Tuesday, April 20, 2010

سرتیپ ذوالقدر معاون قوه قضائیه شد

بی بی سی : سرتیپ محمد باقر ذوالقدر معاون پیشین فرمانده سپاه پاسداران که مدتی نیز معاون وزیر کشور بود، از سوی صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه به عنوان معاون حفاظت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم منصوب شده است.

آقای ذوالقدر دی ماه سال گذشته به عنوان مشاور رئیس قوه قضائیه منصوب شده بود.

آقای ذوالقدر در سال 1384 و بعد از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سمت معاونت امنیتی و انتظامی وزارت کشور را در دست گرفته ولی پائیز سال 1386 از این مقام کناره گیری کرد.

در آن زمان گفته شد که علت استعفای آقای ذوالقدر ناخرسندی آقای احمدی نژاد از وی بوده است.

وی بعد از کناره گیری از وزارت کشور با حکم آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به سمت معاونت ستاد کل نیروهای مسلح در امور بسیج منصوب شد.

آقای ذوالقدر که پیش از پیوستن به وزارت کشور، هشت سال جانشین فرمانده سپاه و هشت سال نیز رئیس ستاد مشترک سپاه بود، به همین دلیل به نظر بسیاری سمتی که در ستاد کل نیروهای مسلح به وی داده شد به نوعی تنزل رتبه به حساب می آمد.

در زمان قائم مقامی آقای ذوالقدر، یحیی رحیم صفوی فرمانده کل سپاه پاسداران بود که بعدها جایش را به محمدعلی جعفری داد.

فرماندهی نظامی یا سیاسی

محمدباقر ذوالقدر در اوایل پیروزی انقلاب ایران از اعضای شاخص شاخه راستگرای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود و مانند بسیاری از رهبران این سازمان در سپاه پاسداران انقلاب فعالیت می کرد.

پس از آن که آیت الله خمینی، بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی، فعالیت سیاسی در نهادهای نظامی را ممنوع اعلام کرد، سران شاخه چپگرای سازمان مجاهدین از رده های مختلف سپاه کناره گیری کردند، اما آقای ذوالقدر که به علت روابط نزدیکش با روحانیون سنتی و محافظه کار به ویژه آیت الله حسین راستی کاشانی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به صورت دشمن شماره یک طیف چپگرای سازمان متبوع خود در آمده بود، به کار خود در سپاه پاسداران ادامه داد و از همین رو از سوی همکاران سابقش به ادامه فعالیت سیاسی جناحی در یک نهاد نظامی متهم شد.

آقای ذوالقدر در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق به رده های ارشد فرماندهی سپاه پاسداران رسید، اما گفته می شود که به علت تمایلات سیاسی راستگرایانه‌ و نیز سمت ستادی اش که او را عملا از صحنه عملیات جنگی دور نگه می داشت، در بین نیروهای سپاه از محبوبیت چندانی برخوردار نبود.

با این حال، در طول دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، آقای ذوالقدر در سمت قائم مقامی فرمانده کل سپاه پاسداران متهم بود که علیه دولت و برنامه اصلاحات آن فعالیت می کند و به همین جهت، تهیه نامه هشدارآمیز جمعی از فرماندهان سپاه به آقای خاتمی تا اندازه ای به فعالیت های او نسبت داده شد.


نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ سی و يکم فروردين ۱۳۸۹ برابر با بيستم آوريل ۲۰۱۰ ، 08:30:05 توسط شورا
به راستی چه شرایط ویژه ای برای جمهوری جهل وجنايت اسلامی پیش آمده است، که دست اندرکاران نظام را اینگونه سراسیمه کرده است؟جمهوری اسلامی که در طی سه دهه، کوشش می کرده تا به جامعه و توده های مردم بقبولاند که سیستم قضائی و دستگاه عریض و طویل بی دادگاه هایش، مستقل از نظامیان و قوه قهریه می باشد، اکنون در چه گردابی فرو رفته است که یکی از فرماندهان سرکوبگر سپاه را، با چنین پیشینه نظامی و سرکوبگری، در لباس معاون رئیس قوه قضائیه به نمایش توده های خشمگین بگذارد؟آیا بحران فروپاشی نظام، برای هیئت حاکمه ایران، آنچنان جدی شده است که مسئولان نظام را به آخرین خط سرکوب رسانده است؟ یا با تعمیق بیشترجنبش انقلابی مردم ایران، باز هم حلقه های دیگری از سرکوب و ارعاب، به این زنجیره کشتار و آدم کشی رژیم اضافه خواهد شد؟

No comments:

Post a Comment