Wednesday, March 12, 2014

از «دزد» خواندن اشتون، تا انتقاد بان‌کی‌مون از روحانی بان‌کی‌مون: روحانی به تعهدات حقوق بشری خود عمل نکرده است

از «دزد» خواندن اشتون، تا انتقاد بان‌کی‌مون از روحانی

بان‌کی‌مون: روحانی به تعهدات حقوق بشری خود عمل نکرده است

دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید دولت روحانی به تعهدات حقوق بشری خود عمل نکرده است. در واکنش به این اظهارات،‌ صادق لاریجانی و ولایتی به دبیرکل سازمان ملل متحد حمله و او را متهم به «وابستگی به آمریکا» کردند.

در حالی که هنوز حملات به کاترین اشتون به‌خاطر دیدار او با فعالان حقوق زن ادامه دارد، دبیر کل سازمان ملل هم دولت روحانی را متهم کرد که به وظایف و تعهدات حقوق بشری خود عمل نکرده است.
مقام‌های ایران بارها گفته‌اند که پس از پرونده هسته‌ای نوبت به بحث حقوق بشر است و همواره از این موضوع اظهار نگرانی کرده‌اند. حال پس از سفر اشتون به تهران و بیانیه‌ی پایانی او که گفت: «تمرکز بر حقوق بشر هم خواهد بود» دبیر کل سازمان ملل متحد می‌گوید: «علی‌رغم وعده‌هایی که حسن روحانی در دوران نامزدی‌اش در انتخابات و پس از انتخابش به عنوان رییس جمهور مطرح کرد٬ دولت جدید در خصوص ارتقای آزادی بیان و حفاظت از آن اقدام قابل توجهی نکرده است. رسانه‌های ایران٬ اعم از مطبوعات و رسانه‌های آنلاین٬ هم‌چنان با محدودیت‌ها و مواردی چون توقیف و تعطیلی مواجه‌اند.»
بان کی‌مون هم‌چنین نسبت به افزایش شدید اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی و افزود: «دولت جدید نگرشش نسبت به اجرای مجازات اعدام را تغییر نداده است و به نظر می‌رسد دنباله‌روی عمل‌کرد دولت‌های قبلی هستند٬ دولت‌هایی که به شدت بر مجازات اعدام به منظور روشی برای مبارزه با جرایم تکیه می‌کردند.»
دبیرکل سازمان ملل همچنین به بازداشت افراد به دلیل ابراز عقیده و باورهای مخالف با حکومت اشاره کرد.
اشترسر: وضعیت با وجود روحانی تغییری نکرده
در همین راستا کریستوف اشترسر، مسوول امور حقوق بشر دولت آلمان هم گفت که با وجود وعده‌هایی که حسن روحانی برای بهبود وضعیت حقوق بشر و شهروندی داده در این حوزه عملا تغییری حاصل نشده است.
به گزارش «دویچه‌وله» وی تاکید کرده است که فشار بر دولت ایران برای رعایت حقوق بشر باید بیشتر شود.
ولایتی: بان‌کی‌مون شخصیت مستقلی ندارد
در واکنش به اظهارات دبیر کل سازمان ملل علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد رهبر ایران با بیان این‌که بان‌کی‌مون «تا امروز شخصیت مستقلی از خود نشان نداده است» گفت: آقای بان گی مون در میان سایر دبیرکل‌های سازمان ملل یکی از بدترین عمل‌کردها را نسبت به معضلات جهان اسلام داشته است و نتوانسته در جهت رفع این بحران‌ها هیچ کار موثری انجام دهد.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا ولایتی هم‌چنین با انتقاد از اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضعیت آزادی‌ها در ایران، او را متهم کرد که به آمریکا وابسته است.
علی لاریجانی: دیدارهای اشتون «دزدانه» بود
اظهارات دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص عمل نکردن روحانی به وعده‌های حقوق بشری خود در حالی است که حملات به کاترین اشتون به‌خاطر دیدار او با هفت فعال حقوق زنان از جمله نرگس محمدی و مادر ستار بهشتی هم‌چنان ادامه دارد.
در روزهای گذشته بسیاری از نمایندگان مجلس به ملاقات خانم اشتون اعتراض کرده بوده‌اند، با این وجود دولت روحانی می‌گوید از این موضوع بی‌اطلاع بوده و حتی به سفارت اتریش در تهران هم تذکر داده است.
این در حالی است که روزنامه «جوان» فاش کرد که تمام جزییات سفر خانم اشتون از قبل با وزارت خارجه هماهنگ شده بود.
در تازه‌ترین این حملات علی لاریجانی و صادق لاریجانی، روسای قوای مقننه و قضاییه هم وارد میدان شدند و اظهاراتی در این زمینه داشتند.
علی لاریجانی امروز در صحن علنی مجلس با انتقاد از دیدار رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با فعالان زن ایرانی در سفارت اتریش در تهران، آن را «دزدانه و دون‌شان» اروپایی‌ها توصیف کرد.
پیرو سخنان لاریجانی برخی دیگر از نمایندگان هم در جلسه علنی مجلس اعتراض کردند. مهدی‌کوچک‌زاده نماینده تندروی مجلس در ادامه‌ی سخنان لاریجانی گفت که این دیدار«ناقض استقلال کشور» و «بدتر از کاپیتولاسیون» بوده است.
صادق لاریجانی و تهدید دولت به ورود قوه قضاییه به ماجرا
صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه هم با انتقاد از دیدار کاترین اشتون با فعالان زن گفت: «در کجای دنیا اجازه می‌دهند یک خارجی با هر کسی دیدار کند، مگر کشور در و پیکر ندارد؟ دیدار با فتنه‌گران دهن‌کجی به نظام است.»
به گزارش خبرگزای فارس رییس قوه قضاییه افزود: «تماس با برخی فتنه‌گران در سفر اخیر و اظهارنظرهای بعد از این سفر دهن کجی به نظام بود؛ البته ما از دیدار و گفتگو هراسی نداریم ولی رفتارهای اخیر عجیب بود چرا که مسوولان وزارت امورخارجه اعلام کردند از برخی دیدارهای صورت گرفته مطلع نبوده‌اند و بر اساس پاره‌ای گزارش‌ها خانم اشتون گفته است شرط تحقق این سفر دیدارهایی با محوریت حقوق بشر بوده است.»
وی توافق بر سر انجام این سفر به شرط برخی دیدارها را «مصیبت و مطلع نبودن از چنین دیدارهایی را «مصیبتی بزرگتر» دانست و گفت: دیدارهای فراتر از چارچوب دیپلماتیک در مناسبات خارجی قابل پذیرش نیست.
رییس قوه قضاییه در ادامه هم با هشدار به دولت گفت: «اگر بناست چنین روندی ادامه یابد و بر خلاف امنیت و مصالح کشور در چنین سفرهایی اقداماتی صورت گیرد؛ قوه قضاییه وارد عمل می‌شود و تبعات آن نیز در آینده بر عهده وزارت امور خارجه خواهد بود.»
رییس قوه قضاییه در پایان با انتقاد از سخنان بان کی مون درباره‌ی مسائل داخلی ایران، اظهارات دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص عمل نکردن روحانی به وعده‌های حقوق بشری و افزایش اعدام‌ها در ایران را «محکوم» کرد.
صادق لاریجانی در این خصوص گفت: «ادعای نهادهای بین‌المللی درباره حقوق بشر دروغی بزرگ بیش نیست و ما نگرانیم که بحث هسته‌ای بهانه‌ای و قدمی برای دخالت‌های آنان در دیگر امور داخلی کشورمان باشد

No comments:

Post a Comment