Thursday, July 1, 2010

ایران در «اقتصاد دیجیتال» در میان ۷۰ کشور به مقام ۶۹ رسید

راديو فردا : بر اساس تازه‌ترین گزارش سالانه از وضعیت «اقتصاد دیجیتال» در بزرگ‌ترین کشورهای دنیا و کاربرد اینترنت در تجارت در این کشورها، جمهوری اسلامی ایران در میان ۷۰ کشور با یک درجه سقوط نسبت به سال گذشته در مقام ۶۹ قرار گرفته است.




سازمان «اکونومیست اینتلی‌جنس یونیت» در گزارشی با عنوان «رتبه‌بندی اقتصاد دیجیتال ۲۰۱۰» اشاره می‌کند که ایران با کسب امتیاز ۳/۲۴ از ۱۰ امتیاز در مقام ۶۹ قرار گرفته است.



رتبه‌بندی اقتصاد دیجیتال توانایی کشورها در جذب تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات و استفاده از آنها در راه رسیدن به منافع اقتصادی و اجتماعی را نشان می‌دهد.



در گزارش سال ۲۰۰۹ این سازمان، ایران با امتیاز ۳/۴۳ از ۱۰ امتیاز در مقام ۶۸ قرار داشت که با این حساب ایران در سال ۲۰۱۰ یک پله سقوط کرده است.



در تازه‌ترین گزارش «اقتصاد دیجیتال» متعلق به سال ۲۰۱۰ تنها یک کشور است که پس از جمهوری اسلامی قرار دارد:‌ آذربایجان با کسب ۳ امتیاز در مقام ۷۰ جدول قرار دارد.



از جمله کشورهایی که در سال ۲۰۱۰ از نظر کاربرد اینترنت در اقتصاد مقامی بهتر از ایران کسب کرده‌اند می‌توان به الجزایر، قزاقستان،‌ پاکستان، سری‌لانکا، ترینیداد و توباگو، رومانی و بلغارستان اشاره کرد.



این گزارش حاکی از آن است که کشورهای پیشرو در زمینه استفاده از تکنولوژی ارتباطات در تجارت دو کشور سوئد و دانمارک هستند: سوئد با نزدیک به هشت و نیم امتیاز در مقام اول و دانمارک با زیر هشت و نیم امتیاز در مقام دوم قرار گرفته است.



به طور کلی، بر اساس تازه‌ترین گزارش از اقتصاد دیجیتال، کشورهای اسکاندیناوی از نظر استفاده از موبایل و اینترنت در تجارت و اقتصاد از بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا پیش افتاده‌اند: چهار کشور سوئد، دانمارک، فنلاند و نروژ در میان شش کشور اول دنیا قرار گرفته‌اند.



گروه تحلیل‌گران سازمان « اکونومیست اینتلی‌جنس یونیت» برای ارزیابی هر کشور حاضر در این جدول صد معیار مجزا و مشخص، کمی و کیفی، را در نظر گرفته‌اند که از آن جمله می‌توان به کیفیت پهنای باند اینترنتی و میزان در دسترس بودن تلفن موبایل در کشورها اشاره کرد.



به این ترتیب هر چه میزان کیفیت پهنای باند اینترنت در کشورها بیشتر باشد و تلفن موبایل بیشتر در دسترس باشد، رتبه کشورها بهتر خواهد شد.



این در حالی است که شبکه‌های اینترنت و موبایل در ایران به‌ویژه در سال گذشته و به دنبال آغاز اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات با قطعی یا محدودیت شدید مواجه بوده است.



آن طور که در این گزارش سالانه آمده است، «وقتی کشوری از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات برای انجام هر چه بیشتر فعالیت‌های اقتصادی خود بهره می‌گیرد، اقتصاد آن کشور شفاف‌تر و کاراتر می‌شود».



در گزارش « رتبه‌بندی اقتصاد دیجیتال ۲۰۱۰»، آمریکا رتبه سوم، کانادا یازدهم، بریتانیا چهاردهم، آلمان هجدهم و فرانسه بیستم را دارد.
نظرات خوانندگان


نوشته شده در تاريخ دهم تير ۱۳۸۹ برابر با يکم ژوئيه ۲۰۱۰ ، 11:48:20 توسط bahman

چرا فقط ٧٠ كشورو مقايسه كردن؟١١٠ تاي ديگه پس چي؟



نوشته شده در تاريخ دهم تير ۱۳۸۹ برابر با يکم ژوئيه ۲۰۱۰ ، 10:33:32 توسط mammali

در عوض ایران آخوند زده از نظر ا اعدام ، شکنجه ، فساد اقتصادی ، سنگسار ، فقر ، ویرانی ، انزوای جهانی و ... رتبه اول جهانی را دارا ست.



نوشته شده در تاريخ دهم تير ۱۳۸۹ برابر با يکم ژوئيه ۲۰۱۰ ، 10:17:59 توسط shaida

خوب يكدفعه بگو از آخر دوم شديم ٠٠٠٠ولي خودمونيم ديگه اينقدر به تمدن دوهزار وپانصد ساله نه نازيم بودم بودم گذشت هستم هستم شرط است و قابل توجه اقاي احمقي نژاد كه گفته ان زمان كه ماتمدن داشتيم شماكجا بوديد٠٠٠٠گيرم پدرتوبود فاضل ازفضل پدر تو را چه حاصل





ساير مطالب اين بخش

علیرغم یکماه نگهداری بهروز جاوید تهرانی در سلول انفرادی / قرار تمدید شد

"ا این شرایطی که صنعت نفت ایران دارد، رسیدن به جایگاه اول منطقه پیشکش، خدا کند از جرگه کشورهای نفت خیز خارج نشویم"

وال استريت جرنال : ایران برای گريز از حمله اسرائيل به تاسيسات اتمی اش به سوريه را دار ميدهد

فرانسه : در نامه های متکی به اعضای شورای امنیت منطق وجود ندارد

میانجیان مسئله هسته ای ایران در بروکسل دیدار می کنند

No comments:

Post a Comment