پشت پرده رای اعتماد گرفتن نامجو
وزیر سپاهی چگونه در دولت کودتا ابقا شد
ندای سبز آزادی: 15 ماه پیش که احمدینژاد برای وزیر نیروی دولت برخاسته از کودتایش رأی اعتماد گرفت، نه او و نه وزیر فعلی نیرو و معاون پیشین قرارگاههای مختلف سپاه فکرش را هم نمیکردند که در فاصلهای به این کوتاهی وی به دلیل عدم انجام درست وظایف به استیضاح کشانده شود.
مجید نامجو، وزیر نیروی فعلی دولت احمدینژاد برای رسیدن به این پست، امتحان خود را در سپاه پس داده بود. وی که خود را مهندس عمران خوانده است پیش از اینکه از سوی احمدینژاد به عنوان وزیر نیرو معرفی شود مدتها مدیر عامل یا مسوول قرارگاههای مهم سپاه پاسداران بوده است. در کارنامهاش عضویت در سپاه پاسداران در سمتهای نظامی، مدیریت پروژه و ریاست کارگاه طرحهای عمرانی قرارگاه سازندگی سپاه، مدیر عامل موسسه سازندگی ثارالله، معاون عمران قرارگاه سازندگی کربلا و معاون عمران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء بیش از دیگر سوابقش به چشم میخورد. و پیش از اینکه از مجلس برای وزارت نیرو رأی اعتماد بگیرد مدتی از سوی احمدینژاد به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد.
هرچند به نظر میرسد مجید نامجو بیشتر گزینه انتصابی از سوی سپاه برای وزارت نیرو بوده است نه از سوی کسی که خود را رئیس جمهور میخواند.
استیضاح
15 ماه از وزارت این عضو فعال و مسوول سپاه نگذشته بود که داد مجلسیان هم درآمد و با جمعآوری رأی لازم او را به استیضاح کشاندند.
احمدینژاد در دفاع از او به مجلسیان گفت که چطور دلتان میآید این پسر خوب کابینه و دولت را استیضاح کنید و در آخرین جلسه نیز به نشانه اعتراض نسسبت به استیضاح وزیرش حاضر نشد.
عمده محورهای مورد بحث از سوی استیضاحکنندگان نسبت به این وزیر سپاهی "فقدان مدیریت و برنامهریزی برای تصدی این وزارتخانه مهم، عدم رعایت عدالت و اقدامات تبعیضآمیز در مناطق مختلف، عدم اجرای تعهدات داده شده در گزارش برنامه خود در زمان رای اعتماد، طولانی شدن اجرای مصوبات دولت و تعهدات وزارت نیرو، فقدان برنامهریزی و اولویتبندی طرحهای آبرسانی و تامین برق شهری و روستایی" بود.
هرچند وزیر نیرو در دفاع از عملکردش برخودکفایی کامل وزارت نیرو و نیز دفاع و حمایت از خصوصیسازی پای فشرد اما نمایندگان نیز با ارائه دلایل مختلف موجه بودن محورهای این استیضاح را اثبات کردند.
برخلاف ادعای وزیر نیرو که بر تلاش وزارتخانه تحت امرش برای خودکفایی هرچه بیشتر کشور و تقویت بخش خصوصی اصرار داشت به گفته نمایندگان استیضاحکننده وی بدهیهای کلان وزارت نیرو زمینه ورشکستگی شرکتهای خصوصی را فراهم کرده است.
در جلسه استیضاح وی این مسأله مطرح شد که به علت عدم پرداخت بدهی های کلان وزارت نیرو به شرکت های خصوصی زمینه ورشکستگی این شرکت ها و بیکاری چندین هزار کارگر و کارمند در کشور فراهم شده است.
به عنوان مثال به گفته یکی از نمایندگان استیضاح کننده، وزارت نیرو 300 میلیارد تومان به شرکت ایران تفرانسفور بدهکار است و این موضوع موجب شده است که این شرکت تا مرز ورشکستگی 4200 نفر از کارگران و کارمندانش برود.
نصیری در این جلسه از وزیر نیرو پرسید که اگر وزارت نیرو پول کافی برای پرداخت این بدهی را ندارد پس چطورمبالغ کلان چندین میلیون یورویی را برای خرید ترانسفور به کشورهای اوکراین، چین و هلند پرداخت می کند.
این نکته ازمواردی بود که مجید نامجو چیزی خلاف آن را ادعا کرده و از تلاش برای خودکفایی بیشتر و تکیه وزارت نیرو بر تولیدات داخلی گفته بود.
به گفته نمایندگان وزارت نیرو 63 میلیارد تومان برای خرید ترانس به برخی کشورها داده است حال آنکه محصولاتی که خریداری می کند نیز تست آنها اشکال دارد ودرحالیکه ما در تولید محصولی به خودکفایی رسیده ایم باز هم از کشروهای خارجی خرید میکنیم.
همچنین عدم حمایت وزارت نیرو از صنایع و تولیدات داخل کشورو کمک به بخش خصوصی از دیگر موارد مورد بحث در استیضاح وزیر نیروی احمدینژاد بود که به عقیده نمایندگان وزارت نیرو با اقدامات خود سبب شده که 2 هزار شرکت خصوصی در کشور دراثرعدم پرداخت بدهی های دولتی گرفتار بوده و کارگرانشان نیز بیکار شوند.
به گفته نمایندگان استیضاح کننده انتظار این است که وزارت نیرو به صنایع کمک کند نه اینکه زمینه را برای بیکاری کارگران و گرفتار شدن شرکت ها فراهم کند.
واکنش رسانه سپاه
در این میان واکنش رجا نیوز، سایت وابسته به سپاه پاسداران نیز مورد توجه است. این سایت همزمان با علنی شدن طرح استیضاح مجید نامجو به انتقاد از نمایندگاه استیضاحکننده وی پرداخت و یادآور شد که همه این اقدامات برای کلنگ نزدن یک طرح از سوی وزارت نیرو در حوزه انتخابیه این نمایندگان بوده است.
این سایت نوشت:" در حالی که انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی در انتهای سال آینده در پیش استٰ به نظر می رسد و عده های خارج از عرف برخی نمایندگان مجلس که عمدتا هم در حوزه وزارت نیرو تعریف می شده است، گریبان یکی از پررای ترین وزرای دولت دهم را گرفته باشد. درحالی که پروژه هاي آب و برق درهمه جاي كشور گسترده شده است و به دليل تأثير مستقيم بر زندگي مردم موردتوجه است، طبيعي است برخی نمايندگان فعلي درصددند برآیند تا با ارائه بيلان كار خود، موفقيت شان در دوره آتي انتخابات مجلس را تضمين كنند. اما واقعیت تلخ ماجرا آنجاست که بنا بر کسب اطلاع خبرنگار رجانیوزٰ برخي از نمايندگان امضاي طرح استيضاح را به دليل عدم كلنگزني پروژه خاصي در حوزه انتخابيه و شرايط باز پس گيري امضا را كلنگ زني حتي به صورت صوري و نمايشي پروژه مذکورعنوان مي كنند و اين در حالي است كه در محورهاي استيضاح، كند شدن فرآيند اجرا وعملياتي شدن پروژه ها به عنوان ناكارآمدي وزارت نيرو عنوان شده است. "
درحالی که وزیر 48 ساله دولت کودتا بسیار زودتر از زمان پیشبینی شده به استیضاح کشانده شد به نظر میرسد حامیان وی در سپاه پاسداران از همان ابتدا در تلاش برای دفاع ازاو شدند. از سویی اگر تا چندی پیش سخن از دراختیار سپاه گذاشتن پروژههای اقتصادی کشور از سوی دولت بود اکنون مدتهاست که دولت هم میرود به طور کامل در اختیار و انحصار سپاه درآید و این نهاد نظامی- اقتصادی با انتصاب وزرای پیشنهادی خود در دولت کودتا، کوچکترین انتقاد از آنان را هم برنتابد.
No comments:
Post a Comment