Monday, May 28, 2018

بی‌توجهی به سخنان خامنه‌ای؛ از آمریکا و اروپا تا مردم ایران و حتی دولت روحانی! یک منبع اروپایی در بروکسل به کیهان لندن می گوید روز بعد از سخنرانی علی خامنه‌ای، دیپلمات‌های ایرانی تلاش داشتند مخاطبان خود را قانع سازند که موضع دولت کاملا متفاوت از صحبت‌های رهبر جمهوری اسلامی است و نباید خواست‌هایی را که او مطرح ساخته جدی گرفت زیرا تنها مصرف داخلی داشتند و هرگز رسما چنین خواست‌هایی از دولت‌های اروپایی در دستور کار قرار نخواهد گرفت. احتمالا این بار هم چون گذشته نباید برای صحبت‌های علی خامنه‌ای ارزشی بیش از یک ژست سیاسی قائل شد. در روزهایی که امضای برجام در دستور کار قرار داشت نیز علی خامنه‌ای چنین تهدیدهایی را مطرح کرده بود. به عنوان مثال گفته بود که تصویب هرگونه تحریمی در رابطه با نقض حقوق بشر به خروج ایران از برجام و از سر گرفتن غنی‌سازی اورانیوم خواهد انجامید. بعد از امضای برجام، چه اروپا و چه آمریکا چندین تحریم علیه اشخاصی که متهم به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران هستند به تصویب رسید و اعتراض به این تحریم‌ها تنها نمادین بود و در هیچ لحظه‌ای آینده برجام را زیر سوال نبرد. اگر صحبت‌های علی خامنه‌ای در دیدار با مقامات عالی‌رتبه نظام را نباید زیاد جدی گرفت، برعکس سیاست جدید آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، اگر بر همین منوال پیش رود، کاملا جدی است و ادامه حیات نظام کنونی را بسیار مشکل خواهد ساخت. شرایط این روزها با سال‌های اول تشکیل جمهوری اسلامی کاملا متفاوت است. با وجود تلاش گسترده حامیان رسمی و خجالتی جمهوری اسلامی در داخل و خارج از ایران، بسیار مشکل به نظر می‌آید که بتوانند تحریم‌های جدید آمریکا و تغییر سیاست این کشور را به عامل انسجامی تبدیل سازند که آتش اعتراض‌های ماه‌های گذشته را خاموش سازد. بارها و بارها در هفته‌های گذشته در اعتراض‌ها شاهد بودیم که مردم ناراضی از جمهوری اسلامی فریاد زدند «دشمن ما همینجاست، الگی میگن آمریکاست.»

بی‌توجهی به سخنان خامنه‌ای؛ از آمریکا و اروپا تا مردم ایران و حتی دولت روحانی!
یک منبع اروپایی در بروکسل به کیهان لندن می گوید روز بعد از سخنرانی علی خامنه‌ای، دیپلمات‌های ایرانی تلاش داشتند مخاطبان خود را قانع سازند که موضع دولت کاملا متفاوت از صحبت‌های رهبر جمهوری اسلامی است و نباید خواست‌هایی را که او مطرح ساخته جدی گرفت زیرا تنها مصرف داخلی داشتند و هرگز رسما چنین خواست‌هایی از دولت‌های اروپایی در دستور کار قرار نخواهد گرفت. احتمالا این بار هم چون گذشته نباید برای صحبت‌های علی خامنه‌ای ارزشی بیش از یک ژست سیاسی قائل شد. در روزهایی که امضای برجام در دستور کار قرار داشت نیز علی خامنه‌ای چنین تهدیدهایی را مطرح کرده بود. به عنوان مثال گفته بود که تصویب هرگونه تحریمی در رابطه با نقض حقوق بشر به خروج ایران از برجام و از سر گرفتن غنی‌سازی اورانیوم خواهد انجامید. بعد از امضای برجام، چه اروپا و چه آمریکا چندین تحریم علیه اشخاصی که متهم به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران هستند به تصویب رسید و اعتراض به این تحریم‌ها تنها نمادین بود و در هیچ لحظه‌ای آینده برجام را زیر سوال نبرد.
اگر صحبت‌های علی خامنه‌ای در دیدار با مقامات عالی‌رتبه نظام را نباید زیاد جدی گرفت، برعکس سیاست جدید آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، اگر بر همین منوال پیش رود، کاملا جدی است و ادامه حیات نظام کنونی را بسیار مشکل خواهد ساخت. شرایط این روزها با سال‌های اول تشکیل جمهوری اسلامی کاملا متفاوت است. با وجود تلاش گسترده حامیان رسمی و خجالتی جمهوری اسلامی در داخل و خارج از ایران، بسیار مشکل به نظر می‌آید که بتوانند تحریم‌های جدید آمریکا و تغییر سیاست این کشور را به عامل انسجامی تبدیل سازند که آتش اعتراض‌های ماه‌های گذشته را خاموش سازد. بارها و بارها در هفته‌های گذشته در اعتراض‌ها شاهد بودیم که مردم ناراضی از جمهوری اسلامی فریاد زدند «دشمن ما همینجاست، الگی میگن آمریکاست.»

No comments:

Post a Comment