Friday, September 20, 2013

قل قول هاشمی از خمینی: آمریکا را از تجدید رابطه مأیوس نکنید پیشنهاد حذف شعار «مرگ بر آمریکا» توسط نوه خمینی

قل قول هاشمی از خمینی: آمریکا را از تجدید رابطه مأیوس نکنید

پیشنهاد حذف شعار «مرگ بر آمریکا» توسط نوه خمینی

نقل قول هاشمی از خمینی: آمریکا را از تجدید رابطه مأیوس نکنید
خاطرات هاشمی رفسنجانی: در مورد آمریکا نظر امام، این است که نباید آمریکا را در تجدید رابطه مأیوس کرد، ولی به این زودی برای مردم قابل قبول نیست.»

در شرایطی که شواهد و قرائن گوناگون، نشان‌دهنده «نرمش» تاکتیکیجمهوری اسلامی در مذاکره با آمریکا است، «پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» با انتشار روزنوشت خاطرات وی در تاریخ بیست و سوم شهریورماه ۱۳۶۷ (۹ ماه پیش از مرگ آیت‌الله خمینی)، توصیه‌ای از او خطاب به هاشمی را نقل کرده که بر اساس آن، نظر خمینی این بوده که:«نباید آمریکا را در تجدید رابطه مأیوس کرد، ولی به این زودی برای مردم قابل قبول نیست».  
همچنین، روز گذشته، حسن روحانی در آستانه سفر به نیویورک، با انتشار مقاله‌ای در روزنامه آمریکایی «واشینگتن‌پست» از فرا رسیدن زمان «تعامل سازنده» با آمریکا خبر داده بود.
در همین حال، نعیمه اشراقی، نوه خمینی و از حامیان هاشمی رفسنجانی، در صفحه فیس‌بوک خود، پیشنهاد کنار گذاشتن شعار «مرگ بر آمریکا» را داده و نوشته است: «شعار "مرگ بر آمریکا" را از لیست شعارهای رسمی کشور و از بلندگوهای نمازجمعه و... حذف کنیم. این به معنای پشتیبانی از سیاست‌های آمریکا نیست، بلکه به افتخار ورود به دنیای دیپلماسی جدید و گفتمان صلح‌جویانه و قهرمانانه است»؛ چندی پیش نیز نقل قول نعیمه اشراقی از هاشمی درباره بحران سوریه و نیز انتشار تصویر فتوشاپی دخترش، نعیما طاهری، توسط او جنجال‌ساز شده بود.
متن کامل روزنوشت خاطرات هاشمی رفسنجانی، به شرح زیر است:
«در اخبار صبح رسانه‌های جهانی، فشار بر عراق سنگین است و از ما به خوبی یاد می‌شود. عراق شرط‌‌هایی برای رفتن به نیویورک گذاشته که مهم نیست. در منزل بودم. کار زیادی نداشتم. فاطی و سعید و سارا برای سفر به کره جنوبی به فرودگاه رفتند. مهدی با صورت باندپیچی برای ثبت نام در ترم جدید به دانشگاه رفت. عفت، ظهر مهمان خانم آقای موسوی اردبیلی بود.
عصر خدمت امام رفتم. تنها در بالکن حیاط نشسته بودند و روزنامه می‌خواندند و فواره حوض کوچک حیاط زمزمه‌ای داشت. منظره جالبی بود. درباره ادغام نیروهای مسلح مذاکره شد. با ادغام امکانات پشتیبانی موافقند، اما در حال حاضر، ادغام ارتش و سپاه را صلاح نمی‌دانند و به طور جزم می‌گویند جنگ تمام شده و دیگر تجدید نمی‌شود و ادغام را مایه دعوا و نزاع و نارضایتی می‌دانند.
درباره سیاست خارجی، روابط با کشورهای اروپایی من‌جمله انگلیس را بی‌مانع می‌دانند و در مورد آمریکا نظرشان این است که نباید آمریکا را در تجدید رابطه مأیوس کرد، ولی به این زودی برای مردم قابل قبول نیست.»

No comments:

Post a Comment