Tuesday, March 22, 2011

«کفن‌پوشان» به جنگ با جشن نوروزی احمدی‌نژاد

«کفن‌پوشان» به جنگ با جشن نوروزی احمدی‌نژاد


دویچه وله : مخالفت‌ها با برگزاری جشن نوروز در تخت جمشید به قدری بالا گرفته است که یادآور زمانی است که حرف‌های اسفندیار رحیم‌مشایی درباره «دوستی مردم ایران و اسرائيل» جنجال به پا کرد. «تشکل‌های دانشجویی» فارس می‌خواهند کفن‌پوشان به مقابله با «مهاجمان فرهنگی» بروند.



سرتیپ غلام‌حسین غیب‌پرور، فرمانده سپاه استان فارس، گفته است که از برگزاری چنین مراسمی «احساس خطر» می‌کند و از نمایندگان این استان در مجلس خواسته است جلوی این کار را بگیرند. ابراهیم عباسی، مشاور فرهنگی فرمانده سپاه فجر، نیز از برگزاری چنین مراسمی ابراز تاسف کرده است. او به «رفتار مرموز» «برخی افراد» اشاره کرده که «می‌خواهند جایگاه معنوی شیراز» را «مخدوش» کنند و گفته است که این «رفتارها از دید حافظان نظام مقدس» پنهان نمی‌ماند و تاکید کرده است که قطعا اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.



این «مهاجمان فرهنگی» چه کسانی هستند؟ و «برخی افراد» که رفتارشان «مرموز» است، کدام‌‌اند؟ محمود احمدی‌نژاد است که چنین طرح‌هایی می‌ریزد و از منشور کورش تجلیل می‌کند؟ همراهان نزدیک او مانند اسفندیار رحیم‌مشایی هستند که حرف‌هایش بارها مورد سرزنش جناح اصولگرای مخالف دولت قرار گرفته است؟ آیا انتقاد به امثال آیت‌الله حائری شیرازی، عضو مجلس خبرگان است که از برگزاری جشن نوروز «توسط دولت عدالت‌محور» تمجید کرده، یا استاندار فارس که از برگزاری این جشن حمایت کرده است؟



نزاع بر سر برگزار کردن یا نکردن جشن نوروز در تخت جمشید و تهدیدها در حالی صورت می‌گیرد که آیت‌الله خامنه‌ای به سران سه قوه دستور داده است اختلاف‌ها را علنی نکنند و مسایل را بین خود حل کنند.



دعوا بر سر برپایی این مراسم قبل از نوروز شروع شد و هنوز گاه با عتاب و گاه با لحن ملایم ادامه دارد. در حالی که برخی اصولگرایان تندروتر با اشاره به وضع منطقه گفته‌اند که اصلا برگزاری جشن و سرور در نوروز امسال معنی ندارد و مغایر «اخلاق اسلامی» است، علی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، به این اکتفا کرد که بگوید: «عید نوروز ما امسال یک مقدار تار است وهمه ما را نوعی عزادار کرده، مخصوصاً خشونت وحشیانه‌ای که در بحرین، لیبی و یمن انجام می شود.»



تلاش برای جلب حمایت مخالفان؟



با وجود تهدیدهای موجود، محمود احمدی‌نژاد به موازات انتشار موضع‌گیری‌های «امت حزب‌الله» که شیراز را «سومین حرم اهل بیت» می‌داند، تارنمای «برگزاری جشن نوروز» راه‌ انداخته است.



برخی تحلیل‌گران معتقدند که اقدام‌هایی چون برگزاری جشن نوروز در تخت جمشید، نمایشی است به‌قصد بدست ‌آوردن دل مخالفان بیرون حکومت برای انتخابات بعدی ریاست جمهوری اسلامی ایران است. آن‌ها به مواردی نظیر گفتگوی آقای احمدی‌نژاد با خبرنگار بی‌حجاب زن اسپانیایی، آنا پاستور، اشاره می‌کنند، یا ادعای رئيس دولت در مقابل دوربین تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی‌ که گفت قوه مجریه از بزن و بکوب‌های طرح «حجاب و عفاف» بی‌اطلاع است و نیز از کتک خوردن و بی‌احترامی نسبت به هزاران زن، بازداشت صدها دختر جوان فقط به خاطر «بدحجابی» و «بی‌حجابی».



هنوز روشن نیست که دولت و طرفداران برگزاری جشن نوروز تا کجا در برابر مخالفت‌ها ایستادگی کنند. وزیر ارشاد دولت محموداحمدی‌نژاد از «میزبانی فارس» برای جشن‌های نوروزی اظهار بی‌اطلاعی کرده و به «مجموعه فرهنگی سعدآباد» بسنده کرده است.



به نظر تحلیل‌گران، اگرچه محمود احمدی‌نژاد در جلب مخالفت شدید روحانیون محافظه‌کار و بخشی از جناح اصولگرا که نگران حذف کامل از دستگاه قدرت است، موفق بوده است، ولی «ابتکارها»ی دولت، برای بدست آوردن دل مخالفانی که خود را طرفداران«جنبش سبز» می‌نامند، اثری نداشته است؛ مخالفانی که می‌گویند قصد دارند هر سه‌شنبه به خیابان‌ها ‌روند و خواهان تغییراتی عمیق‌تر هستند.

No comments:

Post a Comment