Saturday, March 31, 2018

استراتژی آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی هسته‌ای شانس خروج آمریکا از توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی جدید کاخ سفید بیشتر شده است. واشنگتن باید برای تحولات پس از آن آماده باشد و استراتژی جسورانه، فراگیر و موثری را برای مهار رویاهای هسته‌ای و جاه‌طلبی‌های توسعه طلبانه تهران به کار بگیرد. ترک برجام که ممکن است در ماه مه اتفاق بیافتد، چالش‌های تازه‌ای را در روابط واشنگتن با متحدان اروپایی اش پدید خواهد آورد و شاید تهران را بیش از پیش به سوی مسکو و پکن سوق بدهد. هر چند جان بولتون، مشاور امنیت ملی جدید پرزیدنت ترامپ، موافق خروج آمریکا از توافق هسته ای جمهوری اسلامی است؛ جیم متیس، وزیر دفاع ایالات متحده، پیشتر مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده است. اگر آن طور که به نظر می‌رسد آمریکا و اروپا نتوانند بر سر طرح اصلاح برجام به نتیجه برسند، واشنگتن با دو چالش بزرگ روبرو خواهد شد: دولت ترامپ باید متحدان اروپایی و آسیایی را مجاب کند که تحریم های شدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی را تضعیف نکنند و ضمنا کارزاری گسترده برای بسیج کشورهای جهان علیه طیفی از رفتارهای مخرب جمهوری اسلامی راه بیاندازد. اگر پرزیدنت ترامپ حقیقتا باور دارد که توافق هسته ای جمهوری اسلامی همان قدر که می گوید بد است، پس به یک استراتژی موثر برای پس از لغو آن نیاز دارد.


استراتژی آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی هسته‌ای
شانس خروج آمریکا از توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی جدید کاخ سفید بیشتر شده است. واشنگتن باید برای تحولات پس از آن آماده باشد و استراتژی جسورانه، فراگیر و موثری را برای مهار رویاهای هسته‌ای و جاه‌طلبی‌های توسعه طلبانه تهران به کار بگیرد.
ترک برجام که ممکن است در ماه مه اتفاق بیافتد، چالش‌های تازه‌ای را در روابط واشنگتن با متحدان اروپایی اش پدید خواهد آورد و شاید تهران را بیش از پیش به سوی مسکو و پکن سوق بدهد.
هر چند جان بولتون، مشاور امنیت ملی جدید پرزیدنت ترامپ، موافق خروج آمریکا از توافق هسته ای جمهوری اسلامی است؛ جیم متیس، وزیر دفاع ایالات متحده، پیشتر مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده است.
اگر آن طور که به نظر می‌رسد آمریکا و اروپا نتوانند بر سر طرح اصلاح برجام به نتیجه برسند، واشنگتن با دو چالش بزرگ روبرو خواهد شد:
دولت ترامپ باید متحدان اروپایی و آسیایی را مجاب کند که تحریم های شدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی را تضعیف نکنند و ضمنا کارزاری گسترده برای بسیج کشورهای جهان علیه طیفی از رفتارهای مخرب جمهوری اسلامی راه بیاندازد.
اگر پرزیدنت ترامپ حقیقتا باور دارد که توافق هسته ای جمهوری اسلامی همان قدر که می گوید بد است، پس به یک استراتژی موثر برای پس از لغو آن نیاز دارد.

No comments:

Post a Comment