بازی فوتبال ايران و کره جنوبی در روز تاسوعا/
رئيس فدراسيون فوتبال آخوندی: بنر می آوریم،جریمه اش را میدهیم
ايران واير - رسانه ها در ایران خبر داده اند که «کارلوس کی روش» در رنکینگ گران ترین مربیان ملی جهان، در رده پنجم ایستاده است؛ یعنی بعد از «فاتح تریم»، سرمربی تیم ملی ترکیه (با ۲.۷ میلیون پوند دستمزد سالیانه)، «تیته»، سرمربی تیم ملی برزیل (با ۲.۵ میلیون پوند دستمزد سالیانه)، «یوآخیم لو»، سرمربی تیم ملی آلمان (با ۲.۱۵ میلیون پوند دستمزد سالیانه) و «یورگن کلینزمن»، سرمربی تیم ملی امریکا (با ۲.۰۱ میلیون پوند دستمزد سالیانه).
رئيس فدراسيون فوتبال آخوندی: بنر می آوریم،جریمه اش را میدهیم
ايران واير - رسانه ها در ایران خبر داده اند که «کارلوس کی روش» در رنکینگ گران ترین مربیان ملی جهان، در رده پنجم ایستاده است؛ یعنی بعد از «فاتح تریم»، سرمربی تیم ملی ترکیه (با ۲.۷ میلیون پوند دستمزد سالیانه)، «تیته»، سرمربی تیم ملی برزیل (با ۲.۵ میلیون پوند دستمزد سالیانه)، «یوآخیم لو»، سرمربی تیم ملی آلمان (با ۲.۱۵ میلیون پوند دستمزد سالیانه) و «یورگن کلینزمن»، سرمربی تیم ملی امریکا (با ۲.۰۱ میلیون پوند دستمزد سالیانه).
او بالاتر از مردانی مانند «دیده دشان» و «خوزه پکرمن»، یا همتای خودش، «فرناندو سانتوس» در تیم ملی پرتغال قرار گرفته است. اما همین کی روش که طی سال های اخیر توانایی اداره کلیت فوتبال ایران (به جز تیم ملی) را داشته است، هنوز به صورت قطعی از زمان بازی تیم خود مقابل کره جنوبی مطلع نیست. شاید هم برای همین باید بالاترین دستمزد میان مربیان آسیا و افریقا در تمام رده های ملی و باشگاهی را داشته باشد.
داستان از بیانیه آیت الله «هاشم بطحایی گلپایگانی» آغاز شد؛ این عضو مجلس خبرگان رهبری در وب سایت خود نوشت: «آقای "مهدی تاج"، رییس فدراسیون فوتبال با کمال تاسف، بدون توجه به افکار عمومی و مقدسات کشور و انظار علما و مراجع و مقام معظم رهبری، از برنامه ریزی فدراسیون فوتبال کره جنوبی تبعیت کرده و الزاماً مسابقات را در بیستم مهرماه، مطابق با شب تاسوعای حسینی برگزار می کنند.»
این درحالی است که برگزاری مسابقات بین المللی کم ترین ارتباطی با فدراسیون های فوتبال هر کشور ندارد. فدراسیون ها تابع تاریخ و زمان بندی فدراسیون جهانی فوتبال هستند و به جز در موارد بسیار خاص، اجازه تغییر در زمان بازی ها یا دست بردن در «فیفادی» را ندارند.
این بیانیه روز 30 شهریورماه روی وب سایت بطحایی گلپایگانی منتشر شد اما فدراسیون فوتبال براساس معذوریت های قانونی، از کنار آن گذشت. تصور این است که بازی ایران مقابل کره جنوبی شبیه به دیدار «استقلال» برابر «دالیان» چین در محرم سال 1378 خواهد بود؛ روزی که استقلال موفق شد حریف چینی خود را شکست دهد و به فینال باشگاه های آسیا برسد.
همان روز صداوسیمای جمهوری اسلامی به بهانه عزاداری ماه محرم، بدون دادن اطلاع قبلی، از پخش مستقیم بازی نماینده ایران خودداری کرد و فقط 80 هزار تماشاگر داخل ورزشگاه، بازی را به صورت مستقیم تماشا کردند. حتی هیچ شبکه رادیویی هم اجازه پخش مستقیم گزارش بازی را نداشت. اما مسابقه بدون حاشیه و بیانیه برگزار شد. «علی موسوی» در وقت های تلف شده، گل برتری استقلال را به ثمر رساند و نماینده ایران به فینال رفت. آن روزها روزنامه «خبرورزشی» چنین تیتری را روی جلد خود برد: «صداوسیما شرمنده مردم شد».
مهدی تاج ابتدا با سکوت از کنار بیانیه و اعتراض عضو مجلس خبرگان رهبری گذشت اما وزیر ورزش و جوانان حاضر به سکوت نیست. برای «محمود گودرزی»، تداوم محبوبیت و مقبولیتش در جبهه اصول گرایان آن قدر دارای اهمیت است که به رییس فدراسیون فوتبال ایران دستور دهد به صورت مستقیم با فدراسیون جهانی فوتبال برای تغییر زمان بازی ایران و کره جنوبی وارد مذاکره شود.
«ایسنا» روز هشتم مهرماه و پس از رسانه ای شدن گسترده بیانیه آیت الله بطحایی گلپایگانی، خبر از برگزاری نشست فوری با رییس فدراسیون فوتبال و ابلاغ دستوری به او برای تغییر زمان بازی ایران و کره جنوبی داد: «وزیر ورزش و جوانان به مهدی تاج ماموریت داد تا ضمن سفر به هند و حضور در کنگره فیفا، رایزنیهای جدی خود با مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا را برای تغییر زمان برگزاری دیدار تیم ملی فوتبال ایران مقابل کره به انجام برساند.»
این خبرگزاری نزدیک به وزارت ورزش در همان روز خبر از رایزنی های فدراسیون فوتبال با «جیانی اینفانتینو»، رییس فدراسیون جهانی فوتبال داد و نوشت: «رییس فیفا در پاسخ به درخواست رییس فدراسیون فوتبال ایران درباره امکان تغییر زمان بازی ایران و کره، هرگونه جابه جایی در برنامه این بازی را موکول به توافق دو تیم کرده است.»
یعنی اگر کره ای ها برای تغییر زمان مقابل ایران مشکلی نداشته باشند، بازی در زمانی غیر از روز بیستم مهر (تاسوعای محرم) برگزار می شود.
اما رییس تازه وارد فدراسیون فوتبال یک روز بعد میهمان برنامه تلویزیونی «ورزش و مردم» شد و مقابل «بهرام شفیع»، مجری برنامه و همین طور رییس فدراسیون هاکی نشست و گفت: «بازی با کره در روز تاسوعا قطعی است.»
این حرف یعنی فدراسیون موفق به تغییر نظر کره ای ها نشده است. کره جنوبی بلیت سفر تیم خود، رزرو هتل و همین طور لیگش را براساس تاریخ بیستم تنظیم کرده بود و دلیلی برای تغییر زمان بازی نمی دید.
اما این برنامه مناظره بود، نه مصاحبه. در حقیقت، بهرام شفیع نه فقط به عنوان مجری بازنشسته صداوسیما که در قامت رییس فدراسیون هاکی و یکی از نزدیکان وزیر ورزش و جوانان مقابل مهدی تاج نشست. ریتم برنامه هم به شکلی تنظیم شده بود که رییس فدراسیون فوتبال گوشه رینگ باشد. بهرام شفیع بازنشسته صداوسیما است و برای ادامه همکاری با فدراسیون هاکی ایران، منع قانونی دارد؛ اردیبهشت ماه سال 1390 هیات دولت فعالیت افراد بازنشسته در دوایر و دستگاه های دولتی را ممنوع کرد اما مدیرانی مانند «محمود مشحون» و بهرام شفیع با اخذ مجوز از هیات دولت، موفق شده اند همچنان به عنوان رییس در فدراسیون های بسکتبال و هاکی ریاست کنند.
شفیع در بخشی از برنامه ورزش و مردم، دبیر ورزشی خبرگزاری «تسنیم» را روی خط آورد و از او خواست در مورد برگزاری بازی ایران مقابل کره جنوبی در روز تاسوعا نظر بدهد. انتخاب خبرگزاری تسنیم از سوی بهرام شفیع برای شرکت در این برنامه، هوشمندانه بود. تسنیم و «فارس» شاید تنها خبرگزاری هایی بودند که مجبور به محکوم کردن زمان انتخابی فیفا برای این مسابقه رسمی شدند. سایر رسانه ها اما باید به جبر قانونی فیفا و کنفدراسیون آسیا در این انتخاب هم اشاره ای می کردند.
مهدی تاج در نهایت چنین استدلالی آورد: «تقویم فیفا چهار ساله تنظیم میشود و در سال 1391 نوشته شده است. الان در سایت فیفا تا سال 2024 هم برنامهریزی شده است. آن جا هم گفته شده که در مجموع 11 اکتبر که 20 مهر می شود، زمان بازی ایران و کره جنوبی است.»
تاج به این نکته هم اشاره می کند که ساعت بازی نه با عزاداری ظهر تاسوعا تداخل دارد و نه شب عاشورا. اما رییس فدراسیون فوتبال در نهایت مقابل رییس فدراسیون هاکی وعده داده است که در روز بازی ایران و کره جنوبی، در ورزشگاه «آزادی» تهران، هم پرچم های مذهبی نصب شود و هم مراسم عزاداری برپا.
تاج به شفیع گفت: «کار دیگری نمی توان کرد. چیزی که وجود دارد، ممنوعیت استفاده از شعایر مذهبی در بازیها است اما ما حتی اگر بخواهیم جریمه هم بدهیم، باز هم این کار را میکنیم و پرچم های مشکی بزرگ در ورزشگاه نصب خواهد شد.»
حداقل میزان جریمه فیفا برای شعارهای مذهبی، سیاسی، قومیتی و نژادی در ورزشگاه های فوتبال، 60هزار دلار تعیین شده است. به عبارتی، فدراسیون فوتبال ایران پیشاپیش به استقبال جریمه 210 میلیون تومانی رفته است.
به یاد داشته باشیم بازیکنان تیم ملی فوتسال ایران به دلیل کیفیت نامرغوب البسه و همین طور نداشتن حتی یک دست لباس اضافه، شب قبل از بازی با روسیه، پیراهن های پاره خود را می دوختند.
به نظر می رسد نه نظر عضو مجلس خبرگان رهبری برآورده شده، نه خواسته وزیر ورزش و جوانان؛ فعلا توییت هایی در فضای مجازی دست به دست می شوند در شوخی با فدراسیون فوتبال، خواسته وزارت ورزش و برنامه ورزش و مردم. پنجمین مربی گران فوتبال ملی دنیا فعلا در قبال این اتفاقات سکوت کرده است.
No comments:
Post a Comment