Monday, June 28, 2010

مراسم هفتم تیر لغو شد؛ ادامه انتقادها به رهبری و منصوبانش

جرس: هفتم تیر روز مهمی در تقویم جمهوری اسلامی محسوب می شود. روزی که در آن "سید محمد حسینی بهشتی" دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و رئیس قوه قضائیه ایران به همراه 72 تن دیگر از اعضای این حزب و نمایندگان مجلس، طی یک عملیات تروریستی کشته شدند. هر ساله به مناسبت این روز برنامه های زیادی در سراسر کشور برگزار می شود و رادیو و تلوزیون دولتی نیز به پخش برنامه هایی ویژه می پردازد. اما امسال خانواده بهشتی اعلام کرده اند که برنامه ای را برگزار نخواهند کرد.






ساعت 20:30 دقیقه 7 تیر 1360 بهشتی در ُحال سخنرانی پیرامون انتخابات ریاست جمهوری آینده بود و بسیاری از چهرهای اصلی کشور در سالن اجتماعات حزب جمهوری اسلامی در محله سرچشمه تهران گردآمده بودند تا ببیند که جایگزین بنی صدر، چه کسی می تواند باشد. بهشتی در حال سخنرانی بود و می گفت : " تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی‌گیرند انتخاب شوند.." که ناگهان بمب منفجر شد و سازمان مجاهدین خلق نیز انجام این عملیات که ضربه ای سنگین بر پیکر نظام جمهوری اسلامی محسوب می شد را بر عهده گرفت.







لغو مراسم امسال







در حالی که به مناسبت این روز هر ساله از سوی خانواده بهشتی، به عنوان یکی از رهبران جمهوری اسلامی، مراسم بزرگداشتی با حضور شخصیت های عالیرتبه نظام برگزار می شد اما بازماندگان بهشتی می گویند که قصد ندارد تا امسال مراسمی را داشته باشند.







خانواده بهشتی در قسمتی از پیام کوتاه خود آورده اند:" در پی تماس های مکرر بسیاری از عزیزان، دوستداران و بستگانی که همه ساله در مجلس خانواده شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی به مناسبت واقعه هفتم تیر به منظور بزرگداشت و ارج گذاری به فضایل، اندیشه ها و آرمان های آن شهید گرانقدر و هفتاد و دو تن از یاران صدیق انقلاب و خدمتگزاران راستین به مردم شرکت می کردند، به آگاهی می رسانیم که با توجه به جوانب گوناگون، بویژه ضرورت پاسداشت حریم این شهیدان، این مجلس در سال جاری برگزار نخواهد شد."







تاکید بر "ضرورت پاسداشت حریم شهیدان" نشان دهنده نگرانی بستگان بهشتی و احتمال اخلال نیروهای وابسته به دولت در این مراسم است،آنگونه که چندی پیش در مراسم سالروز درگذشت آیت الله خمینی رخ داد و هواداران دولت به حسن خمینی اجازه ندادند که سخنرانی داشته باشد. گویا خانواده بهشتی با خود اندیشیده اند که وقتی حامیان دولت در روزی چون 14 خرداد و در برابر رهبر خود، به بازمانده بنیانگذار نظام اهانت می کنند حساب خانواده ما مشخص است، خاصه آنکه فرزند شهید بهشتی که از اعضای ارشد ستاد میرحسین موسوی بود نیز در طول سال گذشته دو سالی به زندان افتاده بود.







ماجرای مراسم سال گذشته







اما شاید عمده نگرانی ها به تجربه سال گذشته برگردد، سال گذشته در چنین روزی مراسم بزرگداشت شهادت شهید بهشتی در مسجد کوچک قبای تهران با حوادث بزرگی همراه شد. فضای ملتهب پس از انتخابات، استفاده معترضین از هر تجمعی برای نشان دادن مخالفت خود با نتایج اعلام شده انتخابات و مهمتر از همه نزدیکی "علیرضا بهشتی" به میرحسین موسوی و انتشار خبری مبنی بر حضور رهبران سبز در این مراسم باعث شد تا جمعیت قابل توجهی از معترضین در این روز به سمت مسجد قبای تهران روانه شوند.







خبرگزاری های فرانسه و آسوشیتدپرس جمعیت تظاهرکنندگان را بیش از سه هزار نفر تخمین زدند که شعار "رای من کجاست؟" و "یاحسین، میرحسین" سر می دادند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از برخی شاهدان عینی نوشته بود که حمله نیروهای امنیتی به این جمعیت شدید بود به طوری که باعث شکستگی استخوان برخی تظاهرکنندگان شد.







به گزارش خبرگزاری فرانسه تنش زمانی شدت گرفت که مهدی کروبی، از نامزدهای اصلاح طلب انتخابات، از مسجد قبا خارج شد. یک شاهد عینی به این خبرگزاری نیز گفته بود که "مردم در کنار کروبی شروع به راهپیمایی کردند که پلیس برای متفرق کردن آنها وارد عمل شد."







هاشمی رفسنجانی و کنایه هایی به خامنه ای؟!







اکبر هاشمی رفسنجانی که در طی یکسال گذشته هدف شدیدترین حملات دولت قرار گرفته است، روز گذشته در وبسایت خود به مناسبت بیست و نهمین سالگرد ترور بهشتی مطالبی را نوشت که در برخی از سطور آن به روشنی از آیت الله خامنه ای انتقاد کرده است.







او در خصوص شب شنیدن خبر شهادت بهشتی می نویسد: "ذهنم به سوی بهشتی می‌رفت، صدایش، خیالش، نگاهش، مظلومیتش و تمام خاطراتی که سالهای سال با او داشتم، یک لحظه رهایم نمی‌کرد، مخصوصاً آن جمله‌ای که روزی به او گفتم: سید! با این همه تهمت و توهین چه می‌کنی؟ خندید و گفت: آسیاب به نوبت!"







او در ادامه می نویسد که فردای آن روز :" به بیمارستان برگشتم تا نگذارم داغ این خبر بر دل رفیق و همسنگرمان، آیت‌الله خامنه‌ای بنشیند. حال و روز خوبی نداشت، از درد به خود می‌پیچید، اما روزنامه و رادیو می‌خواست. گفتم: به چه کارت می‌آید؟ گفت: می‌خواهم بدانم در بیرون چه خبر است!! گریه امانم نمی‌داد و به سختی بغضم را فرو نشاندم و گفتم: آری، بیرون خیلی خبرها است که حتماً باید بدانی!!!"







اما مهمترین بخش نوشته های هاشمی آنجاست که به روشنی انتقاد می کند و می پرسد که چرا "نقشه های شوم دشمنان دوست نما را در نمی یابیم"، جملاتی که شاید مهمترین مخاطبش آیت الله خامنه ای باشد. "دشمنان نیز هستند، اما رنگ عوض کرده‌اند. هنوز در کیش و کمان دشمنی خویش تیرهای توهین و تهمت و دروغ را دارند.دشمنان ما وسیع‌تر شده‌اند، اما دایره دشمن‌شناسی ما محدود شده است. دشمنان دوست‌نما در ما رخنه کرده‌اند و بر پنجره نگاه ما برای رویت دوردست‌ها گل گرفته‌اند، روزمرگی ما را به اضطراب واداشته است. مشفقانه‌ترین انتقادها را برنمی‌تابیم و نقشه‌های شوم دشمنان دوست‌نما را درنمی‌یابیم. نفاق را صداقت، توهین را صراحت، دروغ را درایت، تهمت را شجاعت و شعار را بصیرت می‌دانیم."







ترانه موسوی همچنان پوشیده در غبارها







اما در روز هفت تیر سال گذشته یکی از تراژدی های جنبش سبز رخ داد، و آن شهادت ترانه موسوی بود. ترانه موسوی دختر جوانی بود که در روز 7 تیر دستگیر شد، و سپس جنازه سوخته او را تحویل خاواده اش دادند. اما جریان به همین جا ختم نشد.







نلویزیون ایران در روز 19 مرداد مصاحبه ای را منتشر کرد که در آن گفته می شد ترانه موسوی در کانادا زندگی میکند و اساسا چنین فردی وجود خارجی ندارد و ادعای سبزها مبنی بر قتل، تجاوز و سوزاندن جسد ترانه موسوی از اساس بی پایه است. در قسمتی از این برنامه تلویزیونی مصاحبه با فردی در سازمان ثبت احوال کشور بود که این مقام ثبت احوال می گفت که تنها چهار نفر با نام ترانه موسوی در اسناد این سازمان وجود دارند که مشخصات هیچکدام با فرد نام برده در گزارش های مربوط به تجاوز و قتل توسط ماموران لباس شخصی انطباق ندارد.







مهدی کروبی اما درخصوص تراه موسوی دست به افشاگری زد و برنامه تلویزیون ایران را سناریویی نوشته شده توسط "حسین طائب" فرمانده بسیج معرفی کرد. چندی بعد "حسین شاهمرادی" مطلبی منتشر کرد که گفته های کروبی را تلویجا تایید کرد. او کشته شدن ترانه موسوی را "تیری دانست که از چله گذشته است."







شاهمرادی برادر همسر "ترانه موسوی" و باجناق حسین طائب، روز 28 مرداد در روزنامه جام جم نوشت :" آبي بود و از جوي برفت، تيري بود و از چله گذشت. ليكن اين سوال باقي است كه گفته شما، دوا بود يا درد؟ با اين كار، كمكي به انقلاب شد يا جريان‌هاي سياسي اين سو و آن سو، كام خود از آن گرفتند؟







کروبی اما فردای آن روز خطاب به شاهمرادی نوشت "شما بهتر می دانید که باجناق گرامی شما که وارد این معرکه شده است در گذشته نیز سوابق و تجربیاتی از این قبیل در وزارت اطلاعات داشته اند، چرا که رئیس دولت وقت به خاطر همین رفتار و عملکردش بود که ایشان را از وزارت اطلاعات اخراج کرد."







همین چند روز پیش (23 خرداد) مرتضی الویری، عضو ستاد انتخاباتی مهدی کروبی و از اعضای کمیته پیگیری آسیب دیدگان حوادث پس از انتخابات در مصاحبه ای با روزنامه "جوان" متعلق به سپاه پاسداران می گوید " درباره ترانه موسوی مدارک و مستندات خاصی در اختیار دارم اما به دلایلی که قول شرعی داده‌ام تا به امروز این مدارک را منتشر نکرده‌ام. ماجرای ترانه موسوی بسیار پیچیده است. این شخص در مقابل مسجد قبا دستگیر شد. من دارای محذوراتی هستم. بیش از این نمی‌توانم توضیح دهم. در این زمینه عذر شرعی دارم."







ماجرای ترانه موسوی اما همچنان در پرده ای از ابهام ها فرومانده است.

No comments:

Post a Comment