، نماز شما را از بدی ها و زشتی ها باز می دارد. خب من آن بدی ها و زشتی ها را انجام نمی دهم پس چه لزومی دارد نماز بخوانم؟ می خواهم بگویم این تفسیر آقایان هم مثل همین تفسیر است. این که تفسیر نیست این یک سلیقه است و ما باید یه زمانی حرف های قبلی این اقایان را بگوئیم که قبلا در جلسات راجع به رای چه می گفتند.

مجری:خبرنگار سایت سحام نیوز سوالشان را از دو بزرگوار مطرح می کنند:

خبرنگار سحام نیوز:آیا فکر می کنید حاکمیت در نهایت به خواسته هایی که شما در یک سال اخیر و چند ماه قبل از انتخابات مطرح کردید که همان خواسته های مردم هم هست تن بدهد؟با تشکر

موسوی: سر مطالبات و تحقق این مطالبات شرط اصلی حضور قدرتمندانه مردم هست نه به عنوان چیزی که باید وجود داشته باشد. اگر این حضور قوت پیدا کند خود به خود زمینه تغییر و تحول به نفع مردم ایجاد خواهد شد و بالاخره اینها هم حکومت را به نفع خود تغییر بدهند و مخصوصا اگر مطالبات مطالبات درستی باشد و منطبق با منافع ملی ما باشد و پشتوانه مردمی داشته باشد. بر عکسش یعنی اگر بهترین مطالبات اگر مردم پشت سر آن نباشند حاکمیت به این سادگی خودش را واگذاز نمی کند در هیچ جای دنیا هم اینگونه نیست. اگر در سطح جهان برخی از کشورها آزادی هایی برقرار شده به دلیل رسانه های قوی و اینکه مردم به دنبال خواسته های خود هستند و حکمران ها مجبورند تمکین کنند و کوچکترین اشتباهی هم مرتکب شوند یعنی یک هزارم این اشتباهات که داره انجام میشه ساقط می شوند و نمی توانند سر جای خود بمانند. ما می گوئیم امریکا دشمن ماست، الان رئیس جمهور آمریکا برای یک نشت نفت چندین بار به ساحل می رود و می آید و می خواهد نشان دهد که به مسائل رسیدگی می کند و مسائل را حل می کند. در سایر مسائل هم همینطور است.حال شما برگردید به کشور ما. کسانی که درراس امور هستند فکر می کنند یک موجود خاص خداوند متعال هستند که خداوند توجه ویژه ای به ان ها دارد و اگر حرفی می زنند باید اون انجام بشود و مصلحت هم همان است و کوچکترین اعتقادی به عقلانیت جمعی نیست و اگر انتخاباتی هم سر موعد برگزار می شود برای این است که بگوییم انتخاباتی داریم و به صورت زینت نه بصورت محتوا و در صورتیکه وقتی انتخاباتی برگزار می شود معنیش این است که اگر مجلسی انتخاب می شود مردم خودشان انتخاب کنند و به مجلس بفرستند و وقتی ان وکلا رفتند آنچنان قدرتی داشته باشند که از منافع ملی دفاع کنند و عقلانیت آنها هم باشد که در حقیقت حاکمباشد. یک اصطلاحی هست در نامه حضرت امام در خصوص احکام ثانویه که مهم است در رابطه با مجلس. خب حضرت امام نظریات مجلس رو نظریات عرف می داند که غلبه دارد بر نظریات شرع که در واقع مجلس است که تعیین می کند و در حقیقت نماینده، نماینده عرف جامعه است و همه باید تابع بشوند و در بالاترین سطح دلیل اینکه همه تابع بشوند این است که هیچ کس نمی تواند از این عرف سر بزند و بگوید شما همه جمعی یک نظر دارید و من یک نظر دیگری دارم و مصلحت این است. و متاسفانه ما به نتایج دیگری از این اقدامات گرفته ایم. به هر حال تجربه سال گذشته نشان داده که اگر مردم بایستند قدم به قدمدرخواست های خود را خواهند داشت منتهای مراتب زمان بر است و مثل همه کشورهای دیگر . انقلاب اسلامی هم با سختی به دست آمد و همینطوری ساده به دست نیامد و احتیاج با سختی و تحمل مشقات داره ولی نتیجه ش برای ملت ما آزادی و عدالت خواهد بود و حضور در صحنه های تصمیم گیری نه به صورت زینتی.

کروبی: من عرض می کنم تا اینجایی که پیش آمدیم اگر اینطور ادامه بیابد حتما پیروز می شویم البته با سختی و فشار به دو دلیل:دلیل اول روحیه و آگاهی و اطلاعات مردم است و دلیل دوم فشارهای و کارهای غیر معقول حاکمیت و تنگ ناهایی هست که دارند درست می کنند من مثال میزنم. فرض کنید حوادث سالگرد ارتحال امام و نحوه برخوردی که یک جمعی با حاج حسن اقا کردند. اصلا ببینید این در توده های مردم چگونه اثر می گذارد. این حرف هایی که می بینید آقایان ارائه می گویند برای خودشان باشد. شما برو داخل جامعه و ببین مردم تعجب می کنند. یعنی یک اقایی سر قبر پدرش، پدر بزرگش، مادر بزرگش و پدر مادری اش اصلا نتواند صحبت کند. این معلوم می شود که کارهایی نا معقولی که اینها می کنند خودش اولین عاملی است که نیروها را بریزه و امروز معلوم است که ریزش از کدام طرف است و رویش از کدام طرف است.و لذا من اینجا هشدا رمی دهم که اگر شعارهای مردم به سمت افراط رفت و جامعه رسید به کارهای تند بدانید که مسئولش شمائید. ما معتقدیم معقول و منطقی برید به سمت مطبوعات آزاد و انتخابات ازاد و رعایت حقوق مردم اما این کارهایی که دارد صورت می گیرد عکس این است و کارهایی که آقایان می کنند و می خواهند به قول معروف گربه را دم حجله بکشند شب عاشورا به جماران حمله می کنند و الان هم به ایشون و این معلوم است که زایندگی و رشد از کجاست و چه می شود همانطوری که نشانه هایش را در موضع گیری افراد می بینیم یا نشانه هایش را در کسانی که در زندان افتادند می بینیم که فکر کردند با کتک می توانند موفق شوند.

نوروز؛ سوال از میرحسین موسوی:چرا در جمهوری اسلامی ایران احزاب سیاسی نتوانسته اند جایگاه خود را به دست آورند و چرا حکومت به جای نگاهی حمایتی، نگاه حذفی به تشکل های سیاسی و مدنی دارد ؟

موسوی:درمورد احزاب بعد از انقلاب اسلامی نظریات گوناگونی وجود داشته است. یک عده موافق بودند و یک عده تندرو مخالف بودند یه مواردیش جنبه های تاریخی داره ولی کسان دیگری بودند مثل شهید بهشتی و امثالهم که به اهمیت این تشکل ها ایمان و اعتقاد داشتند و عملا حمایت کردند از این احزاب سیاسی. متاسفانه علیرم اینکه در قانون اساسی توجه ویژه ای به اینمسئله شده و نام برده شده و یکی از حقوق ملت همین تشکیل احزاب است تجربه بشری هم همین را نشان داده است که در کشورهایی که احزاب سیاسی نیرومندی است امکان یک مباحثه قوی شکل می گیرد و کارها و طرح ها بهتر پیش می رود و ثبات در سیاست بوجود می آید متاسفانه بودند نیروهایی در داخل کشور که احزاب را مخالف حاکمیت و اقتدار خودشان می دانستند و سعی کردند به هر نحوی شده انها را تضعیف کنند و همین که دوتا از احزاب قوی و صاحب نامرا سعی می کنند از رده خارج کنند نمونه این قضیه است و ما از اول انقلاب زمینه هایی برای این قضیه داشتیم که در سال های اخیر تشدید شده ومتاسفانه این اثراتش منجر به ایجاد بن بست هایی در کشور می شود که راه حل های مسالمت امیز را امکانش را دشوار می کند. من فکر می کنم در این رابطه هم همانطوری که در خصوص اجرای بدون تنازل قانون اساسی صحبت می کنیم اجزای خود این قانون اساسی و اصولی که ازش دقت شده بپردازیم اهمیت تشکل ها در جامعه باید بپردازیم و توضیح بدهیم و به صورت یک خواست همگانی در بیاوریم و حمایت کنیم از تشکل ها. الان چند تشکل صاحب نام داریم مثل اعتماد ملی، مشارکت، مجاهدین انقلاب و همچنین تشکل های دیگر سیاسی و صنفی که حمایت از آنها به عنوان یک ضرورت برای جنبش سبز باید مطرح شود.

کروبی:چون مسئله احزاب مطرح شد و با اینکه سوال مختص به مهندس موسوی است، بنده هم می خواهم توضیحی بدهم.

اول خاطرنشان کنم که احزاب از ابتدا آن طور که باید و شاید، تنظیم نشده و حوادث تلخی هم برای احزاب رخ داده، اما ما راهی نداریم جز اینکه به طور درست احزاب را تقویت کنیم.

مطلب مورد اشاره من در واقع این است که گروهی در جامعه وجود دارند که بشدت حزب ستیزند و مخالف وجود حزب هستند؛ این ها بارها حتی گفته اند ما حسینیه داریم، روحانیت داریم، مسجد داریم، حزب نمی خواهیم.

گروهی دیگر نیز هستند که در کار احزاب دخالت می کنند و نمی گذارند احزاب و تشکل ها نیرومند شوند، و این قابل تاسف است.

بنظرم ضمن اینکه باید هماهنگی زیادی با احزاب در جریان باشد، و همزمان خانه احزاب نیز تقویت شود، آن چیزی هم که مدنظر باید باشد این است که احزاب مخالف نیز باید وجود داشته باشند و تقویت شوند. و کسی هم کاری انجام ندهد که این احزاب تضعیف شوند.

البته بعضا گروهی نیز وارد می شوند و شکافهایی در احزاب بوجود می آورند، که باید مراقب بود.

به عقیده من وجود حزب ضروری است، احزاب باید تداوم داشته باشند، و البته این هم زحمت دارد و هم نیاز به تلاش مستمر.

اما نکته اساسی این است که باید مواظب حزب ستیزها و هم حزب گریزها بود؛ و اگر حریف حزب ستیزها نمی شویم، حداقل باید تلاش کنیم که حزب گریزها را به جمع بیاوریم و جذب کنیم.

مثلا امروز ببینید چه بلایی سر ما آورده اند. در مورد دو حزب که اخیرا، هنوز چیزی هم انجام نشده، کلی در موردشان مسئله درست کرده اند و سران آنها نیز در زندان هستند.

ما را هم در اواخر شهریور و ماه رمضان بود که بدون هر گونه دلیل و استناد قانونی، آمدند و در دفتر حزب و دفتر شخصی من گفتند : تعطیل کن برو منزل. و از همان روز دفتر و حزب را پلمب کردند و اجازۀ هیچ گونه تحرک و فعالیتی هم به ما داده نمی شود.

دوستان هم در این موقعیت به صورت پراکنده کاری انجام می دهند و همه این موارد نشان می دهد که یک حزب نمی تواند شکل بگیرد و پا بگیرد و یقینا با مشکلاتی روبرو خواهد بود.

و بدون حزب انتخابات میسر نیست و تمام ارکان کشور هم وقتی با رای مردم می خواهد شکل بگیرد، به حزب نیاز دارد؛ و آنها که امروز حزب نمی خواهند، متکی به بسیجی ها هستند و معتقدند نیروهای بسیج هستند که باید انتخابات را برگزار نمایند.

نوروز؛ سوال دوم من از جناب آقای کروبی، در مورد واکنش علما و مراجع بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته است. چرا علمای شیعه، در جریان حوادث سال گذشته، در مورد آنچه بر سر مردم پیش امد، از خود واکنش چندانی از خود نشان ندادند؟ دلیل این سکوت و گوشه نشینی علما در قم و نجف، از نظر شما چیست؟

کروبی: من هم از علما خواسته ام و می خواهم که فعال تر در صحنه باشند و در مورد مشکلاتی که برای مردم رخ داده، تلاش و مواضع فعال تری داشته باشند.

اما در واقع علما طی این مدت خیلی کارها انجام دادند. و نکته ی قابل اشاره هم این است که فشار بر روی حوزه های علمیه خیلی زیاد است.

نکته مهم دیگر این است که شرایط آنها بسیار متفاوت با من و افرادی نظیر آقای موسوی یا کسان دیگر است. ما (من و موسوی) تن به بلا داده و خودمان را برای همه چیز آماده کرده ایم .

من در اینجا می خواهم برای مثال، به مسئله ای اشاره کنم (البته آقای موسوی می تواند بگوید این را درج نکنیم). آقای موسوی چندی پیش در منزل ایشان که نشسته بودیم، خاطرنشان کرد “بهترین حالت این است که ما را همین حالا دستگیر کنند و ببرند، تا دیگر هیچ احساس مسئولیتی در کار نباشد.”

من می خواهم بگویم که شاید ما بتوانیم اینگونه برخورد کنیم؛ اما علما و مراجع که نمی توانند اینگونه برخورد کنند.مثلا وقتی گروهی جمع می شوند در مقابل منزل ما و با شعار و شیشه شکستن، امنیت مردم را بهم بزنند و این نگرانی را هم برای همسایگان ما ایجاد می کنند که چه وقت است که برای آنها نیز مسئله ای ایجاد شود، این برای مراجع و علما ممکن نیست.

اما با همه این تفاصیل و موانع، گروه زیادی از علما و مراجع، از خود واکنش زیادی نشان دادند.

بنا بر این در عین حال عده ای از مراجع واکنش نشان دادند. شما آیت اله العظمی آقای صانعی را ببینید، همیشه حرف زده اند، حمایت کرده اند و صحبت کرده اند. آقای اردبیلی در حد خفیف تری حرف زده اند، موضع گیری کرده اند، با بزرگان ملاقات کرده اند. ماجرای سفر دکتر احمدی نژاد، رییس جمهور، به قم خیلی درش معنا نهفته و خوابیده که اولا (مراجع) به هیچ وسیله حاضر نشدند با ایشان ملاقات کنند. حتا از تهران هم -که صحبت شد- جز یکی از مراجع کسی با ایشان ملاقات نکرد، بله -یکی دو تن از ملاقات کردند اما از مراجع جدی یک نفر با ایشان ملاقات کردند، او هم حرفهای تندی زده بود. بعضی از علما اصلا گفته بودند که حرام است ما با ایشان ملاقات بکنیم، (مثل این که بگویند) من اصلا حاضر نیستم با ایشان ملاقات کنم. شما نگاه کنید چهره هایی که با ایشان ملاقات نکردند و این ها عکس العمل است. در حالی که قبلا اینچنین نبوده؛ اصلا- روسای جمهور وقتی پس از انتخابات به قم می رفتند دقت می شد که نکند با مرجعی ملاقات انجام نشود که این یک نوع توهین به حساب می آمد. حالا هم یک مرجع جدی ملاقات کرده. (مراجع) دیدار با خانواده ها را انجام دادند، پییگری کردند.
بعضی مراجع هستند که در باب سیاست وارد نمی شوند اما به خانواده زندانی هایی که آنجا رفته بودند، و با کسی که می خواستند صحبت کنند به آنان گفته بود شما بیایید، دوباره فردا هم بیایید. بنابراین من عقیده ام این است: ضمن این که نمی خواهم بگویم که (واکنش خود را) کامل انجام داده اند، اما خیلی محبت کردند و هر چه فشار به آنان آمده حاضر نشده اند که چیزی حاد علیه جمعیت بگویند.
آقای موسوی: بله این نکته فوق العاده مهمی است، بنده هم عقیده ام این است که علما دارای معذوراتی هستند. ممکن است که انتظار جنبش بیش از این باشد که می بینند- ولی ما در یک سال گذشته شاهد بوده ایم که در یک سال گذشته هم با اظهار نظرها هم با شیوه عملشان آنها از مردم حمایت کرده اند. دلیلش هم این است که سرنوشت علما و مراجع با سرنوشت مردم پیوند نزدیکی دارد و از سرنوشت مردم جدا نیست. منتها ممکن است که ما انتظار بیشتری داشته باشیم که در مواقعی اظهار نظرهای صریح تر و روشن تری را شاهد باشیم و برخی از مراجع البته اظهار نظرهای سلیس تری داشتند و در امور دخالت کردند در امور و فعالیت کردند. حاج آقا (کروبی)اسمهایی بردند که بنده هم تایید می کنم، چنین چیزی هست. متنهی در کنار این یک مسئله هست که آن هم اهمیت دارد و آن این است که خود حوزه های علمیه هم درست دچارهمان تحول عمیق و جدی هست که در مردم شاهدش هستیم. این تحول است که خود به خود مراجع را گویا خواهد کرد و در قبال سرنوشت کشور حساس خواهد کرد. من گمان نمی کنم که وضعیت حوزه ها امروز مساوی یک سال پیش باشد. تفاوتی را در آنجا شاهدیم که در خود موضع گیری های مراجع هم این بازتاب دارد و به علاوه همین مقداری هم که مراجع در برخی از فرازهای یک سال گذشته با سکوتشان، با دخالت نکردنشان و با راه ندادنشان و تایید نکردنشان کارهایی کردند که از چشم مردم دور نمانده و توسط همین مواضع هم هست که ارتباط خودشان را با مردم حفظ کرده اند. اطلاعی هم که من دارم خیلی کار می شود که اولا آنها زیر فشار قرار بگیرند، اطلاعات غلط داده می شود در مورد جهت گیری های جنبش و خواسته هایش که الحمدلله با نسل جوانی که پیرامون مراجع ما هست اطلاع سانی دارد خوب می شود و در مجموع به ذهنم می رسد که نمی شود گفت که مراجع در رابطه مسائل کشور بی تفاوت هستند و همین مسائلی که در در رابطه با ۱۴ خرداد انجام گرفت و هنوز هم ادامه دارد، نشان دهنده بیداری مراجع ما در قبال مسائل عمده کشور است.

بسم اله الرحمن الرحیم- سلام عرض می کنم خدمت دو یار بزرگوار جنبش سبز ایران. از طرف سایت میزان خبرسوالی داشتم از خدمتتان . در یک سالی که گذشت هر یک از کسانی که در جنبش حضور داشت، جنبش را با مشخصاتی تعریف می کرد و بخشی از مشخصات و شعارهای این جنبش نیز در طول این یک سال همگام با بلوغ جنبش تغییر کرد. امروز شما به عنوان یکی از اعضای جنبش چه تعریفی از مشخصات و مختصات فکری جنبش سبز ایران دارید؟ با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.
آقای موسوی- اگر این را خیلی خلاصه بخواهم جواب بدهم مثال می آورم که ما در آستانه ۲۲ خرداد اگر راهپیمایی امکان پذیر بود- با تمام موانعی که الان درش هست و با شرایطی که الان هست- من فکر می کردم که یکی از بهترین پلاکاردهایی که مردم می توانستند داشته باشند وکسی نمی توانست به آنها حرفی بزند این بود که “میزان رای ملت است”. جنبش سبز و جنبش بزرگی که بعد از انتخابات صورت گرفته غیر از این چیزی نمی خواهد. ما می گوییم که کاری بکنید که رای مردم میزان باشد برای نوع حکومت و نوع حاکمیت و به اصطلاح برای پیشبرد امور. جنبش الان در زمینه ای که روشنگری کرده در رابطه با حق مردم و اهمیت حق رای، به نظر من موفق هست و من جز این نمی توانم خواست بزرگتر و مهمتری را مطرح کنم. استفاده می کنیم از سخنان آقای کروبی
آقای کروبی: ببینید، جنبش- جنبش سبز- حتا همین “سبز” ش هم نشاندهنده این است که چه افرادی حضور داشته اند و چه چهره هایی از خود نظام جمهوری اسلامی درش شرکت داشته اند. عرض می کنم که جنبش رایش را می خواهد. مردم همه طرفدار این هستند که رای انتخابات آزاد داشته باشند. این که میزان رای مردم باشد و انتخابات آزاد باشد ، این به نظر من خواسته جنبش است. طبیعی است که در خلال حرکت عظیمی افرادی هم حرفهای دیگری بزنند و حرفهای ساختار شکن هم داشته باشند ولی ما بارها گفته ایم که ما در چهارچوب قانون اساسی عمل می کنیم. نمی گوییم که قانون اساسی هم بی عیب است، غیر از کتاب خدا- (هیچ کتابی بی عیب نیست) اگر چهار چوب قانون اساسی اجرا بشود بسیاری از قضایا حل می شود. بنابراین خود آقایان هستند که با سرسختی شان افرادی را وادار می کنند که حرفهای دیگری بزنند و جمعیتی را به سمتی ببرند که بگویند (نظام) اصلا قابل اصلاح نیست. در اصلاح حرفهای دیگری هم باید باشد. مگر ما وعده نداده ایم؟ مگر نگفتیم کمونیست هم می تواند حرفهایش را بیاید بزند؟ مگر نگفتیم در دانشگاه باید این بحث ها باشد؟ حالا آن هیچ، بگذارید روزنامه ها باشند، آزاد باشند. بگذارید عدم صلاحیتها، فیلترها (حذف شود) من اخیرا گفته ام الان هم می گویم، انتخابات ما الان سرنوشتش دست شورای نگهبان است؛ آن هم نه دست دوازده نفر، در واقع یک نفر- دو سه نفر. یعنی اصلا او باید تایید کند تا مردم رای بدهند. اگر او تایید نکرد نتیجه ندارد. آیا مثلا این جمهوری است؟ حالا ما حرفمان این است که اگر گذاشته بودند، این جور حوادث پیش نمی آمد.
تازه این را هم من عرض کنم همین کارهایی که می کنند دارند با شکست مواجه می شوند. یعنی ۲-۳ هزار در انتخابات هفتم رد کردند، در عین حال مجلسی شد که یا بعضی ها شرکت نکردند یا بعضی ها را باز دوباره رد کردند. — مطمئن باشید افرادی که آنجا دارند حرف می زنند اگر این روال ادامه پیدا کند حذف می شوند، رد صلاحیت می شوند.
اصلا ما دردمان این است – بگذارید مردم خودشان انتخاب کنند. مگر امام نگفت که خودشان بگذارید انتخاب کنند؟ -ولی نعمتا (؟) – میزان رای است؟ آنها بلندند چه کار کنند. یعنی چه قیم مردم نمی خواهند؟ آنها بهتر از ما می دانند. کل حرف جنبش یعنی این . حرفهای ساده ای که در عرض این سی سال گفته می شد و در این بیست سال به تدریج این بلا سرشان آمد.
سوال سایت تحول سبز از هر دو بزرگوار.
به نام خدا و سلام خدمت جناب حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای کروبی و رییس جمهور محبوب جناب آقای موسوی و با تشکر از فرصتی که در اختیار سایت تحول سبز قرار دادید. و اما سوال سایت تحول سبز از شما دو بزرگوار: در مورد شعار اجرای بدون تنازل قانون اساسی مفصلا بحث شده است. جناب آقای مهندس صریحا در جایی اشاره کرده اند که اگر بخشی از قانون اساسی به نفع بخش دیگر آن تعلیق شود، ممکن است به بی معنا شدن کل قانون اساسی منجر شود. به نظر شما از بازنگری که عملا باعث معلق ماندن دیگر بخشها شده است فرا نرسیده است؟ و راهبرد شما برای اعمال اصلاحات و اعمال ات در قانون اساسی چیست؟ متشکرم.
آقای موسوی- اگر بخواهم خلاصه جواب بدهم، این که قانون اسای باید تغییری بکند — درش نیست. خود قانون اساسی هم یک ساز و کارهایی درش پیش بینی شده و باید هم این طور باشد. اما این تغییر قانون اساسی چه موقع باید باشد؟ اگر موقع ضعف مردم باشد، موقعی که ساختارهای حکومتی خودسرانه عمل می کنند و حتا قوانین عادی مورد بی اعتنایی قرار می گیرند، طبیعی است که در چنین شرایطی اگر قانون اساسی تغییری پیدا کند یقینا به نفع مردم نخواهد بود. ما بحث تغییر قانون اساسی را باید زنده نگه داریم، باید باشد. چیزی که هست باید به این مسئله بپردازیم.
منتها در مواقعی که مردم بتوانند احقاق حق خودشان را بکنند و حضوری نیرومند در سطح ملی داشته باشند و همه اذعان بکنند که وزن حضور مردم، نیت مردم و خواست مردم به این ترتیب مهم است و تعیین کننده است. در این حالت می توان بدون تردید به اصطلاح مفید باشد در غیر این صورت فکر می کنم که خیلی اثربخش نخواهد بود، شاید هم اثرات مخربی را ایجاد کند.
-آقای کروبی: ببینید، ۱۰ سال بعد از تدوین قانون اساسی امام دستور دادند که در مواردی قانون اصلاح شود و یکی از نعمتهای الهی این بود که امام جاهای خاصی را تعیین کرده بود. اگر به این چند جا محدودش نکرده بود- و این که امام وسط بازنگری قانون اساسی رحلت کرد خودش داستانی دارد- مسائلی رخ می داد که خودش ضرر داشت. قانون اساسی همیشه پس از هفت سال – ده سال بازنگری و (بازنگری قانون) طبیعی است.
اون موقع تازه مکانیسمی هم نداشت رهبری دستور داد اما الان دیگر دارد- این که مجلس تصویب کند و چه دستور العملی را پیاده شود، اینها همه اش تعیین شده. الان اصلا معنا ندارد قانون اساسی را تغییر بدهیم. خوب ما الان بیاییم این طرفیتی که قانون اساسی دارد را اجرا کنیم، این را عمل کنیم، برکات این را بچشیم، آن موقع اگر دیدیم ایرادی دارد آن موقع صحبت کنیم. در قانون به صراحت آمده است که اسلامیت و جمهوریت قابل تغییر نیست، حالا عده ای می گویند که اصل جمهوریت را بردارید. الان قانون اساسی را می گوئیند که مصلحتی بوده، برای این که دهان مردم را ببندند می گویند. داریم می بینیم، کم کم بعضی آقایان دارند امام هم می شوند، برایشان امام هم می گذارند و می گویند امام محمد غزالی هم امام بوده. اینها دارند امروز صحبت می کنند. بنابراین من می گویم باید تلاش کنیم که قانون اساسی اجرا شود، بسیاری از مشکلات حل می شود. بیشتر همر من در قوه مقننه گذشته. قانون اساسی اینجا اجرا نمی شود، یکی دو تا اصل قانون اساسی را گرفته اند، هرچه در ذهن خودشان است بر گرده قانون اساسی بار می کنند. اختلافات همیشه بوده. یک چیزی مهندس اشاره کرد، حالا می گویند حرف کسی حق است، حرف او شاغول است هرکس خودش را با این اصلاح کرد حق است و اگر نکرد محارب است. بعضی وقتها از بوی این حرفها وحشتم می گیرد. خوب مثلا مگر طالبان چه می گفته؟ می گفته معیار این است جوری در مورد حق و باطل می گوید که یعنی کل دیگران باطل اند. پس دیگران چه می گویند؟ پس مراجع چه می گویند؟ پس اعضای شورای قبلی نگهبان چه می گویند؟ پس این همه چهره های فاضل و باسواد چه می گویند؟ این نیست. باید برگردیم به سوی قانون اساسی.

سوال سایت کلمه: برنامه ۱۴ خرداد با تمام آن حواشی که مشاهده کردید، متاسفانه حواشی خوشایندی برای دوستداران خط امام و راه امام نبود برگزار شد. می خواستیم نظر شما دوبزرگواررا نسبت به جسارتی که به بیت امام و سید حسن آقای خمینی شد بدانیم و اثراتآن را بر جامعه چگونه ارزیابی می فرمایید؟
۱۴ خرداد و روزهای حوال آن انتظار این بود که مراسم به گونه ای برگزار شود که مردم در صحنه حضور داشته باشند و احساس خود را نسبت به اتهام خانواده امام ابراز کنند. خود آن روزها وسیله ای بشود و ریشه یابی بشود و ریشه های افکار و اندیشه ای ایشان بیشتر مطرح شود و ریشه های انقلاب اسلامی بیشتر راجع بهش بحث شود. متاسفانه به شکلی برگزار شد که ملت ما شاهدش بودند: کنترل شده، بسته و جلوی بسیاری از مراسمی که می خواست اجرا شود را گرفتند تا این که به یک شکل خاص نظامی این اتفاقی که در ۱۴ خرداد افتاد را شاهدش بودیم. اما من برداشتم این است که خود این اتفاق به خاطر نیت نادرستی که در ذهن ترتیب دهنده های برنامه به این شکل بود اثرات برعکس خودش را ایجاد کرد. من گمان می کنم که مردم در این اتفاقات به مظلومیت خط امام، مشی امام و خانواده امام بیشتر پی بردند. حاج سید حسن آقا را مردم می شناختند، به عنوان چهره ای مغموم ، مظلوم و آگاه در کنار مردم. ولی این اتفاقات باعث شد که مردم بیشتر ایشان را بشناسند. ایشان فردآگاهی است، در حوزه ها ریشه دارد و جزو مجتهدین هست، و شخص برجسته ای است و می تواند امیدی برای مردم ما در کنار روحانیت باشد. تمام اینها به نظر من از برکت این ۱۴ خرداد است. این اثرات برعکسی که ترتیب دهنده ها گرفتند.امروز که من به این اتفاقات نگاه می کنم ضمن این که آدم متاثر می شود از اتفاقاتی که افتاد با این حال می بینیم که نتایج دیگری برای ملنت ما داشته و یقینا در این مصاف خانواده امام درخشان تر و پر فروغ تر در صحنه ملی ظاهر شده و ما باید شکر گزار خداوند متعال باشیم از این مسئله.
ببینید، درباره حادثه خرداد-اولا شما هم می دانید، آقا هم ۸ سال در حساس ترین زمان نخست وزیر بوده اند می دانند. امام اصرار خاصی داشت که به مردم بگوید. مردم صاحب انقلاب اند، مردم انجام می دهند، به مردم خدمت کنید- همیشه مردم . آقای جمارانی آن موقع رییس اداره اوقاف بود گفت رفتیم خدمت امام گفتم آقا یک سری مدارس قدیمی متروکه در تهران داریم. من می گویم که این ها را سازمان اوقاف باید متوالی باشد و حضور داشته باشد تا انجام شود. روحانیت مبارز که یک تشکل خاصی است می گوید نه، ما باید انجام دهیم. آقا شما چه می گویید؟ ما باید انجام دهیم یا آنها؟ امام برگشت گفت هیچکدامتان . نه شما و نه آنها- علما. آقای آشتیانی یک چند تا از علمای قدیم تهران را اسم برد و گفت آنها باید انجام دهند. این یک کار مردمی است. در هر کاری امام روی مردم تکیه دارد. خوب حالا یک سالگرد امام است. تحرک بود، دانشگاه ها تحرک بود، روحانیت تحرک بود، اصناف تحرک بود حتا نگذاشتند محل سکونت امام یک مراسمی انجام شود، طبق معمولی که انجام می شد. این خلاف مشی امام بود و تلخ بود ولی خوب هم جواب داد ولی خوب هم بود که بفهمند این شیوه ها چه قدر پیامدهای سهمگین دارد و چه مشکلاتی پیش می آید. بنابر این مخصوصا آن را که که به اعلی می رسانند. یک آدمی که فاضل، باسواد، نجیب که با شرح فضل و خصوصیت حسن آقا باید دید که چگونه چنین کاری را می توانند بکنند. این قدر این ها دارند بد عمل می کنند که می گویند مصطفوی. یا می گویند که فرزند امام اصلا سید نصراله است. این بعنی چه که به هویت مردم اهانت می کنید؟ چرا به مردمی با این تمدن و فرهنگ اهانت می کنید؟ این قدر آدمهایی بودند که در رکاب امام فداکاری کردند در دوران خفقان. خوب سید حسن آقا هم از همین بدشان می آید. اون موقع چوب و چماق و شکنجه بود و الان هم همین است. حالا اگر فرزند معنوی امام هم باشد در ایران کسی پیدا نمی شود، باید رفت سراغ سید حسن نصر الله؟ این که ما به سه میلیون جمعیت محترم بیاییم بگوییم که آقای فلانی، آیا این فرزند شماست، به شما بر نمی خورد؟ چه سنی، شیعه، مسیحی. این حرفها چیست؟ به شما بر نمی خورد؟ روابط، بله، ارادت، بله، ام القری ایران، بله. علاقه به ایران دارید؟ بله.
با سلام. سوالات من از پایگاه اطلاع رسانی ندای سبز آزادی مطرح می شود. سوال اولم از آقای میرحسین موسوی درباره استراتژی های جنبش سبز هست. آقای موسوی، با توجه به تنگناها و شرایط دشوار برای سیاست ورزی مدنی در داخل ایران چه راهی را برای ابراز وجود جنبش سبز پیشنهاد می کنید؟ اگر همچنین این روند عدم صدور مجوز راهپیمایی از سوی حاکمیت ادامه پیدا بکند و سرکوب و ارعاب به همین شکل جریان داشته باشد، به چه روشی می توانیم جنبش سبز را در برابر حاکمیت به نمایش در بیاوریم؟
موسوی-سوالی است که همه جنبش سبز از همدیگر می کنند. و سوالی حیاتی است. البته ظهور و حضور مردم یکی از مجاریِ خوب کنش مردم در برابر وضعیت بوده و قطعا اثر داشته. شما آن راهپیمایی تاریخی ۲۵ خرداد را در نظر بیاورید، که اصلا در تاریخ ماند و اثرگذار شد و با هیچ پاک کنی پاک نمی شود و هر چه قدر هم تلاش کنیم نمی شود. شرایط عوض شده و ما نباید مجموع فعالیا جنبش سبز را در حرکتهای خیابانی تعریف کنیم. به هر حال ارعاب هم ادامه دارد و منافع سنگینی که پشت ایستادگی طرف مقابل وجود دارد. متنها به تناسب شیوه عملی که با آن روبرو می شوم این طبیعی است که جنبش هم بتواند راه هایی را با خلاقیت خودش پیدا کند و به زیست خود ادامه دهد. من احساسم بر این است که مسئله بسط آگاهی اگر مهم ترین این جنبش باشد که در حقیقت هر چه فراگیر تر شود و قشرهای بیشتری را در بر گیرد در حقیقت زمینه را برای تغییر مناسب مهیا می کند، تنها یکی از راههای بسط آگاهی ظهور در خیابان است که به محض آمادگی شرایط باید از آن استفاده کرد. من فکر می کنم با شبکه گسترده اجتماعی که ایجاد شده هر کس بنا بر موقعیتش و محیطش می تواند به تناسب موقعیتش از گونه ای از بسط آگاهی استفاده کند. در دانشکده ها به یک شیوه، در تکیه ها و مساجد به شیوه دیگری، در محل کار و خانه به نوع دیگر. ما هر کدام عضوی از ده ها شبکه گسترده اجتماعی هستیم و در تک تک آنها اگر در کار خودمان، ایده سبز بیداری را زنده نگه داریم فرصت پیدا خواهیم کرد که آگاهی را گسترش دهیم. این همین چیزی است که آنها از آن می ترسند. مثل اسفندیار رویین تن که تنها از نقطه چمانش آسیب پذیر است، و از همان نقطه رستم به او حمله می کند، این تنها نقطه ای است که کسانی که دنبال استبداد هستند از ان آسیب پذیر است. اگر این آگاهی گسترش یابد، نیروی عظیم مردم پشت سر خواست تغییر قرار می گیرد و زمینه برای فعالیتهای بیشتر فراهم خواهد شد. برای همین فکر می کنم که همانطور که در ماجرای ۱۴ خرداد تنگنایی که ایجاد کردند منجر به “خیل”ی شد، ما با این رویکرد باید با این مسئله روبرو شویم و محدودیتها را هم باید تبدیل به فرصت کنیم. من واقعا اعتقاد دارم که شبکه پادیار نیرومندی از شبکه اجتماعی در کشور ایجاد شده، چه به صورت واقعی چه به صورت مجازی که قبل از انتخابات در کشور حضور نداشت. این شبکه را ما باید گسترش دهیم در هر سطحی و از نظر فکری و مطبوعات تغذیه کنیم. به اضافه این که یکی از جالبترین فعالیتهای مردم در یک سال گذشته توسط هنرمندان صورت گرفته. این میراث جنبش را برای آتی حفظ می کند. من گمان می کنم که مردم باید کمک کنند که این فیلمها، این عکس ها، این کلیپ ها، این فیلمهایی که توسط دوربین های مبایل گرفته می شود،این سایتها و پوسترها باید گسترش پیدا کند. این ها بهترین وسیله ماست. اینها مثل یک ارتش عمل می کند. وقتی که نیروی نظامی در برابر ما قرار می دهند در واقع این سپاه ماست که می توه پیام جنبش را به همه مردم برساند. من می خواهم به لشکر آگاهی عرض کنم که فقط مخاطبانشان را روشنفکران در نظر نگیرند، بلکه معلمان، کارگران، کشاورزان و همه قشرهای مردم را مخاطب آگاهی قرار بدهند و ما در چنین حالتی احساس تنگنا نخواهیم کرد بلکه خود این تنگناها باعث می شوند که بتوانیم فرصتهای جدیدی را کشف کنیم.
کروبی- من هم فرمایشات آقا را کامل می دانم و در این باره صحبت نمی کنم. همین طور باید باشد و روز به روز نفوذ دارد قوی تر می شود و آگاهی باید گسترده تر شود.

سوال ندای سبز آزادی- سوال دومم از آقای مهدی کروبی هست، درباره رابطه جنبش با نیروهای امنیتی. آقای کروبی، جنبش سبز چگونه می تواند سپاه و نیروهای امنیتی را به خود جذب کند تا این ابزار سرکوب حاکمیت تبدیل به اهرم حمایت از مطالبات مردم شود؟ چه اقداماتی انجام داده اید که با فرماندهان عالیرتبه سپاه سخن بگویید و آنها را از سرکوب و خشونت باز دارید؟ آیا اساسا به نظر مشا سپاه قابل بازگشت به مردم هست یا خیر؟
سپاه نهادی است از انقلاب، فداکاری هم کرده. بسیج حتا وابسته به او بوده و همه ما هم در انقلاب و مجلس بسیج را دادیم به سپاه که بحث خاص خودش را دارد. سپاه فداکاری های کرد که خوب درخشید و متاسفانه حرمتهایی انجام می دهند که چهره سپاه را مخدوش کنند و از طرف دیگر سپاه را در مسائل سیاسی و اقتصادی فعال کرده اند که مشکلاتی هم برای سپاه به وجود آمده و می آید، چون خلاف دستورامام عمل کرده اند. اما در عین حال همین سپاه کاری کرده اند با حرفهایی که می زنند و عده ای شان هم که علنا روگردان شده اند. نمونه اش را هم می بینید که می آیند در تلویزیون سخنرانی کنند آن قضایا پیش می آید. سپاه از همین مردم است، وابسته به همین مردم است، با دل مردم رابطه دارد، و ما نباید به ارگانی که این قدر فداکاری کرده آسیب بزنیم. اجمالا شرایطی را نه فقط برای سپاه ، که برای افراد به وجود اورده اند که جرات نمی کنند با من تماس بگیرند. و گمان می کنند با این فشارها می شود کار کرد. مگر سپاه چند نفر نیرو دارد؟ چند نفر این هیاهو میدان داری می کنند؟
در آستانه ۲۲ خرداد هستیم در این فرصت تاریخی به عنوان آخرین صحبت هر دو بزرگوار چه صحبتی دارند؟
کروبی- عرض ادب و سلام و تقدیر وتشکر به مردم می کنیم. به خصوص به خانواده ها شهید داده، زندانی داده، مجروح داده، حتا افراد از کار بی کار شده، به آنها هم عرض سلام و تشکر می کنیم.
موسوی- از مردم تشکر می کنم. مردم کار بزرگی انجام دادند. آنان در برابر سرکوب، زدن، حبس، بزرگترین توان را از خودشان نشان دادند و رفتارشان در تاریخ کشور ما بی نظیر بوده و من دعا می کنم که ان شاء اله خداوند خیر بدهد به این نیتها و ایستادگی ها و یقین دارم که این ایستادگی ها و نیتها نتیجه خواهد اد. و هیچ یک از افراد ملت نمی تواند مسائلی که بر مردم گذشته و نشانه مظلومیت مردم ماست را فراموش کند. من جاهایی مسائلی را درباره کهریزک گفته ام، خبرهایی بود که درباره لخت کردن مردم و شلاق زدن آنها. صحنه هایی که تنها توانستنیم برخی از آنها را با امکانات محدودی که هست ببینیم. گفته می شود که هزاران فیلم دیگر هست که مطرح نشده و دیده نشده به خاطر ملاحظاتی که هست. همین صحنه ای که ماشین دوبار از روی یک نفر رد می شود مگر می شود از ذهن ادم پاک شود؟ این اهانت به کل مردم است. ملت اینها را دید و ایستاد و شجاعتش بیشتر شد. من یقین دارم با این روحیه ای که مردم دارند در شرایط مختلف مبارزه خودشان را ادامه خواهند داد و با حفظ روش مسالمت شیوه خودمان را ادامه خواهیم داد. ما ممکن است در یک صحنه خود را جمع کنیم ولی در صحنه دیگر حضور خود را ادامه خواهیم داد و این آینده ملت ماست و اینده کشور ماست، آینده مردم ماست، آیده فرزندان ماست. ما نمی خواهیم کز کرده باشیم و عده خاصی حکومت کنند و مردم به هیچ شمرده شوند، آزادی هی مردم سلب شود و دیگران بدون آن که مردم به آنها وکالتی داده باشند خود را وکیل مردم بدانند. بدانیم که با تلاش و همت و فداکاری به دست می آید و همه بادی حاضر باشیم برای پرداخت هزینه های لازم و یقینا خداوند این راه را حمایت خواهد کرد. الان در یک منظر بهتریم در مقایسه با یک سال پیش . ان شاء اله این راه را سبزتر و پربارتر ببینیم.