Friday, June 25, 2010

تآکید گروه ۸ بر لزوم اجرای تحریم ایران

دویچه وله : کشورهای حاضر در اجلاس گروه هشت، خواهان اجرای بین‌المللی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران هستند. در پیش‌نویس بیانیه پایانی این اجلاس، ایران به انجام مطالبات شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فراخوانده شده است.




به گزارش خبرگزاری آلمان، روسای کشورهای عضو گروه هشت از لزوم متقاعد کردن رهبران جمهوری اسلامی به پیشبرد مذاکراتی شفاف پیرامون طرح‌های اتمی خود یاد کرده‌اند. دعوت ایران به همکاری با شورای امنیت و آژانس انرژی اتمی در پیش‌نویس بیانیه پایانی این اجلاس آمده است.



قرار است شرکت‌کنندگان در اجلاس گروه هشت، روز شنبه ۲۶ ژوئن در باره جنبه‌های امنیتی طرح‌های اتمی ایران به مذاکره بنشینند. اتحادیه اروپا هم‌اینک، تحریم‌های جدیدی علیه ایران را در راستای تصمیمات شورای امنیت به مورد اجرا گذاشته است.



اقدام کشورهای گروه هشت یک روز پس از تصویب تحریم‌های فراگیر ایران توسط کنگره آمریکا صورت می‌گیرد. سنای آمریکا روز پنجشنبه ۲۴ ژوئن، لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران را با هدف وارد کردن فشار بر صنایع انرژی و بانکداری به تصویب رساند. این لایحه که قبلا به تصویب نمایندگان مجلس آمریکا نیز رسیده بود، مشتمل بر ایجاد محدودیت برای "ناقضان حقوق بشر" در ایران نیز هست. لایحه یادشده با رای موافق ۴۰۸ سناتور در قبال ۸ رای مخالف قانونی شده و باید برای اجرا به امضای باراک اوباما برسد. این اولین مرتبه است که کنگره آمریکا، صادرات و فروش "فرآورده‌‌های نفتی تصفیه شده" به ایران، شامل بنزین، گازوییل و سوخت موتور جت را تحریم می‌کند. کنگره آمریکا همچنین خواستار افزایش بودجه وزارت امور خارجه این کشور برای اطلاع‌‌‌‌‌‌‌‌رسانی هرچه بیشتر در باره وضعیت حقوق بشر در ایران و به ویژه شرایط پس از انتخابات ۲۲ خرداد شده‌است.



واکنش‌ها در ایران



شماری از نمایندگان مجلس ایران، تصویب این لایحه در کنگره آمریکا را بی‌اثر دانستند و از مقابله به مثل جمهوری اسلامی خبر دادند. حسن سبحانی‌نیا، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرده که جمهوری اسلامی نیز می‌تواند رفتار متقابلی در بازرسی کشتی‌ها در خلیج فارس و دریای عمان داشته باشد. آقای سبحانی‌نیا گفته که ملت و دولت ایران از این تحریم‌ها استقبال نمی‌کنند اما در برابر آن نیز ساکت نخواهند نشست.



اسماعیل کوثری، عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران نیز در گفتگو با ایرنا، این تحریم‌ها را "بی‌اثر" توصیف کرد و افزود که هدف آمریکا از این روش‌ها، ناامید کردن ایران از دستیابی به اهدافش است. آقای کوثری گفته که زمان مصرف این‌گونه اقدامات، مربوط به جنگ دوم جهانی بوده و آمریکاییان باید بدانند که راه رسیدن به مذاکره واقعی، پذیرش حق طرفین با تکیه بر عزت و استقلال آنهاست.

No comments:

Post a Comment