Wednesday, October 6, 2010

مهاجمان آیا مجازات می شوند؟

نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات ۲۷ تن از متهمان حمله به کوی دانشگاه در شعبه دوم دادگاه نظامی تهران برگزار شد و بر اساس اطلاعیه سازمان قضایی نیروهای مسلح، در این جلسه ۲۳ تن از متهمان حمله به کوی دانشگاه، وکلای آنها و نیز تعدادی از شاکیان پرونده حضور داشتند.




اسامی متهمان این پرونده هنوز اعلام نشده، فقط گفته اند اسامی آنان بعد از قطعی شدن حکم دادگاه اعلام خواهد شد.



درخواست شناسایی و محاکمه عاملان حمله به کوی دانشگاه، از سوی رهبر جمهوری اسلامی و نیز شماری از نمایندگان اصولگرای مجلس مطرح شده بود، هواداران دولت سکوت کرده اند و مخالفان بارها خواستار محاکمه آمران و عاملان حمله به دانشجویان شده بودند.



براساس اطلاعیه سازمان قضایی نیروهای مسلح "علاوه بر رسيدگي به اتهامات 27 نفر از متهمان كه رسيدگي به اتهام آنان در دادگاه آغاز شده است تحقيقات در مورد 17 متهم ديگر پرونده نيز در دادسراي نظامي خاتمه يافته و پرونده اين متهمان به زودي با صدور كيفرخواست به دادگاه ارسال خواهد شد".



ساعاتی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در شامگاه ۲۴ تیر ۱۳۸۸ دهها تن نیروها گارد ویژه به همراه لباس شخصی ها به کوی دانشگاه حمله کردند.



یکی از شاهدان عینی در شب حمله به کوی دانشگاه، در گفتگو با روز، جریان حمله را چنین بیان کرده بود: "این افراد با اسلحه وینچستر حمله کردند و از ساعت 3:30 تا 5 بامداد به وحشیانه ترین شکل ممکن اقدام به تیراندازی کردند. بچه ها را کتک می زدند. عربده می کشیدند. حتی چند تن از دانشجویان را از بالای یکی از ساختمانهای کوی به پایین پرت کردند که وضعیت جسمی آنها به شدت نامساعد است. بیش از 20 نفر زخمی شده اند. دهها تن از دانشجویان در بازداشتند و از مکان نگهداریشان هیچ اطلاعی نیست. آنها به خوابگاهها هم حمله کرده و کامپیوترها را با تبر شکسته اند. حتی به جان درختان کوی دانشگاه افتاده و از فرط عصبانیت آنها را با تیر قطع کرده اند. واضح است که احمدی نژاد دارد از دانشگاه به خاطر اعتراضاتش به وی انتقام می گیرد".



همچنین روزنامه گاردین چاپ بریتانیا هم درباره حادثه کوی دانشگاه نوشت: "پنج نفر جان باختند. ‌فاطمه براتی، کسری شرفی، مبنا احترامی، کامبیز شعاعی و محسن ایمانی. آنها روز بعد در بهشت زهرای تهران بدون اطلاع خانواده هایشان دفن شدشند. تحکیم وحدت، یک سازمان دانشجویی، نام آنها را تایید کرده‌است".



بازداشت شدگان هم روایات تکان دهنده ای دارند "حضور یك روزه ی ما در منفی چهار وزارت كشور، بدترین روز زندگی مان بود كه هرگز از ذهن ما پاك نخواهد شد. یكی از ماموران كه به محوطه ی زیرزمینی آمده بود، می گفت اینجا از گوانتانامو هم هزاربار بدتر است". این بخشی از اظهارات تکان دهنده یک فعال دانشجویی بود که در کوی دانشگاه بازداشت و به همراه سایر دانشجویان در زیر زمین وزارت کشور، تحت شدیدترین شکنجه ها و آزارهای جنسی قرار گرفته بود.



چندی بعد از حادثه رفته رفته موج واکنش ها آغاز شد. دفتر تحکیم وحدت طی بیانیه با بیان اینکه "این جنایت عظیم در حق دانشجویان بی پناه، لکه ننگی ابدی و فراموش ناشدنی برای دولتمردان است" خواستار مجازات عاملان این حمله شد. در همین حال علی لاریجانی، رییس مجلس هم هیاتی را مامور رسیدگی به "اتفاقات ناگوار در برخی نقاط از جمله کوی دانشگاه تهران" کرد.



چندی بعد آیت الله خامنه ای هم گفت: "همه افرادی که در این حوادث دچار آسیب شده‌اند، بدانند نظام، تصمیم بر مجامله و گذشت ندارد و همان گونه که با افرادی که صریحا با نظام مقابله می‌کنند، از موضع قانون و حق برخورد می‌کند، اگر کار بد و جنایتی انجام شده باشد، با عوامل این اقدامات نیز از موضع قانون و حق، برخورد خواهد شد".



اما ظاهرا روند رسیدگی به این پرونده، حتی آیت الله خامنه ای را هم راضی نکرده بود. او طی ماههای گذشته بار دیگر در این خصوص لب به سخن گشود و گفت: "روند این پیگیری کند بوده و آنچنان که باید پیش نرفته است اما این مساله فراموش نشده و انشاءالله به پیش خواهد رفت."



در اسفند ماه ۱۳۸۸ تلویزیون بی بی سی فارسی برای اولین بار فیلمی از وقایع شب حمله به کوی دانشگاه را منتشر کرد. این فیلم که ظاهرا از سوی مهاجمین گرفته شده، زوایای مختلف حادثه کوی دانشگاه، و صحنه های ضرب و شتم دانشجویان را نشان می دهد.



بسیاری از فعالان دانشجویی، حادثه ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ را به عنوان ۱۸ تیری دیگر توصیف می کنند که بعد ده سال چهره نمود. زمانی که پس از توقیف روزنامه سلام، نیروهای لباس شخصی با حمله به کوی دانشگاه، با دانشجویان معترض درگیر شدند که در جریان درگیریها، یک تن کشته و شماری نیز زخمی و بازداشت شدند. دو سال پس از این اتفاقات شماری از عاملان حمله به کوی دانشگاه، محاکمه شدند و در نهایت قوه قضاییه همه متهمین را تبرئه کرد و تنها یک سرباز وظیفه به اتهام دزدیدن یک دستگاه ریش تراش محکوم شد .



جلسات بعدی رسیدگی به اتهامات متهمان حمله دوم به کوی دانشگاه در روزهای آینده برگزار خواهد شد. سوالی که مطرح می شود این است: آیا این بار نیز دادگاه به سرنوشت دادگاه متهمان ۱۸ تیر دچار خواهد شد

هفتمین تبلیغ ترور احمدی نژاد

یک هفته پس از بازگشت محمود احمدی نژاد از هفتمین سفرش به نیویورک که این بار کوشید، در آخرین روز و بعد از نامید شدن از دیدار با اوباما، با زیر سئوال بردن حادثه 11 سپتامبر "خبرساز" شد، رسانه های متعلق به دولت یا هوادار از جمله کیهان، رجانیوز، جهان نیوز و فارس، سناریوی تبلیغاتی جدیدی را مبنی بر "احتمال ترور و یا ربوده شدن رئیس جمهور محبوب به دست موصاد" در جریان دیدار از لبنان کلید زده اند.




بهانه این تبلیغات گسترده نوشته روزنامه "هاآرتص" چاپ تل آویو است که از احتمال ربایش و یا ترور احمدی نژاد در جریان سفر به لبنان خبر داده بود. با این بهانه برخی رسانه ها خواستار لغو سفر شده اند و برخی دیگر از رییس دولت خواسته اند که "با روحیه انقلابی" اش از "هیچ تهدیدی" واهمه نداشته باشد.



سناریو اخیر تبلیغاتی رسانه های افراطی ایران درباره ترور و ربایش احمدی نژاد در حالی کلید خورده است که درمطلب مورد اشاره این رسانه ها در روزنامه هاآرتص احتمال این اقدام از سوی فردی به نام "مهدی خزاعی" نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل مطرح شده – همان کسی که در فیلم های خبری بود که هنگام ورود احمدی نژاد به نیویورک به داخل هواپیما رفت و همراه وی خارج شد و همسرش هم برای خیرمقدم از همسر رییس دولت حاضر بود.



گفتنی است در گزارش هاارتض با تمسخر و طعنه گفته های این مقام دولتی ایران نقل شده است.



در این میان، روزنامه افراطی کیهان که پیش از این نیز بارها اخباری را درباره سناریوهای گوناگون ترور احمدی نژاد تولید کرده، در سرمقاله دیروز خود با عنوان "درباره یک سفر"، با استناد به همین نقل قول هاآرتص مدعی شد که به دلیل "توانایی احمدی نژاد در ایجاد وحدت در بین نیروهای سیاسی لبنان"، دستگاه اطلاعاتی اسرائیل قصد ربودن وی را دارد.



روزنامه افراطی کیهان می نویسد:" حضور دكتر احمدي نژاد در لبنان آن هم بعد از سفر موفقيت آميز وي به نيويورك باعث نگراني آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي از دولتهاي عربي منطقه شده است. آنها بيشتر از هر چيز نگران تاثير عميق اين سفر بر روي مردم لبنان و ساير كشورهاي منطقه اند، چيزي كه به يقين روند مذاكرات - به اصطلاح- صلح را دستخوش نوسان و يا حتي توقف خواهد كرد".



کیهان ادعا کرده که "روزنامه صهيونيستي هاآرتص در اقدامي كه البته از سوي اين رژيم عجيب به نظر نمي رسد، پيشنهاد كرده كه در جريان سفر لبنان، رئيس جمهور كشورمان توسط ايادي رژيم صهيونيستي ربوده شود" اين روزنامه در عین حال مدعی شده که 4 سال پيش نیز نتانياهو پيشنهاد ربايش دكتر احمدي نژاد را به جرم تحريك به نسل كشي مطرح كرده بود. کیهان در عین حال مدعی شده هاآرتص با اذعان به اينكه اسرائيل سابقه طولاني در گروگان گيري دارد، نوشته در عمليات ربايش احمدي نژاد امكان ربودن سيدحسن نصرالله نيز وجود دارد!" و بعد از آن "مقاله هاآرتص را "تصورات يك بيمار رواني" خوانده که "به خوبي نشان مي دهد كه رژيم صهيونيستي براي بقاي خود، منطقي جز زور را نمي پذيرد".



همزمان با کیهان، سایت جهان نیوز نیز در گزارشی به نقل از "رجا نیوز" که خود این متن را از " فارس نیوز" کپی کرده است، مدعی "طراحی ترور احمدی نژاد توسط اسرائیل" شده و می نویسد:" یک روزنامه صهیونیستی در مقاله‌ای توهین‌آمیز به سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهوری ایران به لبنان اشاره و تصریح کرد که باید وی را در این سفر ترور کرد و آمریکا نیز با سکوت خود این اقدام را تایید می‌کند".



جهان نیوز همچنین در گزارشی با عنوان "درخواست اسد از احمدی نژاد: به جنوب لبنان نرو!" و بنا به "برخی شنیده ها" مدعی شده است که بشار اسد در جریان سفر اخیرش به تهران به احمدی نژاد پیشنهاد داده است که به دلیل احتمال خطرات امنیتی، به جنوب لبنان سفر نکند.



سناریو تبلیغاتی رسانه ها هوادار دولت در باره پیش بینی ترور احمدی نژاد در لبنان، روزگذشته به جلسه پرسش و پاسخ سخنگوی وزارت خارجه نیز کشیده شد و رامین مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار "خبرگزاری مهر" دراینباره گفت:" اظهارات مقامات و رسانه های صهیونیستی در جهت تخریب سفر رئیس جمهور به لبنان و جلوگیری از انجام این سفر تاثیری نخواهد داشت و تهدیداتی که مطرح می کنند ماهیت جنایتکار این رژیم را بیش از پیش نشان خواهد داد".



بنابر این گزارش، در برابر این موج تبلیغاتی، سایت خبری "آفتاب"، سایت وابسته به مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، به راه افتادن این سناریوی تبلیغاتی را "سرپوشی بر نا کارآمدی های دولت در عرصه داخلی" دانسته و نوشته است:" آقای احمدی‌نژاد به این سفر نیاز دارد تا با مانور دادن و تبلیغات بر روی این سفر بر بسیاری از کمبودها و مشکلات داخلی به خصوص در حوزه مسائل اقتصادی و سیاسی، سرپوش بگذارد. استقبال مردمی به‌خصوص درجنوب لبنان برای دولت و شخص آقای احمدی‌نژاد بسیار مهم است و از موضع‌گیری‌هایی که انجام می‌دهد بسیار روشن است که می‌خواهد این سفر حتما انجام شود".



پیش از این نیز محمود احمدی نژاد، برخی از اعضای کابینه اش و نیز رسانه های هوادار وی، سناریوهای تبلیغاتی متعددی درباره ترور او طرح و در یک مورد اجرا کرده اند.



اولین‎بار در 30 خرداد ماه سال 87، او با حضور در جمع اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اعلام کرد که" براساس اطلاعات موثق، دشمنان طرح ربودن و ترور خادم ملت را در سفر به عراق برنامه‌ریزی کرده بودند که به فضل الهی با تغییر یکی دو برنامه در اراده و تصمیم آنها تزلزل ایجاد شد و وقتی متوجه موضوع شدند که عراق را ترک کرده بودیم و آنها همچنان مبهوت مانده‌اند". او سه ماه قبل از این ادعا در یک سفر دو روزه به بغداد رفته بود. ادعای وی باعث شد تا "نصیر العانی"، رئیس دیوان عالی ریاست جمهوری عراق در مصاحبه با روزنامه "الشرق الاوسط" ضمن تکذیب هرگونه تهدید علیه احمدی‌نژاد در سفر وی به عراق، اعلام کند که در تمام طول سفر همراه او بوده است و هیچ گونه تغییری در طرح امنیتی نیروهای عراق که مامور حفاظت از وی بودند، ایجاد نشده است. سخنان وی با پاسخ تند احمدی نژاد مواجه شد که گفت:" اگر مقامات عراقی و آمریکایی این مساله را تکذیب کنند، اسناد مربوط به ربوده شدن خود را منتشر خواهم کرد". اسنادی که هر گز منتشر نشدند.



درتیرماه همان سال ، دومین ادعای تلاش برای ترور احمدی‏نژاد خبرساز شد. این‏بار به جای خودش، فردی به نام علی ذبیحی مشاور سابق امور نیروی انسانی وی ادعا کرد که وقتی احمدی‏نژاد برای حضور در نشست فائو در ایتالیا به سر می‏برده، "توطئه سوء قصد به جان رئیس‏جمهور از طریق اشعه ایکس در نطفه خفه شد".



در همان زمان خبرآنلاین در گزارشی نوشت:" اعلام دو خبر متوالی ترور احمدی نژاد سبب شد که برخی از نمایندگان اقلیت مجلس و مطبوعات نزدیک به اصلاح طلبان با شک و تردید به این موضوع نگاه کرده و سخنان احمدی‏نژاد را تلاش برای "تحریک افکار عمومی" توصیف کنند. رییس جمهور هم افراد تکذیب کننده این خبر را "سخنگوی دولت آمریکا" معرفی کرد و گفت: "خنده دارتر این بود که بعضی ها در داخل نیز موضوع را تکذیب کرده اند که باید از آنها پرسید چه ارتباطی بین اینها با مسئله وجود دارد که چنین ناشی گری کرده اند و اینکه برای که تلاش می کنند؟ آیا نمایندگی از طرف مقابل داشته اند؟" وی تهدید کرد که اگر این خبر از سوی آمریکایی ها و مقام های عراقی تکذیب شود، اسناد مربوط به این قضیه را منتشر می کند. او اینبار نیز هیچ سندی منتشر نکرد".



در زمان انتخابات نیز هواداران وی از جمله قاسم روانبخش؛ سردبیر نشریه موسسه مصباح یزدی، غلامحسین محسنی اژه ای؛ وزیر اطلاعات سابق او و چند سایت انتخاباتی دیگر در مجموع 4 سناریوی تبلیغاتی را درباره ترور احمدی نژاد طرح کردند.



در واپسین مورد از این سناریو ها، محمود احمدی نژاد در مرداد ماه که به دلیل برپایی "همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور" به شدت مورد انتقاد مخالفان راستگرای خود بود ، در اختتامیه این همایش از تلاش " صهیونیست های احمق" برای ترور خودش خبر داد. به فاصله دو روز از این ادعا، خبرگزاری های داخلی مدعی "انفجار در جریان مسیر تردد کاروان خودروهای احمدی نژاد در همدان" شدند، اما ساعاتی بعد سایت پارلمان نیوز فاش کرد که برخی از بسیجیان منتقل شده به همدان برای مراسم استقبال، دست به پرتاب چند ترقه زده اند. افشای این اقدام موجب شد تا سایت شخصی احمدی نژاد نیز ادعای "سوء قصد" را تکذیب کند.



سناریوی جدید ترور احمدی نژاد، هفتمین سناریوی پیش بینی ترور محمود احمدی نژاد است.