Monday, December 16, 2013

بهبود رابطه با انگلیس، زیر سایه ماجرای عباس یزدی نام عباس یزدانپناه یزدی به قرارداد کرسنت و مهدی هاشمی گره خورده است درست در زمانی که رابطه دو کشور ایران و انگلستان رو به بهبودی است، باز شدن ماجرای همکاری یک نهاد نظارتی در انگلستان با سازمان بازرسی کل کشور که می‌توانسته به مرگ عباس یزدانپناه یزدی منتهی شده باشد، خبرساز شده است. نحوه عمل‌کرد اداره مبارزه با کلاه‌برداری‌های کلان انگلستان در ارتباط با انتقال اطلاعات مربوط به عباس یزدانپناه یزدی به سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی، هم‌‌چنان خبرساز است. لرد مک‌دانلد، از مقام‌های پیشین قضایی انگلستان نسبت به تایید انتقال اطلاعات به ایران از طرف وزارت کشور انگلستان معترض است و آن‌را یک «همکاری» به حساب می‌آورد». به گزارش روزنامه تایمز، لرد مک‌دانلد پیش از ربوده شدن عباس یزدانپناه در تابستان، بررسی این پرونده را آغاز کرده بود. او می‌گوید: «همکاری دولت انگلستان با نهادی که معروف به نقض حقوق بشر بوده، مایه نگرانی است.» به گزارش روزنامه تایمز لندن، همسر عباس یزدانپناه یزدی می‌خواهد از این سازمان انگلیسی به خاطر انتقال اطلاعات شخصی آقای یزدی به جمهوری اسلامی شکایت کند. خانم یزدی ادعا می‌کند که دو نفر از افراد حاضر در دفترچه تلفن آقای یزدی، در تهران بازداشت شده‌اند. آتنا یزدی نسبت به مرگ همسر خود تردید دارد. از سوی دیگر، برخی مقام‌های انگلیسی با وجود عدم مشاهده جنازه، مرگ را حتمی می‌دانند. خانم یزدی اما معتقد است که دولت انگلستان، ماجرای انتقال اطلاعات را پنهان نگاه داشته تا در روند بهبود رابطه میان تهران و لندن مشکل‌ساز نشود. یک سال پیش دستگاه‌ قضایی اداره مبارزه با کلاه‌برداری‌های کلان انگلستان اطلاعات ضبط شده از کامپیوتر عباس یزدانپناه یزدی در سال ۲۰۰۳ را در اختیار سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران قرار داد. به نوشته روزنامه گاردین، در فوریه سال جاری میلادی، اطلاعات مورد درخواست سازمان بازرسی از سوی انگلیسی‌ها به آنان داده شده است که یکی از فایل‌ها حاوی نشانی‌ افرادی در تهران و نیز سه وکیل انگلیسی مرتبط با آقای یزدی بوده است. پیشتر، منابع مختلف به خودنویس گفته بودند که آقای یزدانپناه قبل از ربوده شدن در روزی که در باره پرونده کرسنت شهادت داده بود، برای گفتگو با چند نماینده مجلس برای اقدام علیه اداره مبارزه با کلاه‌برداری‌های کلان انگلستانبه پارلمان انگلستان رفته بود. آقای یزدی تبعه انگلستان است. از زمان ربوده شدن آقای یزدی و انتشار خبر قتل او، سخنان ضد و نقیضی درباره سرنوشت شریک مهدی هاشمی منتشر شده است. به نوشته تایمز، مقام‌های شرکت نفت مدعی هستند آقای یزدانپناه یزدی از طرف دوست دوران کودکی‌اش [و شریک مالی]، مهدی هاشمی، رشوه دریافت کرده است. شرکت کرسنت امارات بابت به‌هم‌خوردن قرارداد خواستار ۶ میلیارد دلار خسارت شده، اما طرف ایرانی برای لغو قرارداد، به مساله رشوه اتکا کرده است. به گفته یک کارشناس نفتی به خودنویس، یکی از بهانه‌هایی که جمهوری اسلامی می‌توانسته از طریق آن، این قرارداد را یک‌طرفه لغو کند، اثبات وجود رشوه بوده است.

بهبود رابطه با انگلیس، زیر سایه ماجرای عباس یزدی

نام عباس یزدانپناه یزدی به قرارداد کرسنت و مهدی هاشمی گره خورده است

درست در زمانی که رابطه دو کشور ایران و انگلستان رو به بهبودی است، باز شدن ماجرای همکاری یک نهاد نظارتی در انگلستان با سازمان بازرسی کل کشور که می‌توانسته به مرگ عباس یزدانپناه یزدی منتهی شده باشد، خبرساز شده است.

 نحوه عمل‌کرد اداره مبارزه با کلاه‌برداری‌های کلان انگلستان در ارتباط با انتقال اطلاعات مربوط به عباس یزدانپناه یزدی به سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی، هم‌‌چنان خبرساز است.
لرد مک‌دانلد، از مقام‌های پیشین قضایی انگلستان نسبت به تایید انتقال اطلاعات به ایران از طرف وزارت کشور انگلستان معترض است و آن‌را یک «همکاری» به حساب می‌آورد».
به گزارش روزنامه تایمز، لرد مک‌دانلد پیش از ربوده شدن عباس یزدانپناه در تابستان، بررسی این پرونده را آغاز کرده بود. او می‌گوید: «همکاری دولت انگلستان با نهادی که معروف به نقض حقوق بشر بوده، مایه نگرانی است.»
به گزارش روزنامه تایمز لندن، همسر عباس یزدانپناه یزدی می‌خواهد از این سازمان انگلیسی به خاطر انتقال اطلاعات شخصی آقای یزدی به جمهوری اسلامی شکایت کند. خانم یزدی ادعا می‌کند که دو نفر از افراد حاضر در دفترچه تلفن آقای یزدی، در تهران بازداشت شده‌اند.
آتنا یزدی نسبت به مرگ همسر خود تردید دارد. از سوی دیگر، برخی مقام‌های انگلیسی با وجود عدم مشاهده جنازه، مرگ را حتمی می‌دانند.
خانم یزدی اما معتقد است که دولت انگلستان، ماجرای انتقال اطلاعات را پنهان نگاه داشته تا در روند بهبود رابطه میان تهران و لندن مشکل‌ساز نشود.
 یک سال پیش دستگاه‌ قضایی اداره مبارزه با کلاه‌برداری‌های کلان انگلستان اطلاعات ضبط شده از کامپیوتر عباس یزدانپناه یزدی در سال ۲۰۰۳ را در اختیار سازمان بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران قرار داد. به نوشته روزنامه گاردین، در فوریه سال جاری میلادی، اطلاعات مورد درخواست سازمان بازرسی از سوی انگلیسی‌ها به آنان داده شده است که یکی از فایل‌ها حاوی نشانی‌ افرادی در تهران و نیز سه وکیل انگلیسی مرتبط با آقای یزدی بوده است.
پیشتر، منابع مختلف به خودنویس گفته بودند که آقای یزدانپناه قبل از ربوده شدن در روزی که در باره پرونده کرسنت شهادت داده بود، برای گفتگو با چند نماینده مجلس برای اقدام علیه اداره مبارزه با کلاه‌برداری‌های کلان انگلستانبه پارلمان انگلستان رفته بود. آقای یزدی تبعه انگلستان است.
از زمان ربوده شدن آقای یزدی و انتشار خبر قتل او، سخنان ضد و نقیضی درباره سرنوشت شریک مهدی هاشمی منتشر شده است.
به نوشته تایمز، مقام‌های شرکت نفت مدعی هستند آقای یزدانپناه یزدی از طرف دوست دوران کودکی‌اش [و شریک مالی]، مهدی هاشمی، رشوه دریافت کرده است. شرکت کرسنت امارات بابت به‌هم‌خوردن قرارداد خواستار ۶ میلیارد دلار خسارت شده، اما طرف ایرانی برای لغو قرارداد، به مساله رشوه اتکا کرده است. به گفته یک کارشناس نفتی به خودنویس، یکی از بهانه‌هایی که جمهوری اسلامی می‌توانسته از طریق آن، این قرارداد را یک‌طرفه لغو کند، اثبات وجود رشوه بوده است.

No comments:

Post a Comment