Sunday, August 24, 2014

اولتیماتوم جیش‌العدل به جمهوری اسلامی: تا پايان سال ۱۳۹۴، منطقه بلوچستان را ترک کنید رادیو فردا : گروه موسوم به جيش‌العدل به دولت جمهوری اسلامی اولتيماتوم داده که تا پايان سال ۱۳۹۴، منطقه بلوچستان را ترک کند و «حاکميت» اين منطقه را به «ملت بلوچ» واگذار کند. بيانيه اين گروه مسلح مخالف جمهوری اسلامی، جمعه ۳۱ مرداد در صفحه فيس‌بوک آن و در چندین وب‌سایت این گروه منتشر شده‌است. جيش‌العدل تهديد کرده که در پايان سال ۱۳۹۴ با «هر بيگانه ظالمی» که همچنان در منطقه بلوچستان باقی مانده باشد، «به مثابه دشمن» برخورد می‌کند. با این وجود، جيش‌العدل افزوده که اين سازمان خواستار «جدايی و استقلال بلوچستان از ايران» نيست بلکه هدف خود را «فدراليسم و اداره خودمختار» اين منطقه می‌داند تا «منافع و معادن و درآمد حاصل از اين خاک در راستای بهبود و بهروزی ملت اهل سنت بلوچ استفاده شود.» منطقه بلوچستان در تقسيمات جغرافيايی کنونی ايران، بخشی از استان سيستان و بلوچستان است که با کشورهای پاکستان و افغانستان مرز مشترک دارد. اما منطقه‌ای که به نام بلوچستان شناخته می‌شود، ناحيه‌ای وسيع است که در دو سوی مرزهای ايران و پاکستان قرار دارد. در بيانيه‌ای که جيش‌العدل صادر کرده، نه تنها به «افراد غير بومی» بلکه به «بلوچ‌های بومی» که به گفته اين سازمان، «جذب بدنه تروريستی سپاه و بسيج و وزارت اطلاعات گشته‌اند»، هشدار داده شده که تا پايان سال ۱۳۹۴ يا «توبه» کنند و يا بلوچستان را «ترک» کنند. عبدالستار دوشوکی: نباید جدی گرفت با وجود اين تهديدها، عبدالستار دوشوکی، رئيس مرکز مطالعات بلوچستان در لندن می‌گويد که نبايد آنها را «جدی» گرفت. به گفته آقای دوشوکی، پس از انشعاب در جيش‌العدل و تشکيل سازمانی ديگر به نام جيش‌النصر در کنار جيش‌العدل، هرکدام از اين دو گروه تلاش می‌کنند خود را بيشتر عليه حکومت جمهوری اسلامی نشان دهند تا بتوانند حمايت بيشتر بلوچ‌ها را به دست بياورند. اما مشخص نيست که حکومت ايران تا چه اندازه اين تهديدها را جدی تلقی نمی‌کند. جيش‌العدل و دیگر گروه‌های مسلحی که می‌گویند برای احقاق حقوق اهل سنت ایران «جهاد» می‌کنند، در سال‌های اخير ده‌ها فرمانده و پاسدار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پرسنل نيروی انتظامی را در شرق و جنوب شرق ايران به قتل رسانده يا به گروگان گرفته‌اند. ضمن اينکه نه چندان دور از مرزهای غرب و شمال غرب ايران هم يک گروه افراطی سنی‌مذهب که به دشمنی با شیعه‌مذهب‌ها و پیروان دیگر ادیان شهرت دارد «خلافت اسلامی» تشکيل داده است. عبدالستار دوشوکی معتقد است که جيش‌العدل، شباهت‌های ايدئولوژيک زيادی با گروه «خلافت اسلامی (داعش)» دارد هرچند از ارتباط سازمانی آنها ابراز بی‌اطلاعی می‌کند. رئيس مرکز مطالعات بلوچستان يادآوری می‌کند که جيش‌العدل پيش از اين نيز تهديد کرده بود که جنگ سوريه را به داخل مرزهای ايران می‌کشاند. اين سازمان معمولاً به طور منظم، تصاوير چريک‌های مسلح خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند؛ چريک‌هايی که هم شبيه نيروهای داعش در عراق لباس می‌پوشند و هم پرچمشان شبيه پرچم داعش است. یکی از آخرین اقدامات جیش العدل گروگان‌گیری پنج مرزبان ایرانی در زمستان گذشته بود که این رخداد با آزاد شدن چهار گروگان به پایان رسید در حالی که جیش العدل می‌گوید گروگان پنجم را به قتل رسانده است.

اولتیماتوم جیش‌العدل به جمهوری اسلامی:
تا پايان سال ۱۳۹۴، منطقه بلوچستان را ترک کنید


رادیو فردا : گروه موسوم به جيش‌العدل به دولت جمهوری اسلامی اولتيماتوم داده که تا پايان سال ۱۳۹۴، منطقه بلوچستان را ترک کند و «حاکميت» اين منطقه را به «ملت بلوچ» واگذار کند.

بيانيه اين گروه مسلح مخالف جمهوری اسلامی، جمعه ۳۱ مرداد در صفحه فيس‌بوک آن و در چندین وب‌سایت این گروه منتشر شده‌است.

جيش‌العدل تهديد کرده که در پايان سال ۱۳۹۴ با «هر بيگانه ظالمی» که همچنان در منطقه بلوچستان باقی مانده باشد، «به مثابه دشمن» برخورد می‌کند.

با این وجود، جيش‌العدل افزوده که اين سازمان خواستار «جدايی و استقلال بلوچستان از ايران» نيست بلکه هدف خود را «فدراليسم و اداره خودمختار» اين منطقه می‌داند تا «منافع و معادن و درآمد حاصل از اين خاک در راستای بهبود و بهروزی ملت اهل سنت بلوچ استفاده شود.»

منطقه بلوچستان در تقسيمات جغرافيايی کنونی ايران، بخشی از استان سيستان و بلوچستان است که با کشورهای پاکستان و افغانستان مرز مشترک دارد.

اما منطقه‌ای که به نام بلوچستان شناخته می‌شود، ناحيه‌ای وسيع است که در دو سوی مرزهای ايران و پاکستان قرار دارد.

در بيانيه‌ای که جيش‌العدل صادر کرده، نه تنها به «افراد غير بومی» بلکه به «بلوچ‌های بومی» که به گفته اين سازمان، «جذب بدنه تروريستی سپاه و بسيج و وزارت اطلاعات گشته‌اند»، هشدار داده شده که تا پايان سال ۱۳۹۴ يا «توبه» کنند و يا بلوچستان را «ترک» کنند.

عبدالستار دوشوکی: نباید جدی گرفت


با وجود اين تهديدها، عبدالستار دوشوکی، رئيس مرکز مطالعات بلوچستان در لندن می‌گويد که نبايد آنها را «جدی» گرفت.

به گفته آقای دوشوکی، پس از انشعاب در جيش‌العدل و تشکيل سازمانی ديگر به نام جيش‌النصر در کنار جيش‌العدل، هرکدام از اين دو گروه تلاش می‌کنند خود را بيشتر عليه حکومت جمهوری اسلامی نشان دهند تا بتوانند حمايت بيشتر بلوچ‌ها را به دست بياورند.

اما مشخص نيست که حکومت ايران تا چه اندازه اين تهديدها را جدی تلقی نمی‌کند.

جيش‌العدل و دیگر گروه‌های مسلحی که می‌گویند برای احقاق حقوق اهل سنت ایران «جهاد» می‌کنند، در سال‌های اخير ده‌ها فرمانده و پاسدار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پرسنل نيروی انتظامی را در شرق و جنوب شرق ايران به قتل رسانده يا به گروگان گرفته‌اند.

ضمن اينکه نه چندان دور از مرزهای غرب و شمال غرب ايران هم يک گروه افراطی سنی‌مذهب که به دشمنی با شیعه‌مذهب‌ها و پیروان دیگر ادیان شهرت دارد «خلافت اسلامی» تشکيل داده است.

عبدالستار دوشوکی معتقد است که جيش‌العدل، شباهت‌های ايدئولوژيک زيادی با گروه «خلافت اسلامی (داعش)» دارد هرچند از ارتباط سازمانی آنها ابراز بی‌اطلاعی می‌کند.

رئيس مرکز مطالعات بلوچستان يادآوری می‌کند که جيش‌العدل پيش از اين نيز تهديد کرده بود که جنگ سوريه را به داخل مرزهای ايران می‌کشاند.

اين سازمان معمولاً به طور منظم، تصاوير چريک‌های مسلح خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند؛ چريک‌هايی که هم شبيه نيروهای داعش در عراق لباس می‌پوشند و هم پرچمشان شبيه پرچم داعش است.

یکی از آخرین اقدامات جیش العدل گروگان‌گیری پنج مرزبان ایرانی در زمستان گذشته بود که این رخداد با آزاد شدن چهار گروگان به پایان رسید در حالی که جیش العدل می‌گوید گروگان پنجم را به قتل رسانده است.

وزارت خارجه ایران 'ویزا نداد'، کنسرت حافظ و شهرام ناظری لغو شد حافظ ناظری، آهنگساز، نوازنده و خواننده ایرانی می‌گوید به دلیل آن‌که وزارت امور خارجه ایران مجوز لازم برای حضور نوازندگان غیر ایرانی گروهش را صادر نکرده، کنسرت او لغو شده است. به گزارش بی بی سی، حافظ ناظری، شهرام ناظری و چهار نوازنده بین‌المللی قرار بود در نیمه دوم شهریور به مدت ۱۰ روز کنسرت "نوای صلح ایران" را در سالن وزارت کشور تهران برگزار کنند. آقای ناظری که برای برگزاری این کنسرت به ایران بازگشته بود، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که از سه ماه پیش پیگیر دریافت مجوزهای لازم برای برگزاری این کنسرت بوده است. براساس گفته‌های آقای ناظری، وزارت ارشاد برای برگزاری کنسرت در فضای باز مجوز نداده اما با برگزاری برنامه در سالن سرپوشیده موافقت کرده است. در مرحله بعد، برگزارکننده کنسرت از وزارت خارجه ایرای برای حضور نوازندگان غیرایرانی درخواست مجوز کرد، "اما با وجود گذشت بیش از یک ماه و نیم، وزارت خارجه هنوز به این درخواست پاسخ نداده است." به گفته آقای ناظری، آنقدر فرصت کمی باقی مانده که عملا جز لغو کنسرت کار دیگری نمی‌توان انجام داد. او گفت که توجه به "اخبار و اتفاق‌های" منطقه قانع کردن نوازندگان غیرایرانی را برای سفر به ایران کار سختی بوده است. حافظ ناظری گفت: "۱۴ سال برای برگزاری کنسرت در ایران لحظه‌شماری کردم و به ایران برگشتم تا با این کنسرت قدمی برای معرفی فرهنگ ایران بردارم." حافظ ناظری که مقیم آمریکاست می‌گوید که لغو شدن این کنسرت لطمه مالی شدیدی به او زده چون باید هزینه سالن، تمرین و وقت نوازندگان خارجی گروهش را بپردازد. او گفته با این حال، باز هم برای برگزاری کنسرت در ایران تلاش خواهد کرد و انتظار دارد با رویدادهای فرهنگی در این ابعاد که به گفته او وجهه جهانی دارد، همراهی بیشتری شود. او گفته برای آنکه مخاطبان کنسرت لغو شده رنجیده نشوند، پدرش شهرام ناظری در نیمه دوم شهریور به تنهایی برنامه اجرا خواهد کرد.

وزارت خارجه ایران 'ویزا نداد'، کنسرت حافظ و شهرام ناظری لغو شد
حافظ ناظری، آهنگساز، نوازنده و خواننده ایرانی می‌گوید به دلیل آن‌که وزارت امور خارجه ایران مجوز لازم برای حضور نوازندگان غیر ایرانی گروهش را صادر نکرده، کنسرت او لغو شده است.

به گزارش بی بی سی، حافظ ناظری، شهرام ناظری و چهار نوازنده بین‌المللی قرار بود در نیمه دوم شهریور به مدت ۱۰ روز کنسرت "نوای صلح ایران" را در سالن وزارت کشور تهران برگزار کنند.

آقای ناظری که برای برگزاری این کنسرت به ایران بازگشته بود، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که از سه ماه پیش پیگیر دریافت مجوزهای لازم برای برگزاری این کنسرت بوده است.

براساس گفته‌های آقای ناظری، وزارت ارشاد برای برگزاری کنسرت در فضای باز مجوز نداده اما با برگزاری برنامه در سالن سرپوشیده موافقت کرده است. در مرحله بعد، برگزارکننده کنسرت از وزارت خارجه ایرای برای حضور نوازندگان غیرایرانی درخواست مجوز کرد، "اما با وجود گذشت بیش از یک ماه و نیم، وزارت خارجه هنوز به این درخواست پاسخ نداده است."
به گفته آقای ناظری، آنقدر فرصت کمی باقی مانده که عملا جز لغو کنسرت کار دیگری نمی‌توان انجام داد.

او گفت که توجه به "اخبار و اتفاق‌های" منطقه قانع کردن نوازندگان غیرایرانی را برای سفر به ایران کار سختی بوده است.

حافظ ناظری گفت: "۱۴ سال برای برگزاری کنسرت در ایران لحظه‌شماری کردم و به ایران برگشتم تا با این کنسرت قدمی برای معرفی فرهنگ ایران بردارم."

حافظ ناظری که مقیم آمریکاست می‌گوید که لغو شدن این کنسرت لطمه مالی شدیدی به او زده چون باید هزینه سالن، تمرین و وقت نوازندگان خارجی گروهش را بپردازد.

او گفته با این حال، باز هم برای برگزاری کنسرت در ایران تلاش خواهد کرد و انتظار دارد با رویدادهای فرهنگی در این ابعاد که به گفته او وجهه جهانی دارد، همراهی بیشتری شود.
او گفته برای آنکه مخاطبان کنسرت لغو شده رنجیده نشوند، پدرش شهرام ناظری در نیمه دوم شهریور به تنهایی برنامه اجرا خواهد کرد.